ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 - 7:21:39μ.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 49
18
Σεπτεμβρίου

«Τιμή στον Έλληνα» μια μοναδική έκθεση ζωγραφικής για τον Δομήνικο Θεοτοκόπουλο

Κατηγορία Εικαστικά

Την Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου στο «The HUB Events» θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της έκθεσης «Τιμή στον Έλληνα» για την επέτειο των 400 ετών από το θάνατό του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου.


Στην έκθεση συμμετέχουν καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό που κλήθηκαν να ανταποκριθούν κατασκευάζοντας λάβαρα αποδεικνύοντας και αναδεικνύοντας με όποιο τρόπο έκρινε ο καθένας κατάλληλο, την ευλάβεια και το θαυμασμό προς το έργο του μεγάλου ζωγράφου που γεννήθηκε, μεγάλωσε και μαθήτευσε στο Ηράκλειο πριν φύγει για την Ιταλία και αμέσως μετά για την Ισπανία όπου και μεγαλούργησε.


Την έκθεση επιμελείται ο εικαστικός Κωστής Σχιζάκης που δημιούργησε και οραματίστηκε το Μουσείο Εικαστικών Τεχνών Ηρακλείου.

 

The HUB Events, Αλκμήνης 5, Κ. Πετράλωνα (Γκάζι)
Thl.210-3411009
Εγκαίνια: Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014 στις 20:00


Ημέρες και ώρες επίσκεψης:
Παρασκευή 19/09 18:00-22:00
Σάββατο 20/09 11:00-14:00 & 18:00-22:00
Κυριακή 21/09 18:00-22:00


Είσοδος Ελεύθερη

 

Στην έκθεση συμμετέχουν πολλοί δημιουργοί μεταξύ των οποίων η εικαστικός Αρετή Κλουτσινιώτη με το έργο «Αρμονία του Ιερού και του Βέβηλου στον ουρανό του Τολέδο».

 

Αρετή Κλουτσινιώτη


the sacred-detail 1

Η Αρετή Κλουτσινιώτη γεννήθηκε στην Αθήνα.


Παρακολούθησε μαθήματα ζωγραφικής στο Εργαστήριο ζωγραφικής Μαίρης Χατζηνικολή (1975) και σπούδασε ζωγραφική στην Ecole Nationale Superieure des Beaux Arts του Παρισιού με δασκάλους τον Piere Matthey ζωγραφική και τον Ricardo Licata στο ψηφιδωτό (1976-81).


Συμμετείχε τέσσερις φορές στον διαγωνισμό showdown για τους Online Artists του Saatchi Gallery επιτυγχάνοντας τις 3η, 4η, 4η, 6η θέσεις μεταξύ των 50 favorites στους έβδομο, έκτο, δέκατο και πέμπτο γύρους του τρίτου showdown.

the sacred  the profane
Η έκθεση «Συνθέσεις με βουκράνια η περί τάξεως και αταξίας» παρουσιάστηκε από την εκπομπή "Συνεικόνες" της ΕΡΤ1 το 1995.


Οι, Αθηνά Σχινά, Βιβή Βασιλοπούλου, Αγγέλα Ταμβάκη, Αλέξανδρος Ξύδης, Στέλιος Λυδάκης, Ντόρα Ηλιοπούλου Ρογκάν, Μπία Παπαδοπούλου, Βάσος Κουντουρίδης έχουν παρουσιάσει ή σχολιάσει τη ζωγραφική της.


Έργα της βρίσκονται στην συλλογή ACG ART collection του The American College of Greece, στην Δημοτική πινακοθήκη της Ερμούπολης Σύρου, σε ιδιωτικές συλλογές σε Ελλάδα, Miami & New York U.S.A., Quito Equador, London U.K.

 

 

 

the sacred- detail 3

Διαβάστηκε 325 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα