ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024 - 12:45:04μ.μ.
18
Ιουνίου

Ένας σημαντικός στιχουργός, ο Άρης Δαβαράκης, γεννημένος στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, αφηγείται εμπειρίες ζωής στην εκπομπή του Hephaestus Radio, Η ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ

Κατηγορία Μουσική

Παρασκευή, 19 Ιουνίου, 7μ.μ., ώρα Κεντρικής Ευρώπης // 8μ.μ., ώρα Ελλάδας

Ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες στιχουργούς και γεννημένος στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου,

ο κ. Άρης Δαβαράκης φιλοξενείται τηλεφωνικά στην πολιτιστική εκπομπή του Hephaestus Radio, Η ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ που παρουσιάζει ο Δημήτρης Λαζάρου.

 

Μιλά για το ραδιόφωνο, το τρίτο πρόγραμμα στο οποίο έκανε εκπομπές, για τη γνωριμία του με τον Μάνο Χατζιδάκι και τη Μελίνα Μερκούρη, την παράσταση του Μάνου Χατζιδάκι, ΠΟΡΝΟΓΡΑΦΙΑ, που στέφθηκε από αποτυχία, τη σπουδαία γενιά του ’30 με σπουδαίες πνευματικές προσωπικότητες αλλά και τις εμπειρίες του από την άδικη εξάμηνη φυλάκισή του, που τελικά είχε αίσιο τέλος, μια και αποκαταστάθηκε η αλήθεια.

 

Αναφέρεται στο θεατρικό έργο που έγραψε μετά την έξοδό του από τη φυλακή και που βασιζόταν στις εμπειρίες του εκεί, το βιβλίο του, Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ, εκφράζει τη δική του άποψη σχετικά με την κρίση που πέρασε η Τέχνη και οι άνθρωποι της λόγω της πανδημίας καθώς και για το Ελληνικό τραγούδι σήμερα.
Βιώματα, σκέψεις και απόψεις που μπορείτε να ακούσετε στο Hephaestus Radio, την Παρασκευή, 19 Ιουνίου και ώρα 7μ.μ., ώρα Κεντρικής Ευρώπης // 8μ.μ., ώρα Ελλάδας και ΣΕ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ, το Σάββατο, 20 Ιουνίου και ώρα 11π.μ., ώρα Κεντρικής Ευρώπης // 12 το μεσημέρι, ώρα Ελλάδας.

 

Ακούμε Hephaestus Radio στα παρακάτω links:

 

https://www.hephaestuswien.com/hephaestus-radio-2/ (εκτός της εφαρμογής Google Chrome)

http://live24.gr/radio/generic.jsp?sid=3110

 

 

Στο Google Play Store

 

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.hsservices.HephaestusRadio

 

 

Και στο Amazon App

 


https://www.amazon.com/HS-services-Hephaestus-Radio/dp/B083DYRVJ5/ref=sr_1_1?keywords=Hephaestus+Radio&qid=1579687052&sr=8-1

 

 

 

https://www.youtube.com/watch?v=GF9nzFxmXPM&feature=emb_title

 

 

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=rH7bSStozbg&feature=emb_title

 

 

Λίγα λόγια για τον Άρη Δαβαράκη:

 

Ο Άρης Δαβαράκης είναι Έλληνας στιχουργός, δημοσιογράφος και ραδιοφωνικός παραγωγός. Γεννήθηκε στις 31 Ιουλίου 1953 στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, αλλά μεγάλωσε στην Αθήνα. Στις αρχές της δεκαετίας του 1980 άρχισε να κάνει εκπομπές στο Τρίτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, όπου και γνώρισε Γνώρισε τον Μάνο Χατζιδάκι το 1977 και εργάστηκε μαζί του στο τρίτο πρόγραμμα της ΕΡΤ μέχρι το 81 κάνοντας καθημερινή εκπομπή. Το 1982 ο Χατζιδάκις ανέβασε τη μουσική θεατρική παράσταση «Πορνογραφία», όπου ο Άρης Δαβαράκης έγραψε κάποια από τα τραγούδια και κάποια από τα κείμενα. Η παράσταση σύντομα κατέβηκε λόγω μειωμένου ενδιαφέροντος από το κοινό, παρ’ όλα αυτά τα τραγούδια «Η μπαλάντα των αισθήσεων και των παραισθήσεων» («Σαν παλιό σινεμά)» σε ερμηνεία Βασίλη Λέκκα και «Πορνογραφία» σε ερμηνεία Έλλης Πασπαλά, έμειναν στο χρόνο και έκαναν πολλές επανεκτελέσεις. Το 1983 ο Μάνος Χατζιδάκις γράφει τη μουσική για το δίσκο Οι μπαλάντες της οδού Αθηνάς, όπου τους στίχους γράφει ο Δαβαράκης, ο συνθέτης και η Αγαθή Δημητρούκα. Τα τραγούδια «Νυχτερινά αγάλματα» και «Πωλητής ιδανικών στιγμών» γνωρίζουν την επιτυχία. Τέλος, ο Δαβαράκης γράφει τους στίχους του κομματιού ”Ο χορός του Βαρταν”.


Μετά το θάνατο του Μάνου Χατζιδάκι ο Άρης Δαβαράκης συνεργάζεται με συνθέτες όπως η Ευανθία Ρεμπούτσικα, ο Π. Καλαντζόπουλος, ο Χρ. Νικολόπουλος κ.ά.. Τα δημοφιλέστερα τραγούδια του είναι: «Αλεξάνδρεια» (μουσική Ε. Ρεμπούτσικα, ερμηνεία Γ. Κότσιρας), «Το ποδήλατο» και «Κάτσε καλά» (μουσική Χρ. Νικολόπουλος, ερμηνεία Κ. Μακεδόνας), «Για τη συνήθεια του έρωτα» (μουσική Π. Καλαντζόπουλος, ερμηνεία Έλλη Πασπαλά) και «Τώρα μένω μόνος μου» (μουσική Χρ. Νικολόπουλος, ερμηνεία Δ. Μπάσης). Ο Άρης Δαβαράκης έχει κάνει αρκετές εκπομπές στο ραδιόφωνο, ενώ το 2007 το Β΄ Πρόγραμμα τον τίμησε μέσα από ένα αφιέρωμα που έκανε στους σημαντικότερους Έλληνες στιχουργούς.

 

Το 2005 βρέθηκε στις Φυλακές Κορυδαλλού για έξι μήνες όταν συνελήφθησαν άνθρωποι με ναρκωτικά μέσα σε κέντρο στο οποίο φαινόταν να κατέχει το 2%. H εμπειρία τον οδήγησε στο να γράψει το πρώτο του θεατρικό έργο «Το 99%». Το 2016 κυκλοφόρησε το μυθιστόρημα του Ο Πρωθυπουργός από τις εκδόσεις «Φερενίκη».

Διαβάστηκε 506 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα