ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Σάββατο, 20 Απριλίου 2024 - 3:27:57π.μ.
20
Δεκεμβρίου

«Λωξάντρα» και Μάνος Κουτσαγγελίδης στο «Πέραν, το καφέ αμάν της πόλης»

Κατηγορία Μουσική

Το μουσικό σχήμα  «Λωξάντρα» συμπράττει με τον Μάνο Κουτσαγγελίδη την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου, στις 22.30, στη σκηνή του «Πέραν, το καφέ αμάν της πόλης», σε μια μουσική παράσταση με παραδοσιακά ακούσματα από την Ελλάδα, την Ανατολία και τα Βαλκάνια.

LOXANDRAΟι «Λωξάντρα» σχηματίστηκαν στην Θεσσαλονίκη το 1997. Σήμερα αποτελούνται από τους: Νίκο Αγγούση-κλαρίνο, Φοίβο Αποστολίδη-κρουστά, Ρία Ελληνίδου-τραγούδι, Θανάση Κουλεντιανό-κανονάκι, Λουκά Μεταξά-μπάσο/φωνητικά, Μάκη Μπακλατζή-βιολί/τραγούδι, Δημήτρη Παναγούλια-κρουστά, Κυριάκο Ταπάκη-ούτι.


Έχουν ασχοληθεί με την μελέτη, έρευνα και εκτέλεση της αστικής μουσικής παράδοσης των Ρωμιών της Κωνσταντινούπολης και της Σμύρνης, (Meyhane-Καφέ Αμάν), με την τσιγγάνικη μουσική παράδοση, τη δημοτική μουσική της Ελλάδας, την κλασική Οθωμανική και τη νεότερη αστική και λαϊκή μουσική της Τουρκίας, τους ήχους του Αραβικού κόσμου, τη σεφαραδίτικη μουσική και με τα μουσικά ιδιώματα του Καυκάσου και των Βαλκανίων. Έχουν συνεργαστεί συναυλιακά και δισκογραφικά με καταξιωμένους καλλιτέχνες. Πλαισίωσαν μουσικά, ζωντανά επί σκηνής, τη θεατρική επιτυχία του Κ.Θ.Β.Ε «Λωξάντρα». Το 2006 εκδόθηκε στην Ελλάδα η πρώτη τους δισκογραφική δουλειά με τίτλο «σχεδόν όπως παλιά…» (ανατυπώθηκε το 2008 και το 2010) και το 2011 στην Τουρκία. Τον Δεκέμβρη του 2011 κυκλοφόρησε η καινούργια δισκογραφική δουλειά τους με τίτλο «ΜΕΫΧΑΝΕ – ΚΑΦΕ ΑΜΑΝ», που βρέθηκε για το μήνα Σεπτέμβριο στην 8η θέση και στην 41η θέση για το 2012 (μέσα στις 150 καλύτερες δισκογραφικές δουλειές), από το World Music Charts της Ευρώπης.


Ο Μάνος Κουτσαγγελίδης γεννήθηκε στην Κομοτηνή από γονείς πρόσφυγες από την Ανατολική Θράκη. Άρχισε να ασχολείται με τη μουσική σε ηλικία οκτώ ετών. Στα δεκαεπτά του, ήδη διδάσκει παραδοσιακή μουσική και όργανα στο Ωδείο Αλεξανδρούπολης. Έχει τιμηθεί για την προσφορά του στη μουσική από διάφορους φορείς. Συνεργάστηκε, μεταξύ άλλων, με τον Χρόνη Αηδονίδη, την Ξανθίππη Καραθανάση, την Νίτσα Τσίτρα κ. ά.


Ηχοληψία: Αρχοντής Θεογιάννης.
Είσοδος: 5,00 ευρώ/άτομο.


Πληροφορίες-Κρατήσεις: 210-25.33.896
    
«Πέραν, το καφέ αμάν της πόλης»
Λεωφόρος  Δεκελείας 20,  Νέα Χαλκηδόνα
http://www.peran.gr

Διαβάστηκε 211 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα