ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Τρίτη, 2 Ιουνίου 2020 - 11:05:32π.μ.

banner468x60

05
Ιουλίου

The Wideness of the Sea: έκθεση του Στέργιου Στάμου στο Patmos Aktis Suites & Spa

Κατηγορία Εικαστικά

Τις δικές του ιδιαίτερες θάλασσες παρουσιάζει ο ζωγράφος Στέργιος Στάμος στην έκθεση του στο Patmos Aktis Suites &Spa, που διοργανώνεται σε συνεργασία με την Kapopoulos Fine Arts-Patmos Gallery. Τα εγκαίνια της έκθεσης που έχει τίτλο «The Wideness of the Sea” θα πραγματοποιηθούν στις 8 Ιουλίου (19.30).

Ο ζωγράφος επικεντρώνει αυτή τη φορά το ενδιαφέρον του στο Αιγαίο, «μια θάλασσα έμπνευσης», όπως το ονομάζει. Νέα ζωγραφικά και εννοιολογικά έργα προκύπτουν, καθώς τα χρώματα μπλέκονται μοναδικά με σκέψεις και διατυπώσεις που συχνά κρύβονται στα κύματα του Στέργιου Στάμου. Τα μπλε χρώματα σε μια δυναμική παλέτα κυριαρχούν, ενώ τα κείμενα είναι άλλοτε ευανάγνωστα και άλλοτε όχι. Ο ζωγράφος στέλνει μηνύματα στο φιλότεχνο κοινό όχι μόνο μέσα από τον χρωστήρα του, αλλά και τις φράσεις που επιλέγει. Στα έργα του Στάμου δεν ταιριάζουν οι θαλασσογραφίες, παρά μόνο η αίσθηση του χώρου, της κίνησης, της ανθρώπινης παρουσίας μέσω της γραφής. Στις εννοιολογικές του κατασκευές με αλουμίνιο και μπλε φως, η ποίηση δανείζει στίχους που αναγράφονται πάνω στα έργα.

 

Ο Στέργιος Στάμος γεννήθηκε στην Κρανιά Γρεβενών το 1964. Σπούδασε στη Σχολή Καλών Τεχνών Θεσσαλονίκης (εργαστήριο Β.Δημητρέα) 1984-1989. Έχει παρουσιάσει πολλές ατομικές εκθέσεις και έχει λάβει μέρος σε πολλές ομαδικές. Έργα του βρίσκονται στην Πινακοθήκη Εμφιεντζόγλου, στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, στη Συλλογή Λ.Μπέλτσιου, στο Εικαστικό Κέντρο Σύγχρονης τέχνης Λάρισας, στη Συλλογή BOSCH, στην Πινακοθήκη Κομοτηνής, στην είσοδο του θεάτρου Πάρκου στη Νάουσα της Πάρου και σε ιδιωτικές συλλογές. Έχει επίσης λάβει βραβεία και διακρίσεις.

 

Τοποθεσία: Ξενοδοχείο Patmos Aktis Suites & Spa, Γροίκος, Πάτμος


Ημερομηνία: Eγκαίνια έκθεσης: 8 Ioυλίου, ώρα 19:30.
Διάρκεια έκθεσης: 8 - 21 Ioυλίου 2016.
 

Πληροφορίες: Fine Arts Πάτμος, τηλ.: 22470 31222 Κ: 6958 473 518

 

 

πηγή: culturenow.gr

Διαβάστηκε 120 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα