ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024 - 8:24:16π.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 51
22
Ιουλίου

Εξωστρεφές μουσικό ταξίδι με τον Μίνωα Μάτσα

Κατηγορία Μουσική

Για πρώτη φορά επί σκηνής, ο συνθέτης Μίνως Μάτσας παρουσιάζει με εκλεκτή συντροφιά τα τραγούδια του, καθώς και μουσικά θέματα από τη μικρή και τη μεγάλη οθόνη, το θέατρο και τη δισκογραφία, στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, την Τετάρτη 23 Ιουλίου, στις 9 το βράδυ.

Συνοδοιπόροι του στο εξωστρεφές αυτό μουσικό ταξίδι, με τίτλο «Μίνως Μάτσας έξω», θα είναι η Φωτεινή Βελεσιώτου, η Ελεωνόρα Ζουγανέλη, η Ανδριάνα Μπάμπαλη, ο Γιάννης Χαρούλης και οκτώ καταξιωμένοι μουσικοί, με τον ίδιον τον συνθέτη στο πιάνο, ο οποίος συνεργάζεται, αυτή την περίοδο, με τους τέσσερις ερμηνευτές, σε νέες δισκογραφικές δουλειές, που θα κυκλοφορήσουν τον ερχόμενο χειμώνα.

 

Μεγάλη πορεία, με σημαντικούς σταθμούς

 

Το 1994, ο Μίνως Μάτσας συνέθεσε τον πρώτο του κύκλο τραγουδιών, με τίτλο «Χίλιες και μία νύχτες... πάλι», σε στίχους Άκου Δασκαλόπουλου. Από εκεί και πέρα, το ένα τραγούδι διαδεχόταν το άλλο και η μία συνεργασία προκαλούσε την επόμενη. Έγραψε τραγούδια για τον Γιώργο Νταλάρα, τη Χαρούλα Αλεξίου, τον Δημήτρη Μητροπάνο, τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, τη Σωτηρία Λεονάρδου, την Ελεονώρα Ζουγανέλη, τον Γιάννη Χαρούλη, την Ανδριάνα Μπάμπαλη και άλλους γνωστούς ερμηνευτές και συνεργάστηκε με σημαντικούς στιχουργούς, όπως ο Ισαάκ Σούσης, ο Μιχάλης Γκανάς, ο Γιάννης Σπυρόπουλος «Μπαχ», η Ελένη Φωτάκη, ο Οδυσσέας Ιωάννου και ο Λευτέρης Παπαδόπουλος.


Η πρόταση για το σάουντρακ της βωβής ταινίας του Πάμπστ, «Diary of a lost girl», το 1996, του άνοιξε ένα νέο παράθυρο στην ορχηστρική μουσική. Μετά τις σπουδές του στη Τζούλιαρντ της Νέας Υόρκης, μετακόμισε στο Λος Άντζελες, όπου ασχολήθηκε με τη σύνθεση για το σινεμά. Συνέθεσε έργα για τον κινηματόγραφο, το θέατρο, τον σύγχρονο χορό και την τηλεόραση. Σημαντικοί σταθμοί αυτής της διαδρομής ήταν η συνεργασία του με τον σκηνοθέτη Κώστα Γαβρά για την ταινία «The Parthenon», που παρουσιάστηκε το 2004, στη Μετροπόλιταν της Νέας Υόρκης, τη συναυλία όπου παίχτηκε η σουίτα από το «Diary of a lost girl» στο Alice Tully Hall του Λίνκολν Σέντερ της Νέας Υόρκης, καθώς και οι παραστάσεις του Αριστοφάνη, «Όρνιθες» και «Ειρήνη», που ανέβηκαν στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών. Ακόμη, τα δύο βραβεία μουσικής στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης για τα σάουντρακ των ταινιών «Eduart» και «Σκλάβοι στα δεσμά τους».


Πληροφορίες
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών - Κήπος: Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη, Αμπελόκηποι - Αθήνα, τηλ.: 210 7282333. Τιμές εισιτηρίων: προπώληση: 10 ευρώ, κατά την είσοδο: 12 ευρώ.

Πηγή:naftemporiki.gr

Διαβάστηκε 247 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα