ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024 - 8:52:01μ.μ.
27
Μαΐου

Δεν υπάρχει πιο ωραίο πράγμα από το να ακούς στη Φωνή της Ελλάδος ποιοτική μουσική και τραγούδια με κοινωνικοπολιτικό προβληματισμό όπως  για το περιβάλλον, την ιστορία, τον έρωτα.

Αυτό συνέβη την περασμένη Πέμπτη στην εκπομπή « Πλανήτης Ελλάδα» της Ζέτας Καραγιάννη. Όταν η Ζέτα στο Κίεβο μου ζήτησε να μιλήσω στην εκπομπή της για τους Έλληνες της Αυστρίας και γενικά για την ζωή εδώ το δέχτηκα αμέσως και την ευχαριστώ για την τιμή που μου έκανε. Μου είπε « όσο για τα τραγούδια θα σου έχω μια έκπληξη». Ήταν οι «Κυνηγοί Ονείρων».   

 

Οι Κυνηγοί Ονείρων είναι ένα μουσικό συγκρότημα που δημιουργήθηκε στην Αθήνα το 2003. Μέχρι σήμερα έχουν κυκλοφορήσει δύο ολοκληρωμένα άλμπουμ (Ατλαντίδα, Πυρρίχιος), δύο cd-single (Mordred, Δαιμονικό Νανούρισμα), ένα e.p. (Σε Όνειρα Άλλων) και δύο demo (Κοινή Γη Ονείρων, Μια Άλλη Οδύσσεια).


Το είδος μουσικής των Κυνηγών Ονείρων είναι ένα μείγμα που αποτελείται από heavy/power κιθάρες με ατμοσφαιρικά και συμφωνικά στοιχεία στα πλήκτρα, δυναμικό rythm section και φωνητικές μελωδίες επηρεασμένες από την ελληνική μουσική αλλά και από το ευρωπαϊκό και αμερικάνικο  heavy/power. Σε μερικά από τα τραγούδια υπάρχουν οπερετικά φωνητικά, αφηγήσεις, χορωδιακά μέρη αλλά και παραδοσιακά στοιχεία.


Η μουσική, γράφεται από μέλη του συγκροτήματος, και βασίζεται πάνω στην κύρια ιδέα που φέρνει κάποιο από τα μέλη, αφού πρώτα αυτή εγκριθεί για τραγούδι της μπάντας, από την πλειοψηφία των μελών.
Οι στίχοι των Κυνηγών Ονείρων είναι στην Ελληνική γλώσσα, περιγραφικοί και γεμάτοι εικόνες αλλά ταυτόχρονα είναι λυρικοί-ποιητικοί και ως επί το πλείστον αλληγορικοί. Η θεματολογία τους καταπιάνεται συνήθως με ιστορίες και πρόσωπα από την ελληνική και παγκόσμια μυθολογία και ιστορία, αλλά και με κοινωνικά, πολιτικά και εσωτερικά προβλήματα του σύγχρονου ανθρώπου, πάντα δοσμένα μέσα από μία ιστορία, από ένα παραμύθι. Το σύνηθες "παιχνίδι" των στίχων των Κυνηγών Ονείρων είναι με μία ιστορία του παρελθόντος να παρουσιάζεται μια σημερινή κατάσταση.


Αποκλειστικός στιχουργός μέχρι το 2012, είναι ο τραγουδιστής του συγκροτήματος Θοδωρής Γεωργόπουλος, ενώ από το 2012 και μετά συνεργάζεται στο μεγαλύτερο μέρος των στίχων με την έτερη τραγουδίστρια του σχήματος, Βίκυ Λαζάρου.
    

Το δεύτερο ολοκληρωμένο album τους με τίτλο «Πυρρίχιος» που κυκλοφόρησε στις 24 Μαρτίου, περιλαμβάνει 10 νέα δικά τους τραγούδια, όπου τα συμφωνικά στοιχεία μάχονται με το ατμοσφαιρικό power, αλλά και η παράδοση βρίσκει τρόπο να μεταμορφωθεί.


Οι στίχοι πιο καυστικοί από ποτέ, μιλάνε για την καταστροφή του περιβάλλοντος (Ο Χορός της Βροχής), για την ψυχική πτώση του ανθρώπου αλλά και την ανάτασή του (Λυκόφως, Ίσως Μεγάλωσα, Δυό Φτερά Τσακισμένα), την άσχημη κοινωνικοπολιτική κατάσταση και τους τρόπους αλλαγής (Ο Κόσμος Προχωρά, Με μια Ελπίδα Οδηγό), την ανατροπή (Ο Κόκκινος Δράκος) την διαχρονική ιστορία της Ελλάδας (Ένα Τραγούδι από τον Τόπο μου), αλλά και τον έρωτα (Περσεφόνη).  

 

 DSC3188 NEW Copy


Συμμετέχουν εξαιρετικοί καλλιτέχνες, ο Θύμιος Παπαδόπουλος (κλαρίνο, τσαμπούνα, μπανσούρι) ο Βαγγέλης Καρίπης (νταούλι), ο Χρήστος Τσιαμούλης (πολυφωνικό Ηπέιρου) καθώς και η παιδική χορωδία του Νεοκλασικού Ωδείου υπό την διεύθυνση της καθηγήτριας μουσικής Ελένης Ψαρογιώργου. Ενώ για μια ακόμη φορά συμπράττει μαζί τους ο σπουδαίος Θάνος Μικρούτσικος, σε μία ανεπανάληπτη αφήγηση.


Ιστορικό

•    Από το 2005 ως το 2011 κυκλοφορούν τα demo «Κοινή Γη Ονείρων» και «Μια άλλη Οδύσσεια», το «Live στον Αέρα», το cd-single «Mordred», το live DVD «6 χρόνια Κυνηγοί Ονείρων» και το mini cd «Σε όνειρα άλλων».


•    Τέλη του 2012 κυκλοφόρησε η πρώτη ολοκληρωμένη δουλειά τους με τίτλο «Ατλαντίδα». Ένα CD, το εισαγωγικό σημείωμα του οποίου, φέρει την υπογραφή του Θάνου Μικρούτσικου και περιλαμβάνει 10 τραγούδια.


•    Τον Ιανουάριο του 2013, κυκλοφορούν το cd single «Δαιμονικό Νανούρισμα» με εναλλακτικές εκτελέσεις 2 τραγουδιών από το άλμπουμ «Ατλαντίδα», τα Δαιμονικό Νανούρισμα και Ξωτικό.


•    Στις αρχές του 2014 ηχογραφούν ένα κύκλο ολοκληρωτικών διασκευών σε τραγούδια του Θάνου Μικρούτσικου με τον γενικό τίτλο «Σαν Πλανόδιο Τσίρκο», από το οποίο ξεχωρίζει η διασκευή «καταπέλτης» Τυμβωρύχος - Ρόζα, μετατρέποντας το γνωστό ζεϊμπέκικο σε ένα Heavy Rock ύμνο. Σαν αποτέλεσμα, ο μεγάλος συνθέτης, εμφανίζεται μαζί με τους Κυνηγούς Ονείρων στα μέσα της χρονιάς, στην Αρχιτεκτονική, δίνοντας μια μεγαλειώδη συναυλία με το υλικό αυτό.


•    Το 2017 κυκλοφορούν το δεύτερο ολοκληρωμένο album τους με τίτλο «Πυρρίχιος».

 

Όμως το συγκρότημα δεν εφησυχάζει εδώ, ήδη δουλεύει νέες συνθέσεις καθώς και μια αγγλόφωνη εναλλακτική εκτέλεση του τραγουδιού Ο Κόκκινος Δράκος που περιλαμβάνεται στο album «Πυρρίχιος» με τη συμμετοχή του Γιάννη Παπανικολάου (Diviner, Rock-n-Roll Children, ex-Innerwish).

 

Οι Κυνηγοί Ονείρων είναι οι:

Θοδωρής Γεωργόπουλος - Φωνή
Βίκυ Λαζάρου - Φωνή
Νίκος Γατομάτης - Μπάσο
Τάκης Κούκος - Κιθάρες
Λάμπρος Τασούλας - Κιθάρες
Δημήτρης Ζαρίδας – Τύμπανα
Χάρης Πολυμενέας – Πλήκτρα

 

Ιστοσελίδα: www.facebook.com/kynhgoioneiron

Κανάλι Youtube: https://www.youtube.com/user/kynhgoioneiron

 

Οι φωτογραφίες είναι του  Μάριου Βουζίκα.

 


Επιμέλεια: Georg Gstrein

 


Ακούστε το  «Ένα Τραγούδι Από τον Τόπο μου» που είναι αφιερωμένο σε όλη την Ομογένεια.

 

 

πηγή: hephaestuswien.com

embed video plugin powered by Union Development
Διαβάστηκε 583 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα