ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024 - 6:20:16μ.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 299
08
Ιουνίου

Ρεσιτάλ πιάνου του Ανδρέα Φοίβου Αποστόλου στην αίθουσα «Παρνασσός»

Κατηγορία Μουσική

Ο πολυβραβευμένος πιανίστας και συνθέτης Ανδρέας Φοίβος Αποστόλου θα παρουσιάσει ένα πολυποίκιλο πρόγραμμα με μπαρόκ, ρομαντική, σύγχρονη και jazz μουσική, εξ'ού και ο τίτλος Music Con Fusion.

Το πρόγραμμά του περιέχει έργα μεγάλης δεξιοτεχνίας, όπως: Brahms - Παραλλαγές σε ένα θέμα του Paganini, Rachmaninoff - Étude- Τableau Οp.39, No. 6 και την σπάνια παιγμένη Sonata (1990) του Αυστραλού σύγχρονου συνθέτη Carl Vine.


Θα ερμηνεύσει επίσης έργα των J-P. Rameau, O. Respighi, καθώς και τις δικές του συνθέσεις "Negev", "Metamorphosis" και "Panmixia". Το έργο του Metamorphosis για πιάνο έλαβε το Πρώτο Βραβείο στον στον Διεθνή Διαγωνισμό Cum Laude Music Awards, τον Μάιο 2017. Θα παιχτεί σε μεγάλες αίθουσες, κρατικούς τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμους της Ισπανίας και θα ηχογραφηθεί από την Naxos Records και Semele Music Projects.


Ως συνθέτης, αντλεί έμπνευση από κλασσική, jazz, παραδοσιακή, EDM (electronic dance music) μουσική και ενσωματώνει πολύπλοκους ρυθμούς και σύγχρονες τεχνικές. Έχει βαθύτατα επηρεαστεί από το θέατρο, τη φιλοσοφία και δραματικά ιστορικά γεγονότα, όπως η Γενοκτονία των Αρμενίων, για την οποία αφιέρωσε το συμφωνικό του έργο «Van- 1915», που δημοσιεύτηκε από το Indiana University Press.


Mετά από επτάχρονες σπουδές στις ΗΠΑ, αποφοίτησε από το Indiana University (Double MM- Piano, Composition), το Temple University (BM-Piano) και είναι Υποψήφιος Διδάκτωρ στο Πιάνο στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Μελέτησε με τους: Βίνια Τσόπελα, Andre Watts, Robert Levin, Boris Berman, Claude Baker κ.ά. Συνεργάστηκε και παρουσίασε πρεμιέρες διακεκριμένων συνθετών, ως μέλος του IU New Music Ensemble, όπως ο Bernard Rands (Pulitzer Prize), o John Luther Adams, o Steven Mackey.


Δραστηριοποιείται επίσης στον χώρο της κινηματογραφικής μουσικής και έχει αναλάβει commissions για έργα με πιάνο και μουσικά σύνολα.



ΑΙΘΟΥΣΑ «ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ»
ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ
Πλ. Αγίου Γεωργίου Καρύτση 8, Αθήνα 105 61



Δευτέρα 19 Ιουνίου 2017, ώρα 20:30



Music Con Fusion

Ρεσιτάλ πιάνου του Ανδρέα Φοίβου Αποστόλου  


Τιμές εισιτηρίων:
15€ [διακεκριμένη ζώνη – σειρές 1 και 2], 10€ [πλατεία - εξώστης], 5€ [φοιτητές / άνεργοι / ΑμεΑ]

Σημεία προπώλησης:


Ticket Services
Εκδοτήριο: Πανεπιστημίου 39, Στοά Πεσμαζόγλου
Τηλεφωνικά: 2107234567
Online: http://www.ticketservices.gr
Και στα καταστήματα PUBLIC

Διαβάστηκε 258 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα