ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Κυριακή, 9 Αυγούστου 2020 - 11:41:25μ.μ.

banner468x60

×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 49
20
Σεπτεμβρίου

«Τα πρόσωπα του χρόνου» στα Αρχαιολογικά Μουσεία Νικόπολης και Άρτας

Κατηγορία Εικαστικά

Η ΛΓ΄ Εφορεία Προϊστορικών & Κλασικών Αρχαιοτήτων Πρέβεζας - Άρτας στο πλαίσιο συμμετοχής της στον εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2013-2014,

με θέμα «Τα πρόσωπα του χρόνου», σας ενημερώνει ότι στα δυο μουσεία αρμοδιότητάς της, το Αρχαιολογικό Μουσείο Νικόπολης και το Αρχαιολογικό Μουσείο Άρτας, θα πραγματοποιηθούν οι ακόλουθες εκδηλώσεις:

 

 

Α. Αρχαιολογικό Μουσείο Νικόπολης: «Η μέτρηση του χρόνου στη ρωμαϊκή Νικόπολη».

 

Την Κυριακή, 28 Σεπτεμβρίου, και ώρα 11.30, θα παρουσιαστεί στο φουαγιέ του Αρχαιολογικού Μουσείου Νικόπολης έκθεση εποπτικού υλικού με τίτλο «Η μέτρηση του χρόνου στη ρωμαϊκή Νικόπολη». Θα ακολουθήσει ξενάγηση στο Μουσείο με ιδιαίτερη έμφαση στα αντικείμενα που συνδέονται με τη θεματική της έκθεσης και την έννοια του χρόνου.

 

 

Β. Αρχαιολογικό Μουσείο Άρτας: «Η αντιμετώπιση του χρόνου στην Αρχαία Ελληνική Ποίηση».

 

Το Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου, και ώρα 19:30, θα πραγματοποιηθεί από την Δρα Μαίρη Μάντζιου, επίκουρο καθηγήτρια Κλασικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, διάλεξη με θέμα «Η αντιμετώπιση του χρόνου στην Αρχαία Ελληνική Ποίηση».

 

Ο χρόνος είναι έννοια σύμφυτη με την ανθρώπινη ύπαρξη και δράση. Έχει απασχολήσει την αρχαία ελληνική φιλοσοφική και σοφιστική σκέψη, κι επίσης την ευρωπαϊκή σκέψη. Στην αρχαία ελληνική ποίηση «τα πρόσωπα του χρόνου» είναι πολλά, δηλαδή, η αντιμετώπιση του χρόνου ποικίλλει. Η αρχαία ελληνική ποίηση είναι πολύτιμη πηγή από την οποία αντλούμε υλικό για τη μελέτη της ανακάλυψης, μορφοποίησης και εξέλιξης πολλών πνευματικών, ηθικών και πολιτικών αντιλήψεων που παραμένουν ζωντανές και στις οποίες στηρίχθηκε ο ευρωπαϊκός πολιτισμός. Στη διάλεξη θα εξετασθούν τρεις χαρακτηριστικές περιπτώσεις της αντιμετώπισης του χρόνου στην αρχαία ελληνική ποίηση, από την Ιλιάδα, τον Πίνδαρο και τον Σοφοκλή.

 

Η διάλεξη θα συνοδεύεται με απαγγελία σχετικών αποσπασμάτων από την ηθοποιό Ξανθή Γεωργίου.

 

Τις προηγούμενες ημέρες, 24, 25 και 26 Σεπτεμβρίου, από τις 9.00 έως τις 13.00, θα πραγματοποιηθεί εκπαιδευτική δράση με θέμα: «Πόσος χρόνος χρειαζόταν για να…».

 

Η δράση απευθύνεται σε μαθητές γ΄ έως στ΄ δημοτικού, σε ομάδες έως 30 ατόμων. Θα διαρκεί μία ώρα και θα πραγματοποιείται κατόπιν ραντεβού (κα Ιουλία Πετράκη, τηλ. 2681071700).

 

Επισημαίνεται ότι το Σάββατο 27 και την Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου η είσοδος στα μουσεία θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

 

 

πηγή: newsbomb.gr

Διαβάστηκε 88 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα