ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 - 10:49:14π.μ.
19
Απριλίου

Τόποι στη Μνήμη Ι: Έκθεση της Αλεξίας Ξαφοπούλου & του Χρήστου Κεχαγιόγλου στην Ώχρα Μπλε

Κατηγορία Εικαστικά

Ο Χώρος Τέχνης Ώχρα Μπλε ξεκινά τη νέα περίοδο με την έκθεση «Τόποι στη Μνήμη Ι / Land in Memory I» με τους εικαστικούς Αλεξία Ξαφοπούλου και Χρήστο Κεχαγιόγλου, που θα εγκαινιαστεί την Παρασκευή 22 Απριλίου 2016. Πρόκειται για το πρώτο μέρος των εκθέσεων με αφορμή το τοπίο και την έννοια του τόπου.

Ο Ιστορικός της Τέχνης Γιάννης Μπόλης στο κείμενο της έκθεσης σημειώνει:

 

«Τοπία της μνήμης και της εμπειρίας, ιστορίες και αφηγήσεις, ίχνη και διαδρομές στον φυσικό κόσμο, κυριαρχούν και επιβάλλονται στις συνθέσεις της έκθεσης Land in Memory I, των εικαστικών Αλεξίας Ξαφοπούλου και Χρήστου Κεχαγιόγλου. Η τέχνη της Αλεξίας Ξαφοπούλου, ευαίσθητη και εξομολογητική, βιωματική και οικεία, απευθύνεται και επικοινωνεί με τον αποδέκτη της, προκαλώντας το βλέμμα και διευρύνοντας τις εμπειρίες του, ενεργοποιώντας τις ψυχικές και συναισθηματικές του λειτουργίες, οδηγώντας τον στην αναζήτηση μηνυμάτων που βρίσκονται φυλαγμένα πίσω από την επιφάνεια. (...) Οι ζωγραφικές συνθέσεις του Χρήστου Κεχαγιόγλου επικεντρώνονται στα στοιχεία εκείνα του τοπίου που κατευθύνουν στην ποιητική προσέγγισή του, στην εκφραστικότητα, μεταδίδουν και διατηρούν ατόφια την πρωταρχική αίσθηση, τη συγκίνηση και την αλήθεια. Ο θεατής βρίσκεται μπροστά σ’ ένα λυρικό, ποιητικό και ρομαντικό σύμπαν εικόνων, έναν κόσμο, αδιατάρακτης ηρεμίας, τα όρια του οποίου είναι τα όρια της σύνθεσης.»

 

H Αλεξία Ξαφοπούλου σπούδασε Νομική και αργότερα Ζωγραφική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Μεταπτυχιακές σπουδές στο ΜΑ Fine Arts - Central Saint Martin's College of Art & Design στο Λονδίνο. Έχει πραγματοποιήσει 4 ατομικές εκθέσεις και έχει συμμετάσχει σε περισσότερες από 40 ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

 

Έχει αποσπάσει βραβεία , επαίνους και αναθέσεις παραγωγής έργων σε δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους σε Ιδρύματα και Ινστιτούτα όπως Μουσείο Φρυσίρα-Αθήνα, Biennale Πεκίνου κ.α. Zει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη.

 

Ο Χρήστος Κεχαγιόγλου ζωγραφίζει συστηματικά από το 1978 μέχρι σήμερα. Σπούδασε μηχανικός στο Πολυτεχνείο Θεσσαλονίκης  σκηνοθεσία κινηματογράφου στην Αθήνα και στη συνέχεια έκανε μεταπτυχιακές σπουδές φιλοσοφίας της Τέχνης στο Παρίσι.

 

Έχει εργαστεί επί είκοσι τουλάχιστον χρόνια σαν art director και σκηνοθέτης στον κινηματογράφο και στην διαφήμιση. Πειραματικές ταινίες και Video art έργα του έχουν παρουσιαστεί σε διεθνή φεστιβάλ, αίθουσες τέχνης και μουσεία.

 

Έχει  κάνει 30 ατομικές και πάνω από 70 ομαδικές εκθέσεις ζωγραφικής στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Συνεργάζεται μόνιμα με τις γκαλερί Ζουμπουλάκη στην Αθήνα και Theorema Art Gallery στις Βρυξέλλες.

 

Έργα του έχουν πινακοθήκες, μουσεία και μεγάλες συλλογές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

 

Τοποθεσία: Χώρος Τέχνης "Ώχρα Μπλε" , Π.Κυδά 8, Μύρινα, Λήμνος


Ημερομηνία: Εγκαίνια: Παρασκευή 22 Απριλίου 2016, στις 8.00 μ.μ

Διάρκεια: 22 Απριλίου – 18 Ιουνίου 2016

Ώρες λειτουργίας της αγοράς


Πληροφορίες: Tηλ: 2254 026264, 6976220673

 

 

πηγή: culturenow.gr

Διαβάστηκε 121 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα