ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024 - 5:59:15π.μ.
03
Σεπτεμβρίου

Οι ERA MUSICALE και ο Δήμος Αθηναίων "Στηρίζουν τον πολιτισμό"

Κατηγορία Μουσική

Οι ERA MUSICALE στις Πολιτιστικές Εκδηλώσεις 2020 του Δήμου Αθηναίων «Στηρίζουμε τον Πολιτισμό» 2020.

Ένα συναρπαστικό μουσικό ταξίδι στο μαγευτικό κόσμο του Μιούζικαλ και της Μεγάλης Οθόνης με πολυαγαπημένες μελωδίες και θεατρικές πινελιές υπόσχονται οι ΕRA MUSICALE της Μάνιας Βλαχογιάννη στη συναυλία τους στα πλαίσια των Πολιτιστικών Εκδηλώσεων «Στηρίζουμε τον Πολιτισμό» 2020 του

 

Δήμου Αθηναίων – ΟΠΑΝΔΑ.

 

Η συναυλία φέρει τον τίτλο Music of the Night και πρόκειται να πραγματοποιηθεί το Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2020 στις 20.30, στο Ανοιχτό Θέατρο Γκράβας (Ταϋγέτου 60, 11255 Αθήνα). Η είσοδος είναι ΕΛΕΥΘΕΡΗ για το κοινό, με δελτία εισόδου.

 

 

Η crossover σοπράνο Μάνια Βλαχογιάννη και ο βαθύφωνος Βασίλης Ασημακόπουλος με τη συνοδεία του Δημήτρη Χρυσανθακόπουλου στο πιάνο

 

ερμηνεύουν τραγούδια αγάπης, πάθους, τόλμης και ανθρωπιάς από αριστουργήματα του Μουσικού Θεάτρου και του Κινηματογράφου, ζωντανεύοντας ιστορίες ηρώων από τα θρυλικά Μιούζικαλ Φάντασμα της Όπερας, Οι Άθλιοι, Cats, West Side Story, Romeo & Juliet, Jekyll and Hyde, Dracula, Βιολιστής στη Στέγη, Porgy & Bess κ.ά.

 

Τους δύο βασικούς ερμηνευτές πλαισιώνουν οι crossover σοπράνο Μαρία Λατσίνου και Γιούλη Φιλιππίδου.

 

Τα κείμενα που συνοδεύουν τα δημοφιλή τραγούδια υπογράφει η μουσικός και λογοτέχνης Μάνια Βλαχογιάννη, εμπνεύστρια της μουσικής παράστασης

Music of the Night και δημιουργός του σχήματος ERA MUSICALE.

 

«Δημιούργησα ένα νέο καλλιτεχνικό σχήμα με όραμα και στόχο να παρουσιάσω στο κοινό το συναρπαστικό γνωστό - άγνωστο κόσμο του σύγχρονου Μουσικού Θεάτρου και μαζί με καταξιωμένους αλλά και νέους καλλιτέχνες να μυήσουμε το θεατή σε αυτό το ιδιαίτερα απαιτητικό είδος Τέχνης», σχολιάζει χαρακτηριστικά η Μάνια Βλαχογιάννη, άμισθη Ειδική Σύμβουλος Δημάρχου σε Πολιτιστικά θέματα.

 

Η μουσική παράσταση τελεί υπό την αιγίδα του Ομίλου για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος.

 

 

 

ERA MUSICALE

 

Music of the Night

Δήμος Αθηναίων – ΟΠΑΝΔΑ

Ανοιχτό Θέατρο Γκράβας

Ταυγέτου 60 – 11255 Αθήνα

Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2020

Ώρα έναρξης 20.30

Είσοδος Ελεύθερη με Δελτία Εισόδου

 

 

Μάνια Βλαχογιάννη

 

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Διπλωματούχος Πιάνου του Εθνικού Ωδείου Αθηνών σε ηλικία 17 ετών με Α' Βραβείο και Αριστείο Εξαιρετικής Επιδόσεως και της Ακαδημίας του Ρίχαρντ Στράους (Μόναχο) σπούδασε παράλληλα Μονωδία και Musical Τheater Performance. Φοίτησε στην Ανώτατη Μουσική Σχολή Δρέσδης και τη Δραματική Σχολή του H.D.Trayer. Συμμετείχε σε μουσικοθεατρικές παραστάσεις σε Γερμανία, Αυστρία, Ελβετία και Ελλάδα ενώ σε νεαρή ηλικία της δόθηκε η θέση της Υποδιευθύντριας στην Κρατική Μουσική Σχολή του Γκάρχινγκ (Μόναχο). Σήμερα ζει στην Αθήνα, συνεργάζεται δισκογραφικά ως crossover ερμηνεύτρια με σύγχρονους συνθέτες και εμφανίζεται σε μουσικοθεατρικές παραστάσεις. Από τον Δεκέμβριο 2013 μέχρι σήμερα κυκλοφορούν διεθνώς 18 δισκογραφικές δουλειές της σε ποικίλα είδη μουσικής, αρκετές από τις οποίες κατέκτησαν ελληνικά και ευρωπαϊκά Charts. Είναι μέλος του Δ.Σ. του Ομίλου για την UNESCO Tεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος και ασχολείται παράλληλα με τη λογοτεχνία. Το λογοτεχνικό έργο της Αστέρι της Ερήμου – Ναλιμάρ ενέπνευσε ως λιμπρέτο τον μουσικοσυνθέτη Νίκο Λεκάκο ώστε να συνθέσει μουσική για ολόκληρο το βιβλίο, δίνοντας του τη μορφή μιας νέας σύγχρονης Ελληνικής Όπερας. Το Σεπτέμβριο 2019 ανέλαβε καθήκοντα άμισθης Ειδικής Συμβούλου Δημάρχου σε θέματα Πολιτισμού καθώς και μέλους του Δ.Σ. του Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού στο Δήμο Αγίας Παρασκευής.

 

 

Βασίλης Ασημακόπουλος

 

O βαθύφωνος Βασίλειος Ασημακόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα. Πήρε το δίπλωμά του στο κλασικό τραγούδι το 2011 με Άριστα παμψηφεί και Α΄ Βραβείο από το Αττικό Ωδείο.

Έχει ερμηνεύσει διάφορους ρόλους σε χώρους όπως το Κτίριο Ηνωμένων Εθνών (Νέα Υόρκη), Royal College of Music (Λονδίνο), το Πανεπιστήμιο της Σορβόννης (Παρίσι), την Εθνική Όπερα και Μπαλλέτο της Σόφιας (Βουλγαρία), Ηρώδειο, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης κ.α.

Έχει συνεργαστεί με την Εθνική Λυρική Σκηνή σε διάφορες παραγωγές: Ναμπούκο, Φάουστ, Τροβατόρε, Σικελικοί Εσπερινοί, Προσοχή ο πρίγκιπας λερώνει, Τραβιάτα, Μαντάμα Μπαττερφλάι, ο Κουρέας της Σεβίλλης, Ντον Κάρλο, Μούζικα κ.ά.

 

Δημήτρης Χρυσανθακόπουλος

Γεννήθηκε στην Πάτρα. Ολοκλήρωσε τις σπουδές του σε Αθήνα με Δίπλωμα πιάνου (Α' Βραβείο παμψηφεί) και Παρίσι (Schola Cantorum) με καθηγήτρια την Αγάθη Λεϊμονή.

Ως σολίστ κλασικού ρεπερτορίου έχει εμφανιστεί σε πόλεις ανά την Ελλάδα και το εξωτερικό (Λονδίνο, Παρίσι, Σαν Ντανιέλε, Βουδαπέστη, Μόσχα κ.ά).

Έχει λάβει μέρος σε πλήθος σεμιναρίων πιάνου, έχει βραβευθεί σε πανελλήνιους και διεθνείς διαγωνισμούς, έχει συμπράξει με μαέστρους και καλλιτέχνες εγνωσμένου κύρους και έχει ηχογραφήσει για το Τρίτο Πρόγραμμα της ελληνικής ραδιοφωνίας.

Διδάσκει πιάνο από το 2000, και πέραν του κλασικού ρεπερτορίου εργάζεται για πάνω από μια δεκαετία ως πιανίστας στο εστιατόριο "Διόνυσος - Zonar's".

Τέλος, ως συνθέτης, έχει γράψει μουσική για χορό, θέατρο και animation, και έχει κυκλοφορήσει το πρώτο του single.

Διαβάστηκε 332 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα