ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 - 7:43:40π.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 44
14
Ιουλίου

Πέθανε ο κορυφαίος αρχιμουσικός Λόριν Μααζέλ

Κατηγορία Μουσική

Ο διάσημος μαέστρος Λόριν Μααζέλ πέθανε την ΚΥΡΙΑΚΗ σε ηλικία 84 ετών στο σπίτι του στην Βιρτζίνια των ΗΠΑ από επιπλοκές που ακολούθησαν την πνευμονία από την οποία προσβλήθηκε πρόσφατα.

Ο Αμερικανός αρχιμουσικός διηύθυνε τις πιο γνωστές ορχήστρες στον κόσμο, ανάμεσά τους, τη Φιλαρμονική της Βιέννης, τη Φιλαρμονική της Νέας Υόρκης, την Κρατική Όπερα της Βιέννης κ.ά..

 

Ο Μααζέλ γεννήθηκε στο Παρίσι στις 6 Μαρτίου 1930. Ξεκίνησε τα μαθήματα βιολιού σε ηλικία πέντε ετών ενώ δυο μόλις χρόνια αργότερα, άρχισε να σπουδάζει και διεύθυνση ορχήστρας. Μεταξύ εννέα και 15 ετών είχε ήδη διευθύνει τις μεγαλύτερες ορχήστρες των ΗΠΑ, μεταξύ αυτών και την Συμφωνική του NBC.Στη διάρκεια της μακράς καριέρας του διηύθυνε περισσότερες από 150 ορχήστρες σε περίπου 5.000 συναυλίες και παραστάσεις όπερας, ενώ στη δισκογραφία είχε περισσότερες από 300 ηχογραφήσεις. Κατείχε υψηλές θέσεις στην Κρατική Όπερα της Βιέννης και στη Φιλαρμονική της Νέας Υόρκης την οποία συνόδευσε σε εμφάνισή της το 2008 στη Βόρεια Κορέα.


Το 2009 μαζί με τη γυναίκα του ίδρυσαν το Φεστιβάλ Castleton το οποίο έχει ως σκοπό την ανάδειξη ερμηνευτών συμφωνικής μουσικής στην αρχή της καριέρας τους. Ο Λόριν Μααζέλ αφιέρωσε τη ζωή του στη μουσική την οποία υπηρέτησε περισσότερα από 75 χρόνια και θαυμάστηκε για την ακρίβεια και τη δεινότητά του στη διεύθυνση.​

πηγή:naftemporiki.gr

Διαβάστηκε 294 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα