ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024 - 12:55:42μ.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 44
03
Ιουλίου

Λίμνη Πλαστήρα: Ξεκινάει το Φεστιβάλ Κιθάρας Καρδίτσας

Κατηγορία Μουσική

Το μεγαλύτερο φεστιβάλ κιθάρας της Ελλάδας συνδιοργανώνουν από τις 4 έως τις 6 Ιουλίου στη Λίμνη Πλαστήρα, στην Καρδίτσα, το Ωδείο Καρδίτσας - Νίκος Ευθυμιάδης και ο Σύλλογος Ελλήνων Κιθαριστών.


Μετά την περσινή επιτυχία του 1ου φεστιβάλ, οι συμμετοχές διπλασιάστηκαν, ξεπερνώντας τους 150, γεγονός που αποδεικνύει ότι το Φεστιβάλ Κιθάρας Καρδίτσας καθιερώνεται ως σημαντικός πολιτιστικός θεσμός για όλη τη χώρα.


«Πιστεύω ότι η επαρχία έχει μεγαλύτερη ανάγκη από το κέντρο, από σημαντικές εκπαιδευτικές, μουσικές και γενικά πολιτιστικές εκδηλώσεις, άρα και ένα φεστιβάλ κιθάρας. Το μαγευτικό τοπίο της λίμνης Πλαστήρα μπορεί να φιλοξενήσει ένα τόσο σημαντικό event, στο οποίο συμμετέχουν πολύ σπουδαίοι κιθαρίστες. Έχουμε διπλάσιες συμμετοχές από πέρυσι και αυτό είναι πολύ ενθαρρυντικό» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο μαέστρος Νίκος Ευθυμιάδης.


«Στόχος είναι να βοηθηθούν τα παιδιά, κυρίως της επαρχίας, που έχουν έρωτα για την κιθάρα» ανέφερε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για την παρουσίαση του Φεστιβάλ, ο πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Κιθαριστών, Στέλιος Γκόλγκαρης.


Στο μοναδικό περιβάλλον της Λίμνης Πλαστήρα, οι φίλοι της κιθάρας θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν συναυλίες, σεμινάρια για κάθε επίπεδο, και διαλέξεις, αλλά και να συμμετάσχουν σε διαγωνισμούς. Την καλλιτεχνική διεύθυνση του Φεστιβάλ έχουν οι σολίστ και καθηγητές κλασικής κιθάρας, Βασίλης Καναράς και Στέλιος Μούστος.


Μετά την ολοκλήρωση του Φεστιβάλ Κιθάρας Καρδίτσας θα πραγματοποιηθεί, από τις 10 έως τις 19 Ιουλίου, το 32ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Καρδίτσας, το οποίο διοργανώνεται κάθε χρόνο από το 1983 και αποτελεί κορυφαίο καλλιτεχνικό γεγονός, καθώς συμμετέχουν σημαντικές χορωδίες από όλο τον κόσμο.

πηγή:newsbomb.gr

 

Διαβάστηκε 308 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα