ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024 - 7:18:21μ.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 44
05
Ιουλίου

Μουσικό «Εντεύθεν» από τον Γιάννη Μαρκόπουλο

Κατηγορία Μουσική

Σε ένα μουσικό ταξίδι, που φέρει τον συμβολικό τίτλο «Εντεύθεν», ο συνθέτης Γιάννης Μαρκόπουλος διευθύνει - στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών - μια σειρά από δημοφιλή και αγαπημένα έργα του, αλλά και νέες συνθέσεις του, σε μια μοναδική βραδιά στο Ηρώδειο, στις 6 Ιουλίου, στις 9 το βράδυ.


Για τον Γιάννη Μαρκόπουλο, ο τίτλος της συναυλίας δηλώνει τη συμβολική ενέργεια της έμπνευσης, που ξεκινά «από εδώ», από τη χώρα του πολύπτυχου πολιτισμού. Συνοδοιπόροι του σε αυτό το συναυλιακό ταξίδι θα είναι ο Γιώργος Νταλάρας, η σοπράνο Έλενα Κελεσίδη, ο Vassilikos, η Μυρτώ Ναούμ, ο Χαράλαμπος Γαργανουράκης, ο Λάκης Χαλκιάς, η Σοφία Μάνου και η Νεφέλη Μπερή.



Ο Γιάννης Μαρκόπουλος θα μας ξεσηκώσει με τα τραγούδια εκείνα και τις συνθέσεις του, που αποτέλεσαν σημείο αναφοράς μιας Ελλάδας που αντέχει στον χρόνο.

markopoulos2

 

Από το «Καφενείον η Ελλάς» και τα «Μαλαματένια λόγια» ως τη «Μητέρα μεγαλόψυχη» και το «Ζαβαρακατρανέμια», ο μουσικός ορίζοντας του συνθέτη διαθέτει πολλά αγαπημένα ακούσματα, που έχουν τη δύναμη να συγκινούν πάντα. Ωστόσο, ο Γιάννης Μαρκόπουλος εξακολουθεί να διατηρεί την έμπνευσή του ζωντανή και θα παρουσιάσει - για πρώτη φορά στο Ηρώδειο - τέσσερα νέα τραγούδια του, ενώ θα ακουστεί σε πρώτη παγκόσμια εκτέλεση το έργο του, «Κονσέρτο - Ραψωδία για νέι (αρχαίος αυλός) και ορχήστρα».

Οι ξεχωριστοί ερμηνευτές - σπουδαία και καταξιωμένα ονόματα της παλιότερης γενιάς και ιδιαίτερα ταλέντα της νεώτερης - θα συναντηθούν για να αποδώσουν, με τον δικό τους ιδιαίτερο τρόπο, τα τραγούδια που έγραψε ο Γιάννης Μαρκόπουλος. Το σύνολο των ερμηνευτών συμπληρώνουν: το χορωδιακό σύνολο της ΔΕΗ, σε προετοιμασία Κωστή Κωνσταντάρα, η Παιδική Χορωδία Αναγέννηση, σε διδασκαλία Χριστίνας Ξύδη - Λιγνού, και η Oρχήστρα Παλίντονος Αρμονία, υπό τη διεύθυνση του συνθέτη. Το «Κοντέρτο για νέι και ορχήστρα» θα αποδώσει η Σύλβια Κουτρούλη.

 

 

Πληροφορίες
Ωδείο Ηρώδου Αττικού: πεζόδρομος Διονυσίου Αρεοπαγίτου, Μακρυγιάννη - Αθήνα, τηλ.: 210 3241807. Τιμές εισιτηρίων: διακεκριμένη ζώνη: 40 ευρώ, Α΄ ζώνη: 35 ευρώ, Β΄ ζώνη: 30 ευρώ, Γ΄ ζώνη: κανονικό: 25 ευρώ, φοιτητικό: 15 ευρώ, άνω διάζωμα: κανονικό: 15 ευρώ, φοιτητικό - ΑΜΕΑ: 10 ευρώ, ανέργων: 5 ευρώ. Προπώληση: Ηρώδειο (καθημερινά: 9:00 - 14:00 και 18:00 - 21:00), κεντρικά εκδοτήρια του Φεστιβάλ: Πανεπιστημίου 39 - εντός Στοάς Πεσμαζόγλου (Δευτέρα - Παρασκευή: 9:00 - 17:00, Σάββατο: 9:00 - 15:00), καταστήματα Public, Παπασωτηρίου, Ιανός, τηλεφωνικά: 210 3272000 (καθημερινές και Κυριακές: 9:00 - 21:00), ηλεκτρονικά: greekfestival.gr.

πηγή:naftemporiki.gr

Διαβάστηκε 336 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα