ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 - 10:12:36π.μ.
20
Μαΐου

Πλάσματα μιας Μέρας: έκθεση του Salon de Bricolage στην Art Athina 2016

Κατηγορία Εικαστικά

Η Art Athina 2016 φιλοξενεί την έκθεση του Salon de Bricolage, Πλάσματα μιας Μέρας, σε επιμέλεια της Άννας Χατζηνάσιου.

Η ιδιωτική λέσχη Salon de Bricolage, η οποία ιδρύθηκε το 2009 από τον Χρύσανθο και τον Σπύρο Πανά είναι μεταξύ άλλων μία πλατφόρμα καλλιτεχνικής δημιουργίας και ανταλλαγής απόψεων πάνω σε θέματα τέχνης, με ενεργό εκθεσιακό πρόγραμμα , το οποίο επιμελείται τα τελευταία επτά χρόνια η ιστορικός τέχνης Άννα Χατζηνάσιου.

 

Στο πλαίσιο των παραλλήλων συνεργασιών της ιδιωτικής λέσχης Salon de Bricolage με φορείς που προάγουν τον πολιτισμό, εντάσσεται και η δεύτερη συνεχόμενη συνεργασία της με την Art Athina. Δημιουργήθηκε μέσα στο στάδιο tae kwon do, ένας ειδικά διαμορφωμένος (VIP) χώρος, όπου τα μέλη του Salon de Bricolage και οι καλεσμένοι της Art Athina θα μπορούν να συναντιούνται και να ανταλλάζουν τις εντυπώσεις τους σχετικά με όσα είδαν στην διεθνή συνάντηση σύγχρονης τέχνης.

 

Συγχρόνως, η Άννα Χατζηνάσιου επιμελείται στον ίδιο χώρο μία ομαδική έκθεση με τίτλο “Πλάσματα μιας μέρας”:

 

“Είμαστε όλοι πλάσματα μιας μέρας. Κοντεύει ο καιρός, που θα τα ξεχάσεις όλα. Κοντεύει ο καιρός, που θα σε ξεχάσουν όλοι. Να στοχάζεσαι πάντοτε, ότι σε λίγο θα είσαι ο καθένας στο πουθενά”  - Μάρκος Αυρήλιος (“Τα εις εαυτόν”).

 

Ο φόβος του θανάτου, ο πόθος της ελευθερίας, η εικόνα του εαυτού και η διαρκής πάλη μαζί του, η σκληρότητα της μοναξιάς, η σημασία του σήμερα, η αναζήτηση της προσωπικής αλήθειας, τα συμπλέγματα της σεξουαλικότητας, τα ερωτήματα για το νόημα της ζωής εξετάζονται με διαφορετικό τρόπο από τον κάθε καλλιτέχνη. Μέσα από την επιμέλεια αυτή ερωτήματα όπως το πως η τέχνη αποπειράται να υπερβεί το στιγμιαίο της ύπαρξης, προσεγγίζονται από διαφορετικές οπτικές γωνίες.

 

Συμμετέχοντες καλλιτέχνες:

 

Κωστής Βελώνης, Μαρίνα Βερνίκου, Αλέξανδρος Γεωργίου , Απόστολος Γεωργίου, Μορίς Γκανής, Γιώργος Γυπαράκης, Νίκος Καναρέλης, Ηλίας Καφούρος, Παναγιώτης Κεφαλάς, Πάνος Κοκκινιάς, Γιώργος Λάππας, Γιάννης Μαλεγιαννάκης, Βένια Μπεχράκη, Ηλίας Παπαηλιάκης, Γεωργία Σαγρή, Ανάστασης Στρατάκης, Τάκης, Πάνος Τσαγκάρης, Αλέξανδρος Ψυχούλης και Μανταλίνα Ψωμά


Τοποθεσία: Κλειστό Γήπεδο Π. Φαλήρου - Tae Kwon Do


Ημερομηνία: Πέμπτη 26 έως και την Κυριακή 29 Μαΐου 2016


Πληροφορίες: www.art-athina.gr

 

 

πηγή: culturenow.gr

Διαβάστηκε 140 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα