ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Σάββατο, 20 Απριλίου 2024 - 2:09:14π.μ.
26
Μαΐου

"Sommernachtskonzert" από την Φιλαρμονική Ορχήστρα της Βιέννης στο Schönbrunn

Κατηγορία Μουσική

Μια υπέροχη εμπειρία έζησαν χτες, Πέμπτη 25 Μαΐου 2017, όσοι βρέθηκαν στο θερινό Ανάκτορο Schönbrunn για να παρακολουθήσουν το Sommernachtskonzert, που αποτελεί την ετήσια καθιερωμένη συναυλία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας της Βιέννης, η οποία φέτος γιορτάζει τα 175 χρόνια από την ίδρυση της.

Αυτή τη φορά,  η σκηνή της ορχήστρας είχε τοποθετηθεί μπροστά στο ανάκτορο, προφέροντας μια μαγευτική θέα στους παρευρισκόμενους και όχι  μπροστά από την Gloriette, όπως γινόταν τις προηγούμενες χρονιές.            


Η θερινή συναυλία ξεκίνησε στις 20.30 ενώ πλήθος κατέκλισε τον χώρο από νωρίς το απόγευμα. Η εκδήλωση μεταδόθηκε σε περισσότερες από 80 χώρες σε όλο τον κόσμο, μεταξύ αυτών και της Ελλάδας.                    


Η Φιλαρμονική της Βιέννης, παρουσίασε έργα που σχετίζονταν με  παραμύθια, μύθους αλλά και θρύλους της Γερμανίας, Βοημίας και Ρωσίας των συνθετών Antonín Dvorák, Peter Ilyich Tchaikovsky, Sergei Rachmaninov and Engelbert Humperdinck, Igor Stravinsky και John Williams.   

                             
Τη Φιλαρμονική διεύθυνε ο Γερμανός αρχιμουσικός Christoph Eschenbach, ενώ σολίστ ήταν η Αμερικανίδα υψίφωνος Renée Fleming

 


Επιμέλεια: E.Giannakoulas


http://www.sommernachtskonzert.at/index_en.html

πηγή: hephaestuswien.com

Διαβάστηκε 276 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα