ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 - 7:42:02π.μ.
11
Οκτωβρίου

Τις Τετάρτες 12 & 19 Οκτωβρίου, στο «Πέραν, το καφέ αμάν της πόλης», στις δέκα και μισή το βράδυ, οι «Rebetien» (Φώτης Βεργόπουλος-μπουζούκι/τραγούδι, Κωστής Κωστάκης-κιθάρα/τραγούδι, Αυγερινή Γάτση-ακορντεόν/πιάνο/τραγούδι και Γιάννης Ζαρίας-βιολί/μπαγλαμάς) μας ταξιδεύουν στην περίοδο του μεσοπολέμου με τραγούδια και σκοπούς από το ρεπερτόριο του ρεμπέτικου και του σμυρναίικου τραγουδιού και της ελληνικής παραδοσιακής μουσικής.

Rebetien 12 10Ο Γιάννης Ζαρίας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1975. Επί μακρά σειρά ετών δραστηριοποιείται ως βιολιστής στο χώρο του ρεμπέτικου, της λαϊκής, παραδοσιακής, έντεχνης και, γενικότερα, της ελληνικής μουσικής. Είναι διπλωματούχος κλασικού βιολιού. Σπούδασε τζαζ μουσική στο Conservatorium van Amsterdam της Ολλανδίας. Είναι διδάκτορας της ειδίκευσης βιολιού του τμήματος Μουσικής Επιστήμης & Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, καθώς, επίσης, διδάσκων βιολιού στο ίδιο τμήμα. Ακόμη, είναι απόφοιτος του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχ/κών και Μηχ/κών Η/Υ του Ε.Μ.Π.


Η Αυγερινή Γάτση γεννήθηκε το 1989 στην Αθήνα. Ξεκίνησε μαθήματα πιάνου στην ηλικία των 8 ετών. Είναι απόφοιτη του Μουσικού Γυμνασίου-Λυκείου Παλλήνης. Επί τρία χόνια, παρακολούθησε μαθήματα τροπικής μουσικής στο Ωδείο Αθηνών με τον Χρίστο Τσιαμούλη και νέυ με τον Χάρη Λαμπράκη Τώρα φοιτά στο τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ε.Κ.Π.Α. Έχει, επίσης, παρακολουθήσει σεμινάρια στο μουσικό εργαστήρι «Λαβύρινθος» του Ross Daly.


Ο Φώτης Βεργόπουλος γεννήθηκε το 1988 στη Μελβούρνη της Αυστραλίας, αλλά μεγάλωσε στην Κορώνη Μεσσηνίας. Με τη μουσική ασχολήθηκε από πολύ μικρός, με την έμμεση παρακίνηση του πατέρα του, ο οποίος υπήρξε μέλος της «Απόδημης Κομπανίας» στη Μελβούρνη. Μετά το λύκειο, έφυγε πάλι για την Αυστραλία, όπου σπούδασε πολιτικός μηχανικός, ενώ παράλληλα άρχισε να ασχολείται πιο σοβαρά με το μπουζούκι, εμφανιζόμενος σε διάφορα φεστιβάλ εκεί, με το μουσικό του σχήμα. Από το 2013 μένει μόνιμα στην Αθήνα.


Ο Κωστής Κωστάκης γεννήθηκε το 1986. Η πρώτη του επαφή με την κιθάρα έγινε στην ηλικία των οκτώ ετών, πρώτα με την κλασική, όπου παρακολούθησε μαθήματα σε ωδείο για πέντε χρόνια, μαζί με θεωρητικά, και ύστερα, τα χρόνια της εφηβείας, με την ηλεκτρική, σχηματίζοντας μαθητικά γκρουπάκια με φίλους. Τα ρεμπέτικα και τα σμυρναίικα τον ακολουθούσαν πάντα σαν άκουσμα, μέσω του πατέρα του, που ασχολείται ερασιτεχνικά με το ακορντεόν. Εργάζεται επαγγελματικά ως μουσικός από 18 ετών.
Ηχοληψία: Θοδωρής Θεοχαρόπουλος.


Είσοδος: 3,00 ευρώ/άτομο.


«Πέραν, το καφέ αμάν της πόλης»
Λεωφόρος  Δεκελείας 20,  Νέα Χαλκηδόνα
http://www.peran.gr

Διαβάστηκε 150 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα