ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 - 11:08:19μ.μ.
11
Μαρτίου

«Το όνειρο ενός γελοίου» του Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι σε σκηνοθεσία του Τάκη Χρυσικάκου στο Θέατρο Σοφούλη

Κατηγορία Θέατρο και Χορός

Η παράσταση ανεβαίνει για τρίτη συνεχή χρονιά.

Έχει περιοδεύσει σε πολλές πόλεις της Ελλάδας και από τις 6 Μαρτίου ανεβαίνει στο Θέατρο Σοφούλη, στη Θεσσαλονίκη, με τη φιλοδοξία να εκπέμψει μια ακτίνα αισιοδοξίας με το πιο αισιόδοξο έργο του κατά τα άλλα μελαγχολικού και απαισιόδοξου Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι.

   

Πρόκειται για έναν ονειρικό μονόλογο με τον ηθοποιό Δημήτρη Βερύκιο υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Τάκη Χρυσικάκου.

 

Λίγα λόγια για το έργο

Ένας άνθρωπος βαθιά μελαγχολικός και απελπισμένος, που έχει χάσει το νόημα της ζωής, αποφασίζει να αυτοκτονήσει. Το βράδυ όμως που είναι έτοιμος να το κάνει και βρίσκεται με το περίστροφο στο χέρι, αποκοιμιέται… Το όνειρο που βλέπει, τον κάνει όταν ξυπνάει όχι μόνο να μην θέλει να πεθάνει αλλά να λαχταράει να ζήσει όσο γίνεται περισσότερο, αφού στον ύπνο του, τού φανερώθηκε η «Αλήθεια της Ζωής» με όλες τις λεπτομέρειες! Κι αυτή την Αλήθεια γυρίζει και κηρύττει παντού…

 

Τo «ΌΝΕΙΡΟ ΕΝΟΣ ΓΕΛΟΙΟΥ» ξεκίνησε το ταξίδι του τον Αύγουστο του 2014 στο Ανοιχτό θέατρο της Λευκάδας κι αμέσως μετά παρουσιάστηκε με μεγάλη επιτυχία στην Αθήνα, στο Θέατρο Βαφείο-Λάκης Καραλής για 5 μήνες (2015-2016), αποσπώντας τη θερμή κριτική των ΜΜΕ και την ενθουσιώδη υποδοχή του κοινού, που την τίμησε γεμίζοντας ασφυκτικά όλες τις παραστάσεις.

 

Παρουσιάστηκε επίσης στην Τήνο, Βόνιτσα, Αίγιο, Ιωάννινα, Πάτρα, Λάρισα, Καρδίτσα, Τρίκαλα, Γρεβενά, Άργος, Πρέβεζα, Νάξο, Σίφνο, Κω, Γαλάτσι και Γύθειο με ιδιαίτερα μεγάλη επιτυχία!

 

Ένα έργο – διαμάντι που, ενσαρκώνει τη φιλοσοφία του μεγάλου Ρώσου κλασικού, ενώ δεν είναι υπερβολικό να πούμε πως αποτελεί ανατομία της ανθρώπινης ψυχής και συνοπτική ιστορία της κοινωνίας μας.

   

Τι αβάσταχτο που είναι να ξέρεις μόνον εσύ την αλήθεια!

 

Ένα κείμενο απλό και βαθύ, μεστό και αποκαλυπτικό που ο συγγραφέας θέλησε να αφήσει ως μια επιστολή – παρακαταθήκη στην ανθρωπότητα στη δύση της ζωής του, αφού γράφτηκε το 1877, τέσσερα μόλις χρόνια φύγει από αυτή τη ζωή.

 

Μέσα από την συνύπαρξη των αντιθέσεών του, ο Ντοστογιέφσκι, οδηγεί τον ήρωά του από το σκοτεινό στο ηλιόλουστο… αποτελώντας με τον τρόπο αυτό το πιο φωτεινό και αισιόδοξο διήγημά του.

 

Το κείμενο της παράστασης είναι θεατρική προσαρμογή από τη μετάφραση του Άρη Αλεξάνδρου, ενός από τους σημαντικότερους μεταπολεμικούς Έλληνες συγγραφείς και μεταφραστή έργων της ρωσικής λογοτεχνίας.

 

Βραδιά Bookia

Ο ηθοποιός και οι συντελεστές της παράστασης τιμούν το Bookia αφιερώνοντας μία από τις παραστάσεις στους φίλους και στα μέλη του.

 

Τη Δευτέρα 13 Μαρτίου πες απλώς «Bookia» στο ταμείο (ή στο τηλέφωνο κρατήσεων) και απόκτησε το εισιτήριό σου στην τιμή των 8 €.

 

ΘΕΑΤΡΟ ΣΟΦΟΥΛΗ
«Το όνειρο ενός γελοίου», του Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι
σε σκηνοθεσία του Τάκη Χρυσικάκου
Ερμηνεύει ο ηθοποιός Δημήτρης Βερύκιος

 

Πρεμιέρα Δευτέρα 6 Μαρτίου 2017 στις 21.00
ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ: Κάθε Δευτέρα & Τρίτη στις 21.00
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ: 10 και 8 (άνεργοι, φοιτητές, πολύτεκνοι, προπώληση)
Διάρκεια παράστασης: 70’
Θεμιστοκλή Σοφούλη και Τραπεζούντος
Τηλ. Κρατήσεων: 2310423925
Πρόσβαση με λεωφορείο του ΟΑΣΘ: Νο 5 στάση Βερβελίδη

 

https://www.facebook.com/events/108187126360211

Διαβάστηκε 191 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα