ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 - 1:11:20π.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 44
16
Ιουλίου

Για όλα αυτά που πήρε το καλοκαίρι

Κατηγορία Μουσική

Συναυλία του Δημήτρη Παπαδημητρίου στον Κήπο του Μεγάρου

Ειδικά αφιερωμένη σε όσους περνούν το καλοκαίρι στην Αθήνα είναι η βραδιά με τίτλο «Όλα τα πήρε το καλοκαίρι», στην οποία ο Δημήτρης Παπαδημητρίου θα ερμηνεύσει με την ορχήστρα του και με εκλεκτούς καλεσμένους τα πιο σημαντικά του τραγούδια, στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, την Πέμπτη 17 Ιουλίου, στις 9 το βράδυ.

 

Σε μια σπάνια συνεύρεση, τα τραγούδια του θα ερμηνεύσουν οι Φωτεινή Δάρρα, Γιώργος Μαργαρίτης, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Μίλτος Πασχαλίδης και Γιώργος Φλωράκης, με κάποιους από τους οποίους ο δημιουργός συναντιέται καλλιτεχνικά για πρώτη φορά.

 

Παλιά και νέα τραγούδια

Διανύοντας μια πολυσχιδή πορεία στον χώρο της ελληνικής μουσικής, ο Δημήτρης Παπαδημητρίου, εκτός από ιδιαίτερα σημαντικά συμφωνικά έργα, θεατρική και κινηματογραφική μουσική, έχει καταθέσει και στο ελληνικό τραγούδι δίσκους και τραγούδια, που από πολλούς θεωρούνται μεταξύ των σπουδαιότερων των τελευταίων τριάντα χρόνων. Αυτήν τη βραδιά, θα παρουσιάσει μια επιλογή από τα καλύτερά του τραγούδια, διανθισμένα και με νέες δημιουργίες από το cd που πρόκειται να κυκλοφορήσει, σε στίχους Χρήστου Παναγιωτόπουλου.

 

Η μουσική ντύνει με νότες την ποίηση

Σε αυτή τη μουσική γιορτή που ντύνει με νότες την ποίηση, θα ακουστούν τα δημοφιλή «Στα ίδια μέρη», «Σ’ αγαπώ», «Φεύγα», «Λένη», «Αν είσαι πλάι μου», «Όλα τα πήρε το καλοκαίρι» και άλλα, πάνω σε στίχους των: Καβάφη, Πολυδούρη, Ελύτη, Γκάτσου, Αναγνωστάκη, Ουράνη, Ρίλκε (μετ. Παλαμά), Γκανά, Καραγάτση, Καψάλη, Ιωάννου, Γιαβάρα, Κορδέλλα, Μητροπέτρου, Νικολακοπούλου και Φασούλα. Την επιμέλεια του προγράμματος έχουν ο Δημήτρης Παπαδημητρίου με τον Δημήτρη Βραχνό.


Με μακρά πορεία στον χώρο της ελληνικής μουσικής

Ο συνθέτης και μουσικός Δημήτρης Παπαδημητρίου έχει γράψει συμφωνικά έργα, κομμάτια για σόλο όργανα και συνδυασμούς οργάνων, μουσική για θέατρο και για τον ελληνικό κινηματογράφο («Ηλεκτρικός άγγελος», «Ρεβάνς», «Αρχάγγελος του πάθους», «Το δέντρο που πληγώναμε», «ΝΙΚΗ της Σαμοθράκης», «Εραστές στη μηχανή του χρόνου», «Η ζωή ενάμισι χιλιάρικο», «Το φως που σβήνει» κ.ά.), για την ελληνική τηλεόραση και για τηλεοπτικές σειρές στη Σουηδία, τη Γαλλία, τη Γερμανία και αλλού.


Τραγούδια του έχουν ερμηνεύσει μεγάλα ονόματα της εγχώριας μουσικής σκηνής. Έργα του έχουν παρουσιαστεί στο Μουζίκφεραϊν, στη Ρώμη, τη Νέα Υόρκη και στο Τάνγκλγουντ. Έχει τιμηθεί με έξι βραβεία στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και με τέσσερα βραβεία του ΥΠΠΟ. Διετέλεσε διευθυντής του Τρίτου Προγράμματος από το 2003 και γενικός διευθυντής της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, την περίοδο 2010 - 2013.


Πληροφορίες
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών - Κήπος: Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη, Αμπελόκηποι - Αθήνα, τηλ.: 210 7282333. Τιμές εισιτηρίων: προπώληση: 10 ευρώ, κατά την είσοδο: 12 ευρώ.

πηγή:naftemporiki.gr

Διαβάστηκε 320 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα