ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 - 2:04:52μ.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 49
21
Ιουλίου

Ξεχωριστές καλλιτεχνικές εκδηλώσεις στη Σάμο

Κατηγορία Μουσική

Άνεμος τέχνης θα φυσήξει και αυτό το καλοκαίρι στην όμορφη Σάμο, αφού το Eλληνογερμανικό Πολιτιστικό Κοινωφελές Ίδρυμα Schwarz Foundation συνεχίζει για 5η χρονιά το έργο του, με τη διοργάνωση

ξεχωριστών πολιτιστικών εκδηλώσεων, που χρηματοδοτούνται από ιδιωτική πρωτοβουλία και υποστηρίζονται ενεργά από Πρεσβείες, Ιδρύματα, τον Δήμο Σάμου και τοπικούς οργανισμούς.

 

Στις φετινές εκδηλώσεις, όπου και πάλι θα λάβει χώρα μια ξεχωριστή συνάντηση καλλιτεχνών από όλο τον κόσμο, περιλαμβάνονται η έκθεση της διεθνούς φήμης καλλιτέχνιδας Νevin Aladag, με τίτλο «Borderline», το καθιερωμένο πλέον Samos Young Artists Festival και η θεατρική παράσταση «Τρωάδες» του Ευριπίδη.

 

 

Έκθεση «Borderline»,  έως 10 Οκτωβρίου

 

Η - τουρκικής καταγωγής και γεννημένη στην Γερμανία - Νevin Aladag έρχεται στη Σάμο, για να παρουσιάσει μία έκθεση, ειδικά σχεδιασμένη για τον υπερσύγχρονο εκθεσιακό χώρο Art Space Pythagorion. Υπό τον τίτλο «Borderline», η έκθεση - που θα εγκαινιαστεί παρουσία της καλλιτέχνιδας, στις 4 Αυγούστου - εστιάζει στα σύνορα, αντλώντας έμπνευση από την ιδιαίτερη τοποθεσία του νησιού, μόλις 800 μέτρα από τη γειτονική Τουρκία, στα σύνορα της Ευρώπης και της Ασίας.

 

Μέσα από βίντεο έργα, ηχητικές εγκαταστάσεις και παρεμβάσεις στον χώρο, θα ξανασυζητηθεί με νέα ματιά μια σειρά επίκαιρων θεμάτων, όπως η έννοια των συνόρων και η προσπέλασή τους, η πολιτισμική ταυτότητα και η έννοια της πατρίδας, η εγγύτητα και η απόσταση, τα οποία είναι το επίκεντρο του έργου της καλλιτέχνιδας. Ώρες λειτουργίας έκθεσης: καθημερινά: 10.00 - 13.00 και 19.00 - 1.00.

 

 

Samos Young Artists Festival, 7 έως 13 Αυγούστου (20.00)

 

Πιστό στο ραντεβού του για 5η συνεχή χρονιά, πραγματοποιείται στο Αρχαίο Θέατρο του λιμανιού του Πυθαγορείου της Σάμου, το Samos Young Artists Festival, μια εκλεκτή συνάντηση καλλιτεχνών από όλο τον κόσμο, από τη Δύση ως την Ανατολή. Το Φεστιβάλ περιλαμβάνει ένα πλούσιο πρόγραμμα, με καλλιτέχνες από την Ελλάδα, τη Γερμανία, τη Βουλγαρία, το Αζερμπαϊτζάν, την Τουρκία, την Ουγγαρία, την Αργεντινή και τις ΗΠΑ.

 

Καλλιτεχνικός διευθυντής και υπεύθυνος για την επιλογή του προγράμματος είναι, και αυτήν τη φορά, ο σπουδαίος βιολιστής Daniel Nodel, ο οποίος κατάγεται από το Minsk της Λευκορωσίας, ζει και εργάζεται στη Γερμανία και είναι μέλος της Συμφωνικής Ορχήστρας της Βαυαρικής Ραδιοφωνίας.

 

Το Φεστιβάλ θα ξεκινήσει με τους υπότροφους του Manhattan School of Music (με καταγωγή από την Κούβα και το Ισραήλ). Τις επόμενες βραδιές, θα εμφανιστούν η Γερμανοβουλγάρα καλλιτέχνιδα των κρουστών, Vivi Vassileva, το τρίο της Silke Avenhaus, της Κορεάτισσας βιολίστριας Jeyhe Lee και του Τούρκου τσελίστα Dorukhan Doruk, το ντουέτο του Αργεντινού πιανίστα José Gallardo και του Ούγγρου τσελίστα Barnabás Kelemen, το κουαρτέτο του - γεννημένου στο Μόναχο - σαξοφωνίστα, κλαρινετίστα και συνθέτη της τζαζ, Mulo Francel, με τη σύμπραξη του πιανίστα David Gazarov, ο οποίος θα εμφανιστεί την επόμενη μέρα σε μια σόλο παράσταση. Την τελευταία βραδιά, θα εμφανιστούν οι τραγουδιστές από το εργαστήρι όπερας της Κρατικής Όπερας της Βαυαρίας, με τους οποίους θα συμπράξει η διεθνούς φήμης μεσόφωνος Στέλλα Ντουφεξή.

 

«Τρωάδες», 16 έως 18 Αυγούστου (20.00)

 

Πρόκειται για μία διεθνή θεατρική παραγωγή, η οποία θα φιλοξενηθεί στο Αρχαίο Θέατρο του Πυθαγορείου. Ηθοποιοί από τη Γερμανία, την Τουρκία και την Ελλάδα θα παρουσιάσουν τις «Τρωάδες» του Ευριπίδη, μια συμπαραγωγή του Θεάτρου και της Φιλαρμονικής της Θουριγγίας και του Tiyatro Medresesi Şirince της Τουρκίας, με τη συμμετοχή αποφοίτων της Σχολής του Εθνικού Θεάτρου της Αθήνας. Ο Ομότιμος Καθηγητής της Αρχαιολογίας, Prof. Dr Ulrich Sinn, θα επιβλέπει το έργο, υπό τη διεύθυνση του σκηνοθέτη Bernhard Stengele. Η συνεργασία πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Γερμανικού Ομοσπονδιακού Πολιτιστικού Ιδρύματος.

 

πηγή: naftemporiki.gr

Διαβάστηκε 277 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα