×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 298
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
29
Ιανουαρίου

Spiritual Desert, έκθεση των Nithah και Michael Stöcklin στη γκαλερί a.antonopoulou.art

Κατηγορία Εικαστικά

Η γκαλερί a.antonopoulou.art έχει την ευχαρίστηση να παρουσιάσει για πρώτη φορά στην Ελλάδα τους φωτογράφους Nithah και Michael Stöcklin. Έκθεση την οποία επιμελήθηκε ο Paulo S. Rufino Henrique, εικαστικός και κινηματογραφικός επιμελητής.

Τα εγκαίνια της έκθεσης είναι την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου, ώρα 07:30 - 10:00 μμ.

 

Οι φωτογράφοι Nithah και Michael Stöcklin θα παρουσιάσουν μια πρωτόγνωρη έκθεση με τίτλο “Spiritual Desert”.

 

Η έκθεση καταγράφει την εμπειρία των φωτογράφων στο καλλιτεχνικό φεστιβάλ "Burning Man", μια από τις μεγαλύτερες διοργανώσεις τέχνης, προσωπικής έκφρασης και συλλογικού πνεύματος όπου οι καλλιτεχνικές παρεμβάσεις και οι γιγάντιες εικαστικές εγκαταστάσεις παρουσιάζονται στη μέση της ερήμου, υπό τους ήχους διαφόρων ειδών ηλεκτρονικής μουσικής.

 

Το φεστιβάλ οργανώνεται κάθε χρόνο στην έρημο της Νεβάδα στις ΗΠΑ και διαρκεί οκτώ μέρες, συγκεντρώνοντας πάνω από 70.000 άτομα. Πρόθεση της εκδήλωσης είναι να ενθαρρύνει τους ανθρώπους να εκφράσουν τη δημιουργικότητά τους και να ζήσουν ως κοινότητα, με ανθρωπιστικό προσανατολισμό και σεβασμό προς το οικοσύστημα.

 

Η βραζιλιάνικης καταγωγής φωτογράφος Nithah και ο Ελβετός σύζυγός της Michael καταγράφουν τα βιώματα από τη συμμετοχή τους στο φεστιβάλ: "Η εμπειρία της κοινής ζωής ήταν αρμονική και γεμάτη σεβασμό, ακόμη και με πάνω από 70.000 άτομα από διαφορετικές χώρες. Όσο διαρκούσε το γεγονός δεν υπήρχε επικοινωνία με τον έξω κόσμο, και αυτό συνέβαλε στο να αναλύσουμε την εσωτερική μας ζωή και να οδηγηθούμε στην πνευματική αυτογνωσία, γι’ αυτό και ονομάσαμε την έκθεση αυτή Spiritual Desert.” Κατά τη Nithah, η συμμετοχή στην εκδήλωση αυτή ήταν σημαντική γιατί της επέτρεψε να εμβαθύνει στον εαυτό της.

 

Η “Spiritual Desert” είναι ένα ντοκουμέντο της οπτικής των φωτογράφων από τη συμμετοχή τους στη διοργάνωση του 2015, που καταγράφει την αλληλεπίδραση και τη συμβολή των συμμετεχόντων.

 

Η Nithah και ο Michael είναι επαγγελματίες φωτογράφοι, με έργο δημοσιευμένο στο περιοδικό Photo Vogue. Επίσης έχουν παρουσιάσει εκθέσεις καλλιτεχνικής φωτογραφίας στο πλαίσιο του Art Basel του 2016 στην Ελβετία, με τίτλο 3942 Photo, στο διεθνές κινηματογραφικό φεστιβάλ Mostra Internacional de Cinema Negro στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας, στη γκαλερί Vorreither της Φρανκφούρτης και στην τελευταία παρουσίαση του Photo 17 στη Ζυρίχη.

 

Ετοιμαστείτε γι’ αυτή την απόλυτη εμπειρία της “Spiritual Desert” στην Αθήνα!

 

Grace Ellen R. Henrique

 

Πληροφορίες
Τοποθεσία: Γκαλερί a.antonopoulou.art, Αριστοφάνους 20, Αθήνα
Ημερομηνία: Εγκαίνια: Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου, 7:30 – 10 μμ.
Διάρκεια: 18 Φεβρουαρίου – 18 Μαρτίου
Ώρες λειτουργίας: Τετ. – Παρ. 2 – 8 μμ. & Σαβ. 12 – 4 μμ.
Πληροφορίες: www.aaart.gr

 


Πηγή: culturenow.gr

Διαβάστηκε 157 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)