ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 - 12:52:59μ.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 49
17
Ιουλίου

«Στο σφυρί» το πιο διάσημο ρολόι στον κόσμο

Κατηγορία Εικαστικά

Ο οίκος δημοπρασιών Sotheby’s ανακοίνωσε πως θα δημοπρατήσει το «Henry Graves Supercomplication», το πιο διάσημο ρολόι στον κόσμο, στις 11 Νοεμβρίου, στη Γενεύη.

 


Κατασκευασμένο από τον Patek Philippe, το 1933, το αριστούργημα της ωρολογοποιίας είναι το πιο περίπλοκο ρολόι που κατασκευάστηκε ποτέ εξ ολοκλήρου από ανθρώπινο χέρι.

 

Η επανεμφάνισή του στην αγορά, 15 χρόνια μετά από μία πώληση ρεκόρ, θα συμπέσει με την 175η επέτειο του οίκου Patek Philippe και θα αποτελέσει το κατάλληλο αφιέρωμα στην ιδιοφυία του Ελβετού κατασκευαστή.

 

Το ρολόι θα πωληθεί στη Γενεύη σε μία δημοπρασία σημαντικών ρολογιών, με εκτίμηση άνω των 15 εκατομμυρίων ελβετικών φράγκων.

 

Το πιο πολύπλοκο ρολόι

 

Το 1925, ο Henry Graves, ένας διακεκριμένος τραπεζίτης της Νέας Υόρκης, ανέθεσε στον Patek Philippe να δημιουργήσει το πιο πολύπλοκο ρολόι στον κόσμο. Προϊόν τριών ετών έρευνας και πέντε ετών προσπάθειας από τους πιο εξειδικευμένους τεχνικούς, αυτό το εξαιρετικό ρολόι είναι ένας χρυσός χρονογράφος που ανοίγει από μπροστά και διαθέτει Westminster χτύπους.

 


Μεταξύ των χαρακτηριστικών που ενσωματώνει είναι ένα διαρκές ημερολόγιο, οι φάσεις της σελήνης, ο αστρικός χρόνος, εφεδρική ισχύ, και ενδείξεις για την ώρα του ηλιοβασιλέματος και της ανατολής και του νυχτερινού ουρανού της Νέας Υόρκης.

 

Με συνολικά 24 είδη περίπλοκων μηχανισμών ωρολογοποιίας, το ρολόι Graves διατήρησε τον τίτλο του πιο περίπλοκου ρολογιού στον κόσμο για 56 χρόνια και ακόμη και τώρα μπορεί μόνο να ξεπεραστεί από τους τεχνικούς που εργάζονται με τη βοήθεια μηχανημάτων που βασίζονται σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

 


Το πιο ακριβό ρολόι που πουλήθηκε ποτέ σε δημοπρασία

 


Ο οίκος Sotheby’s πούλησε για πρώτη φορά το «Henry Graves Supercomplication» στη Νέα Υόρκη τον Δεκέμβριο του 1999, ως μέρος της δημοπράτησης 81 αριστουργημάτων από το παγκοσμίου φήμης Time Museum.

 

Mε εκτίμηση 3 - 5 εκατομμύρια δολάρια, το ρολόι προκάλεσε τεράστιο ενδιαφέρον και πυροδότησε έναν εκτεταμένο αγώνα υποβολής προσφορών, που ξεπέρασε ακόμα και τις πιο τρελές προσδοκίες της εταιρείας, όταν πωλήθηκε για την τιμή - ρεκόρ των 11.000.000 δολαρίων, αποτελώντας το πιο ακριβό ρολόι που πουλήθηκε ποτέ σε δημοπρασία.

πηγή:naftemporiki.gr

Διαβάστηκε 257 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα