ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 - 12:18:16μ.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 51
21
Ιουνίου

Με «το Αηδόνι και το Ρόδο»ανοίγει το 23ο Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής στο Ναύπλιο

Κατηγορία Μουσική

Με το «Αηδόνι και το Ρόδο» στον πολυχώρο Φουγάρο, άνοιξε η αυλαία του 23ου Διεθνούς Φεστιβάλ Μουσικής Ναυπλίου, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Γιάννη Βακαρέλη.

Στη χθεσινοβραδινή παράσταση η υψίφωνος Βασιλική Καραγιάννη, συνοδευόμενη στο πιάνο από τον καταξιωμένο σε Ελλάδα και Ευρώπη, Δημήτρη Γιάκα, εντυπωσίασαν το κοινό του φεστιβάλ με εξαιρετικές ερμηνείες σε έργα Gabriel Fauré, Franz Liszt, Léo Delibes, Robert Schumann, Γιώργου Γεωργιάδη, Giuseppe Verdi κ.α.


Απόψε το Φεστιβάλ συνεχίζεται, στο Βουλευτικό, με ρεσιτάλ πιάνου από τον Κυπριανό Κατσαρή.
Ο κυπριακής καταγωγής και γαλλικής υπηκοότητας παγκοσμίου φήμης πιανίστας που συνέπραξε με ιερά τέρατα της κλασικής μουσικής, όπως οι Leonard Bernstein και Kurt Mazur.


Αύριο, Κυριακή, παίρνει τη... σκυτάλη η Αθηναϊκή Συμφωνική Ορχήστρα Νέων που καταφθάνει με τα εκατό μέλη της στην Πλατεία Συντάγματος Ναυπλίου με όλη τη σπιρτάδα της νεότητάς της. Θα διευθύνει ο μαέστρος Παύλος Σεργίου σε ένα πρόγραμμα που συνδυάζει μείζονες στιγμές μεγάλων συνθετών της κλασικής μουσικής με τη jazz και τη νεότερη ελληνική σύνθεση.


Εξάλλου, από χθες, Παρασκευή, έως και την Παρασκευή, 29 Ιουνίου, στο ισόγειο του Βουλευτικού, το εργαστήρι κλασικών οργάνων των Κώστα Ξυπολιά και Georgi Georgiev παρουσιάζει τον τρόπο κατασκευής εγχόρδων μουσικών οργάνων και συνοδεύεται από έκθεση με βιολιά, βιόλες και βιολοντσέλα.

Πηγή:newsbomb.gr

Διαβάστηκε 290 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα