ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024 - 11:43:41π.μ.
17
Νοεμβρίου

Το θεατρικό έργο «ΠΕΡΑΣΜΑ» της Δελίνας Βασιλειάδη που κυκλοφορεί από την ΚΑΠΑ

Εκδοτική διασκευάστηκε για το ραδιόφωνο και κάνει πρεμιέρα την Κυριακή 29 Νοεμβρίου στις 19:00 (ώρα Κεντρικής Ευρώπης), στο ομογενειακό ραδιόφωνο της Αυστρίας “Hephaestus Radio” από την ελληνική θεατρική ομάδα της Βιέννης «…προς τον ήλιο».

 

Πρόκειται για ένα μονόπρακτο υπαρξιακό δράμα, ή πιο σωστά μια υπαρξιακή φάρσα.

 

Σε έναν ακατάστατο βρόμικο χώρο, γεμάτο σκόνη, έπιπλα, βαλίτσες, κουτιά και πεταμένα αντικείμενα, η Μιράντα τακτοποιεί πυρετωδώς πράγματα, προκειμένου να μετακομίσει κάπου πολύ καλύτερα.

 

Μια πορεία προς την αυτογνωσία, τη μετάβαση ή τη μετακίνηση του ανθρώπου από μια Μια πορεία προς την αυτογνωσία, τη μετάβαση ή τη μετακίνηση του ανθρώπου από μια κατάσταση σε μια άλλη. Καθώς ο χρόνος είναι για όλους μοιραία πεπερασμένος, περνά αμείλικτος και ολοένα λιγοστεύει, το «Πέρασμα» είναι η προσπάθεια του ανθρώπου να μεταβεί από την πληγή στην ίαση, από την παιδική ηλικία στην ενηλικίωση, κάτι που μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο αν κάποιος το επιθυμεί και είναι διατεθειμένος να πληρώσει το τίμημα…

 

Το «ΠΕΡΑΣΜΑ» βραβεύτηκε τον Δεκέμβριο του 2017 από την Ένωση Ελλήνων Λογοτεχνών, ενώ ανακηρύχτηκε από το λογοτεχνικό περιοδικό ΚΕΦΑΛΟΣ ΒΙΒΛΙΟ – ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ 2018 και τιμήθηκε με το Α’ Βραβείο στην κατηγορία Θεατρικό έργο στον Λογοτεχνικό Διαγωνισμό 2000-2019 «Βιβλία της χρονιάς».

 

Κείμενο-Διασκευή: Δελίνα Βασιλειάδη

Ερμηνεία: Ινώ Μάτσου

Ραδιοσκηνοθεσία-Μοντάζ: Θεόδωρος Λιμήτσιος

Μουσική: Αντώνης Παπανικολάτος

Συμμετέχει και η μικρή Ίρις Πούλιος

Παραγωγή: Θεατρική ομάδα «…προς τον ήλιο»

Με την ευγενική υποστήριξη του Συλλόγου «Hephaestus Wien – Österreichisch/Griechischer Integrationsverein»

Η ηχογράφηση έγινε στο στούντιο ZurSonne.

 

 

http://radio.hephaestuswien.com/

http://inomatsou.com/

http://www.delinavasiliadi.gr

www.zursonne.eu

 

 

πηγή:hephaestuswien.com

Διαβάστηκε 518 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα