ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 - 10:36:49μ.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 51
27
Ιουνίου

Αναφορά στον Γκρέκο, του Νίκου Καζαντζάκη απο το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κρήτης στο Θέατρο Βράχων

Κατηγορία Θέατρο και Χορός

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κρήτης παρουσιάζει στο Θέατρο Βράχων, στο πλαίσιο του φεστιβάλ Στη σκιά των βράχων, το έργο του Νίκου Καζαντζάκη, Αναφορά στον Γκρέκο.

«Αλάκερη η ψυχή μου μια κραυγή κι όλο μου το έργο το σχόλιο στην κραυγή αυτή. Φωνάζω τη μνήμη να θυμηθεί, περμαζώνω από τον αέρα τη ζωή μου, στέκουμαι σαν στρατιώτης και κάνω την αναφορά μου στον Γκρέκο, γιατί αυτός είναι ζυμωμένος από το ίδιο κρητικό χώμα με μένα και καλύτερα απ’ όλους τους αγωνιστές που ζουν η που έχουν ζήσει μπορεί να με νιώσει».

 

Ν. Καζαντζάκης



Στην παράσταση πρωταγωνιστούν ο Τάκης Χρυσικάκος, που ερμηνεύει τον Νίκο Καζαντζάκη και πρόσωπα του έργου του, καθώς και δύο μουσικοί, που με την μουσική τους και το τραγούδι συνομιλούν με τους πρωταγωνιστές του, τον Καπετάν Μιχάλη, τον Αλέξη Ζορμπά, τον Δομήνικο Θεοτοκόπουλο και την ωραία Ελένη του Ομήρου!

 

Μια παράσταση, που μέσα από τους ήρωες των έργων του Νίκου Καζαντζάκη και τις εξομολογήσεις του (στον παππού του, όπως αποκαλεί τον Ελ Γκρέκο) συναντάμε το μεγαλείο της Ελλάδας και το ανυπόταχτο πνεύμα του ίδιου του συγγραφέα.



Η «Αναφορά στον Γκρέκο», είναι το τελευταίο έργο του μεγάλου Έλληνα συγγραφέα. Ένα είδος πνευματικής αυτοβιογραφίας ή, όπως τη χαρακτηρίζει ο ίδιος ο Καζαντζάκης, μια «αναφορά» με τη στρατιωτική έννοια του όρου, σχετικά με τους στόχους του και τις προσπάθειές του. Ξεκινά από τα παιδικά του χρόνια και σταματά στην ημέρα της «κρητικής ματιάς» και στη σύλληψη της Οδύσσειας. Δεν αφηγείται το σύνολο της ζωής του, αλλά παρουσιάζει τους σταθμούς της πνευματικής του πορείας, χωρίς να ακολουθεί την αυστηρή χρονολογική σειρά της πραγματικής του βιογραφίας.


Θεατρική προσαρμογή - Σκηνοθεσία: Τάκης Χρυσικάκος
Εικαστική Επιμέλια: Βάλια Μαργαρίτη
Λύρα - Τραγούδι: Σταύρος Ψαρουδάκης
Κιθάρα - Κοντραμπάσο: Δημήτρης Τσούρτος

 

Πληροφορίες


Τοποθεσία: Θέατρο Βράχων, Βύρωνας

 


Ημερομηνία: Παρασκευή 17 Ιουλίου 2015, στις 21.00

 


Τιμή εισιτηρίου: 12 €, Προπώληση: 10 €

 


Προπώληση: Viva.gr, 11876, Public, Παπασωτηρίου, Seven Spots, IANOS, RELOAD, Media Markt

 


Πληροφορίες: www.festivalvraxon.gr

 

 

πηγή: culturenow.gr

Διαβάστηκε 130 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα