ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 - 2:06:01μ.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 49
08
Οκτωβρίου

Η σαγηνευτική Yasmine Hamdan live στο Gazarte

Κατηγορία Μουσική

Με την πρόσφατη εμφάνισή της το καλοκαίρι στην Αθήνα ενθουσίασε το ελληνικό κοινό που απαίτησε την επιστροφή της.

Την 1η Νοεμβρίου 2014 η γοητευτική Λιβανέζα τραγουδίστρια και τραγουδοποιός Yasmine Hamdan  θα βρίσκεται στο Gazarte για να μας παρασύρει με το εξωτικό της ταπεραμέντο!

 

Η Yasmine Hamdan αποτελεί μία ξεχωριστή περίπτωση καλλιτέχνη που συνδυάζει περίτεχνα τη σύγχρονη electro folk pop ενορχήστρωση με τους παραδοσιακούς  ήχους της Ανατολής. Μια ανήσυχη ύπαρξη που έχει μοιράσει τη ζωή της σε χώρες της Ανατολής και της Δύσης (έχει ζήσει στο Λίβανο, στο Κουβέιτ, στο Άμπου Ντάμπι, στη Γαλλία αλλά και στην Ελλάδα), μοιράζεται τις εμπειρίες της μέσα από την ιδιαίτερη και ξεχωριστή μουσική της, τραγουδώντας πάντα σε στίχο που συνδυάζει τις διαφορετικές αραβικές διαλέκτους, ενώνοντας μέσω των γραμμών του πενταγράμμου δύο διαφορετικούς κόσμους.

 

Μια μεθυστική βελούδινη φωνή , μια σαγηνευτική παρουσία που υμνεί την παραδοσιακή αραβική μουσική  αλλά παράλληλα σπάει τους περιοριστικούς της φραγμούς υψώνοντάς την σε ένα μοναδικό καλλιτεχνικό επίπεδο με ήχους σύνθετους, ξεχωριστούς, πολυπολιτισμικούς που δεν γνωρίζουν σύνορα.

 

Έχοντας στο ενεργητικό της πέντε άλμπουμ - τρία με το ντουέτο Soapkills που ίδρυσε στη Βηρυττό και αποτελεί το πρώτο indie συγκρότημα που εμφανίστηκε στη Μέση Ανατολή, ένα σε συνεργασία με τον Mirwais (Arabology) και το μοναδικό της σόλο Ya Nass – και σημαντικές συνεργασίες με τους CocoRosie και τον Μarc Colin (Nouvelle Vague), η Yasmine Hamdan χτίζει μια αξιοσημείωτη καριέρα και εξελίσσεται σε μια νέα δύναμη της παγκόσμιας μουσικής σκηνής. Και όπως φαίνεται γοήτευσε ακόμα και τον Τζιμ Τζάρμους ο οποίος στην τελευταία του ταινία “Only Lovers Left Alive” κάλεσε την Yasmine  να υποδυθεί τον εαυτό της ερμηνεύοντας το τραγούδι Hal το οποίο και έγραψε ειδικά για την περίσταση.

 

Yasmine Hamdan live: η σύγχρονη εκδοχή του “1000 και 1 Νύχτες” μας περιμένει στο Gazarte την 1η Νοεμβρίου για να μας παρασύρει όπως ένα παραμύθι της Ανατολής.

 

 

πηγή: culturenow.gr

Διαβάστηκε 313 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα