ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Τετάρτη, 8 Δεκεμβρίου 2021 - 4:52:23π.μ.

banner468x60

15
Μαΐου

"Tidal Flow": Ομαδική έκθεση εικαστικών στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά

Κατηγορία Εικαστικά

Η Tidal Flow Revisited είναι το επόμενο βήμα της ομαδικής έκθεσης εικαστικών "Tidal Flow" που πραγματοποιήθηκε από 14 έως και 16 Οκτωβρίου 2016, σε έναν χώρο 4.000 τ.μ. στην οδό Θεσσαλονίκης 37 στο Μοσχάτο.

Κάποιοι καλλιτέχνες έχουν αλλάξει. Κάποια έργα έχουν αντικατασταθεί.

 

Το σύνολο των έργων ξεπερνά τα όρια της φαντασίας και ανοίγει δρόμους, ανοίγει κόσμους. Πρόκειται για ίχνη, για τμηματικά και σιωπηλά απομεινάρια στα οποία πρέπει να δοθεί ένα νόημα, και των οποίων η ερμηνεία είναι ένας κατ’εξοχήν χώρος προβολής των δικών μας πνευματικών και πολιτισμικών πλαισίων.

 

Οι εικαστικοί που συμμετέχουν είναι οι: Άγγελος Αντωνόπουλος, Αρτέμις Αλκαλάη, Αμαλία Αντωνιάδου, Ανθή Ζάχου, Γιάννης Ζιώγας, Πηνελόπη Κουβαρά, Σοφία Κυριακού, Γεωργία Λαλέ, Δήμητρα Λιάκουρα, Μανώλης Μεραμπελιώτης, Χρήστος Μπληγιάννος, Βικτώρια Νταρίλα,Γιώργος Παλαμάρης, Μαρούσα Παράβαλου,Περικλής Πραβήτας, Μαίρη Ρουσιώτη, Χριστίνα Σημαντήρα, Ηλίας Σιψάς, Μαρία Σχινά, Βαγγέλης Χατζής, Ayis Zita, Laura Dodson, Spy.

 

Στα πλαίσια της Documenta 14, συμπεριλαμβάνεται ως παράλληλη έκθεση της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά.

 

Σύλληψη-επιμέλεια έκθεσης: Τζέννυ Τσουμπρή.

 

Την ημέρα των εγκαινίων (15 Μαΐου) η Ελληνοαμερικανίδα καλλιτέχνις Γεωργία Λαλέ θα πραγματοποιήσει την περφόρμανς "In Crisis". Η περφόρμανς σχολιάζει την οικονομική και ηθική κρίση στην Ελλάδα του σήμερα. Η καλλιτέχνις, κατά τη διάρκεια της δράσης, θα τρώει-μπουκώνει τον εαυτό της με υπερμεγέθη νομίσματά του ενός ευρώ.

 

Πρόγραμμα της περφόρμανς "In Crisis"
17 Μαΐου ώρα 9.15μμ
27 Μαΐου ώρα 9.15μμ
30 Μαίου ωρα 9.15μμ


Που και πότε

Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά > Κέντρο Πειραιά
Διεύθυνση: Φίλωνος 29 Τηλέφωνο: 210 4194635, 210 4194636

 

Δευτέρα έως Παρασκευή: 17:00 με 22:00

Σάββατο: 17:00 με 22:00


Εισιτήρια

Είσοδος ελεύθερη.

 

 

πηγή: artandlife.gr

Διαβάστηκε 298 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα