Εκτύπωση αυτής της σελίδας
08
Ιουλίου

Η Hiromi live στο Λόφο της Σάνης

Κατηγορία Μουσική

Η Γιαπωνέζα πιανίστρια Hiromi έρχεται στην Ελλάδα για μία και μοναδική εμφάνιση στο Λόφο της Σάνης, στο πλαίσιο του Sani Festival 2016.

«Η Hiromi ανακάλυψε το δικό της είδος και συνεχίζει να το ακολουθεί με μεγάλη ευαισθησία, ενεργητικότητα και εκθαμβωτική μαεστρία. Απολαύστε τις τελευταίες της παραστάσεις με τον Anthony Jackson και τον Simon Philips. Τι φοβερή χημεία!», Ahmad Jamal

 

Η Hiromi υπήρξε μία από τις πιο βαθειές και παραγωγικές δυνάμεις εν ζωή στη μουσική του 21ου αι. Έχοντας ως μέντορα τον θρυλικό Ahmad Jamal, η Γιαπωνέζα πιανίστρια/συνθέτις δημιούργησε μουσική που μεγαλώνει με την κάθε παράσταση , ξεπερνά με ευκολία τα όρια τεχνοτροπιών και ειδών, εκθέτει μια επίγνωση του συνόλου της παράδοσης της τζαζ και προσαρμόζεται στη συνδρομή των συναδέλφων της στο συγκρότημα .

 

Το ένατο CD της ως αρχηγός συγκροτήματος, το Alive, κηρύσσει την επιστροφή του Τρίου της Hiromi που, εκτός αυτής, αποτελείται και από: τον Anthony Jackson, ως κιθαρίστα κοντραμπάσου, (PaulSimon, MichelCamilo και ChickCorea), και τον ντράμερ Simon Philips (Toto, TheWho, JudasPriest). Αυτή η φοβερή τριάδα, που το περιοδικό DownBeat ανακήρυξε ως ένα από τα πιο συναρπαστικά σύγχρονα συγκροτήματα σε οποιοδήποτε είδος μουσικής, το δυνατό, έως και ποιητικό παίξιμο κρουστών του Philips στο Alive και οι γεμάτες ροή μπασογραμμές του Jackson, φωσφορίζουν στο σκοτάδι και στηρίζουν τις ευφυείς και παθιασμένες εκτελέσεις. Οι υποβλητικές και επεκτατικές συνθέσεις προκαλούν μυριάδες διαθέσεις και μυστήρια της ζωής , αποκαλύπτουν δε το γεμάτο ψυχή, συγκεκομμένοκοινό σημείο της τρομερής αυτής τριάδας.

 

«Το Alive έχει για μένα διπλό νόημα», λέει η Hiromi. «Ήθελα να γράψω τραγούδια τα οποία μιλούν για πράγματα και αισθήματα που αντιμετωπίζουμε στη ζωή. Αλλά η λέξη «ζωντανός» μπορεί επίσης να σημαίνει «διαδραματισμένη ζωή». Έχω δώσει παράστασεις με τον Simon και τον Anthony για 4 χρόνια. Φτιάξαμε 3 δίσκους μαζί και έχουμε κάνει ένα σωρό ζωντανά σώου ως τρίο. Περνάμε τέλεια ψάχνοντας την περιπέτεια και ένοιωσα ότι μπορούμε να κάνουμε τον δίσκο να ακούγεται σαν ζωντανή ηχογράφηση μπροστά στο κοινό.

 

LINE UP

Hiromi – πιάνο
Simon Phillips – ντραμς
Anthony Jackson – μπάσο

 

Αυτό είναι και το υπέροχο όταν δουλεύεις ως τρίο: καταλαβαίνουμε πώς να κάνουμε τον καθένα μας να λάμπει. Ο Anthony είναι φανταστικός αυτοσχεδιαστής. Συνθέτει απίστευτες counter-lines,ενώ εγώ σολάρω και παίζει πάντα κάτι για να κάνει τη μουσική να λάμπει ακόμα πιο πολύ. Ο δε Simon έχει φανταστικό τόνο και όμορφο ήχο στα τύμπανα, είναι σαν ορχήστρα . Μπορούν να παίξουν μαζί oτιδήποτε και καταλαβαίνουν τόσα πολλά διαφορετικά είδη μουσικής. Δεν έχουν όρια. Αυτό το συγκρότημα ήταν ένα υπέροχο ταξίδι».

 

Και το ταξίδι συνεχίζει με το «Alive», με εννιά επιλογές, από όλες συνθέσεις της Hiromi.

 

«Πάντα χαιρόμουν και εκτιμούσα πολλά και διάφορα είδη μουσικής», λέει η Hiromi, «κλασσική, ροκ, τζαζ, ποπ κ.λπ. Γι’ αυτό και οι συνθέσεις μου είναι τόσο ποικίλες».

 

Η εξέλιξη της Hiromi ενισχύθηκε από το συνεχώς εξελισσόμενο ταλέντο της ως πιανίστρια, αυτοσχεδιάστρια, συνθέτρια και αρχηγός του συγκροτήματος.

 

http://www.hiromimusic.com

 

Τοποθεσία: Λόφος Σάνης, Χαλκιδική


Ημερομηνία: 23 Ιουλίου 2016, στις 21.30


Τιμές εισιτηρίων: 15€, 25€


Πληροφορίες: http://www.sanifestival.gr

 

 

πηγή: culturenow.gr

Διαβάστηκε 197 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)