ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Σάββατο, 20 Απριλίου 2024 - 8:10:17π.μ.
03
Μαρτίου

"Eκ Βαθέων": Η Μαρία Αναματερού στη Βιέννη

Κατηγορία Μουσική

Μία από τις πιο ωραίες και σύγχρονες φωνές του ελληνικού πενταγράμμου θα έρθει να μας μαγέψει τον Μάρτιο στη Βιέννη.

16996174 10154523229883892 4944837650030441369 nΜια φωνή που όταν την ακούσεις θέλεις πάντα να ηχεί στα αυτιά σου. Είναι η φωνή της Μαρίας Αναματερού.

 

Στις 11 Μαρτίου στο αγαπημένο μας εστιατόριο «Οδυσσέας» στο Breitenfurt, η Μαρία σας περιμένει όλους να περάσετε μια ξένοιαστη βραδιά. Η ωραία της φωνή και τα καταπληκτικά εδέσματα από τα μαγικά χέρια του Chef Χρήστου Γκότση θα σας μείνουν αξέχαστα.

 

Θα την συνοδεύει στο βιολί ο αγαπητός σε όλους μας Θεολόγος Μιχελής. Τον είχατε γνωρίσει στη Χριστουγεννιάτικη Συναυλία της Σχολής Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής της Ι.Μ. Αυστρίας.

 

Ένα μέρος των εσόδων θα δοθεί στην Οργάνωση «Griechenlandhilfe»

 


Επικοινωνήσαμε με την Μαρία και μας μίλησε για την συναυλία της στη Βιέννη:

 

“ΕΙΝΑΙ TIMH KAI XAPA MOY H ΣYNOMIΛIA ME TON GEORG GSTREIN ΚΑΙ THΝ EΦHMEPIΔA «ΗΦΑΙΣΤΟΣ ΒΙΕΝΝΗΣ» EN OΨEI THΣ ΠAPAΣTAΣHΣ ME TITΛO "EK BAΘEΩN" (DE PROFUNDIS) ΣTH BIENNH.

 

MOY ΠPOKAΛEI ΣYΓKINHΣH H EΠAΦH ME TOYΣ OMOΓENEIΣ THΣ BIENNHΣ ΣE MIA EΠOXH ΠOY EXOYME ANAΓKH THN OYΣIAΣTIKH EΠAΦH ME TON EΛΛHNIΣMO OΠOY ΓHΣ, AΦOY OI ΔYΣKOΛOI KAIPOI ΠOY BIΩNOYME AΠAITOYN NA EIMAΣTE ENΩMENOI.

 

MAZI ΘA TAΞIΔEΨOYME AΠO TON XATZIΔAKI ΩΣ TA BAΛKANIA ME ΦAPO TA IΔIAITEPA HXOXPΩMATA THΣ ΠATPIΔAΣ MAΣ AΠO TO AIΓAIO ΩΣ THN KAΘE ΓΩNIA THΣ EΛΛAΔAΣ. ΘA ΘYMHΘOYME, ΘA ΔIAΣKEΔAΣOYME KAI ΘA MOIPAΣTOYME ΣYNAIΣΘHMATA


"EK BAΘEΩN", AΠO TA BAΘH ΔHΛAΔH THΣ ΨYXHΣ MAΣ. ΣΤΟ ΒΙΟΛΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΘΕΟΛΟΓΟΣ ΜΙΧΕΛΛΗΣ ΣΤΟ ΛΑΟΥΤΟ/ΤΡΑΓΟΥΔΙ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΑΡΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΚΟΝΤΡΑΜΠΑΣΟ Ο ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΟΥΕΛΗΣ.

 

EYXAPIΣTOYME ΓIA THN ΠPOΣKΛHΣH TON APΓYPH ZΩΣH KAI TON ΠOΛYXΩPO ODYSSEY ΓIA THN ΠPOΣKΛHΣH KAI EΛΠIZOYME H BPAΔYA ΠOY ΘA ΠEPAΣOYME NA ΓINEI H APXH ΓIA MIA EΠAΦH  ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ !!»

 

 

Ποια είναι όμως η Μαρία Αναματερού;

 

Γεννήθηκε στην Αθήνα, κατάγεται από τη γραφική «Απείρανθο», χωριό της ορεινής Νάξου, που γέννησε το Μανώλη Γλέζο.


Ξεκίνησε τη μουσική σε πολύ μικρή ηλικία, ταυτόχρονα με τις σπουδές της στο ωδείο. Γίνεται, 7 ετών, μέλος της χορωδίας Δημήτρη Τυπάλδου και σε ηλικία 15 ετών παίρνει βραβείο  στους πανελλήνιους μαθητικούς αγώνες τραγουδιού.

 

Η αποφοίτησή της από το Εθνικό Ωδείο Αθηνών και το Ωδείο «Αναγέννηση» με σπουδές ανώτερων θεωρητικών- πιάνου καθώς και η απόκτηση πτυχίου στο σύγχρονο ελαφρό και κλασικό τραγούδι συνοδεύτηκε από  την είσοδό της στο Εθνικό και Καποδιστριακό πανεπιστήμιο Αθηνών στο τμήμα φιλολογίας. Η αγάπη της για τη μουσική πάντοτε συνυπήρχε με το πάθος για τη γλώσσα και τη λογοτεχνία. Γράφει στίχους και η ίδια άλλωστε.

 

Η πρώτη της συνεργασία ήταν, με τον Γεώργιο Δραμουντάνη, κατά κόσμον Λουδοβίκο των Ανωγείων. Η συνύπαρξη αυτή της έδωσε το βήμα, να εκφράσει αρκετές απο τις καλλιτεχνικές της αναζητήσεις. Το 2005 συμμετείχε ενεργά πλάι στο Λουδοβίκο στη σύνθεση της μουσικής για τη θεατρική παράσταση «Ερωφίλη», που ανέβασε το ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης με αφετηρία το Ηρώδειο. Ακολούθησε το 2008 η ηχογράφηση του δίσκου “Γκρεμό δεν έχουν τα πουλιά», στον οποίο ήταν βασική ερμηνεύτρια και απέσπασε εγκωμιαστικές κριτικές για την απόδοση του τραγουδιού «Φάρος», ένα απο τα πιο απαιτητικά κομμάτια της δισκογραφίας του Λουδοβίκου.


Η Μαρία Αναματερού έχει καταγράψει και άλλες βαρυσήμαντες συνεργασίες, συμμετοχές σε μείζονος σημασίας διοργανώσεις (Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, Μικρή Επίδαυρος, Αίθριο του Μεγάρου Μουσικής) καθώς και εμφανίσεις σε μουσικές σκηνές της Αθήνας, της επαρχίας και του εξωτερικού (Κωνσταντινούπολη, Φινλανδία, Ιταλία).

 

Το 2009 στο στούντιο pazl ηχογραφεί το κομμάτι «δεν ξημερώνεις μαύρη αυγή» για το δίσκο «αστιβή» του Δημήτρη Καρρά. Το κομμάτι, ενορχηστρώθηκε και διασκευάστηκε απο το Θεολόγο Μιχελλή και αποτέλεσε μια καινούρια αρχή στην καλλιτεχνική πορεία της. Εμπνευσμένη απο την λιτή και ευαίσθητη ενορχηστρωτική ματιά του Μιχελλή συνεργάστηκε μαζί του στον προσωπικό της δίσκο που κυκλοφόρησε το 2011 απο τη LYRA με τίτλο «Όπου αγαπάς και όπου γης». Ο δίσκος αποτελεί μια νοητή γέφυρα που ενώνει τις πατρίδες της Ελλάδας και του κόσμου,καταργεί τα σύνορα στης μουσικής το χάρτη γιατί για την τραγουδοποιό «η μούσα τραγουδά προς τιμην της οικουμένης». Το CD πλαισιώθηκε από σπουδαίους μουσικούς μεταξύ των οποίων ο Χάικ Γιατζιτζιάν, ο Σωκράτης Σινόπουλος, ο Πάνος Δημητρακόπουλος, ο Γιώργος Μακρής , ο Κυριάκος Γκουβέντας και άλλοι εξίσου σημαντικοί καλλιτέχνες που έδωσαν φως στο εγχείρημα και απέδειξαν πως στην Ελλάδα υπάρχει ακόμα ύψιστη μορφή καλλιτεχνικής δημιουργίας και έμπνευσης.


Κάθε κομμάτι του δίσκου συνοδεύεται απο λαογραφικές επισημάνσεις και ποιητικές πρόζες, που η ίδια επιμελήθηκε. Το «Όπου αγαπάς και όπου γης», εντυπωσίασε τόσο για την μαγική ένωση ετερόκλητων τραγουδιών-πατρίδων (Νάξος, Πάτμος, Λέρος, Ρόδος, Σερβία, Αρμενία) όσο και για τις συνθέσεις της ίδιας. Το ομώνυμο κομμάτι «όπου αγαπάς και όπου γης» που ενώνει όλες τις πατρίδες σε μία με τη στιχουργική ευστροφία και πρωτοτυπία του Δημήτρη Αναματερού αγαπήθηκε, τραγουδήθηκε και ακούστηκε στα ραδιόφωνα της Ελλάδας και του εξωτερικού.


Αξιοσημείωτες είναι, ωστόσο, και άλλες σημαντικές συνεργασίες που πραγματοποίησε η Μαρία Αναματερού με κορυφαία εκείνη με το μεγάλο Χρήστο Λεοντή.

 

Από το χειμώνα του 2013 και εν αναμονή ενός καινούριου δίσκου, ανέβασε με εκλεκτούς συνεργάτες τη μουσική παράσταση " Άκου πώς τραγουδά η ψυχή" την οποία το καλοκαίρι 2013-14 παρουσίασε κυριολεκτικά σε όλη την Ελλάδα. Ακολούθησε το αφιέρωμα στον Καζαντζάκη με τίτλο "Μια αστραπή η ζωή μας...μα προλαβαίνουμε". Εξαιρετική και η τελευταία της συνεργασία με τον Αντώνη Μιτζέλο, ένα εξαίρετο συνθέτη όπου μοιράστηκαν συναυλίες σε επιλεγμένους χώρους καθώς και τον αγαπημένο Βασίλη Λέκκα.

 

Τα έτη 2015-2016 ετοιμάζεται η καινούρια δισκογραφική δουλειά, ενώ έχει κυκλοφορήσει ήδη ένα απόλυτα επιτυχημένο single σε μουσική του εξαιρετικού συνθέτη και μουσικού Θεόδωρου Κουελη με τίτλο "στο ξωβέργι της ζωής". Αξιοσημείωτη ήταν και η συνεργασία της με την χαρισματική Μάρθα Μενάχεμ που της χάρισε το δίσκο "Αλληλουχία" με μελοποιημένα ποιήματα.

 

Φέτος, ο επερχόμενος δίσκος με τίτλο "εκ βαθέων" η αλλιώς "de profundis" έδωσε το όνομά του και στις φετινές παραστάσεις που για ακόμα μια χρονιά σημειώνουν ανέλπιστη επιτυχία.

 

Αυτό είναι ένα σύντομο βιογραφικό της Μαρίας!

 

Σας αφήνουμε να ονειρευτείτε με την φωνή της!


Σας ευχόμαστε να περάσετε μια θαυμάσια βραδιά!

 

 

Georg Gstrein

Reporter
πηγή: hephaestuswien.com

embed video plugin powered by Union Development
Διαβάστηκε 2020 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(3 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα