ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024 - 10:20:39μ.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 51
12
Μαΐου

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΕΚΘΕΣΙΑΚΗΣ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑΣ

Κατηγορία Διάφορα

Εισηγητής: Μεγακλής Ρογκάκος-έπιμελητής, ιστορικός Τέχνης.


- Υποψήφιος Ph.D. στην Ιστορία και Θεωρία της Τέχνης, University of Essex
- M.A. στην Ιστορία και Θεωρία της Τέχνης, Goldsmiths College, Λονδίνο (1999)
- M.A. στην Πολιτική & Διαχείριση των Τεχνών, City University, Λονδίνο (1998)
- B.A. στην Ιστορία της Τέχνης από το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος - Deree (1997)
Ο Μεγακλής Ρογκάκος είναι ιστορικός τέχνης και επιμελητής σύγχρονης τέχνης. Απέκτησε πτυχίο Bachelor στην Ιστορία της Τέχνης από το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος – Deree, Master στην Πολιτική & Διαχείριση των Τεχνών με την διπλωματική Tate Gallery: Η Μεταμόρφωση ενός Ιδρύματος Τέχνης από το City University του Λονδίνου, και επιπλέον Master στην Ιστορία και Θεωρία της Τέχνης με την διπλωματική ΕρμΑφροδιτισμός: Κουλτούρα της ΣύγΧυσης από το Goldsmiths College του Λονδίνου. Σήμερα είναι υποψήφιος Ph.D. στην Ιστορία της Τέχνης και Θεωρία από το University of Essex. Την περίοδο 2000-2004 εργάστηκε ως υπάλληλος πληροφορικής στην Tate Gallery, προσφέροντας ξεναγήσεις στο κοινό και δίνοντας διαλέξεις για την τέχνη. Παράλληλα με την εργασία του στην Tate, διεξήγαγε έρευνα για το βιβλίο του Edward Lucie-Smith | Art Tomorrow, το οποίο κυκλοφόρησε το 2002 από τις εκδόσεις Pierre Terrail του Παρισιού. Μέχρι σήμερα, επιμελήθηκε συνολικά 42 εκθέσεις πολυμέσων που αναδείκνυαν διεθνείς σύγχρονους καλλιτέχνες. Μεταξύ Σεπτεμβρίου 2004 και Ιουνίου 2012 εργάστηκε ως Επιμελητής ACG Art στο Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος. Έχει πάρει συνεντεύξεις από σημαντικούς εκπροσώπους των εικαστικών τεχνών, που έχουν δημοσιευτεί στο διαδύκτιο, καθώς επίσης έχει δημοσιεύσει κριτικές για ξεχωριστά εικαστικά δρώμενα στην ιστοσελίδα ElCulture.gr.



Σε ποιους απευθύνεται:
Το σεμινάριο «έργαστήριο έκθεσιακής έπιμέλειας» απευθύνεται σε φοιτητές που επι- θυμούν να αναπτύξουν τις γνώσεις τους για το θέμα με δομημένη μελέτη. Το σεμινάριο είναι κα τάλληλο για φοιτητές που ενδιαφέρονται για τις τέχνες, αλλά δεν έχουν τυπικά προσόντα ή προηγούμενη μελέτη του θέματος. έίναι επίσης μία καλή επιλογή για τα μέλη της κοινότητας που ενδια- φέρονται για την τέχνη του σήμερα, ή για όσους απολαμβάνουν την επί- σκεψη σε γκαλερί και μουσεία. ςυμπεριλαμ- βάνεται μία επίσκεψη σε μουσείο με ξενάγηση από τον εκπαιδευτή.



Περιγραφή:
Το σεμινάριο «έργαστήριο έκθεσιακής έπιμέλειας» εισάγει τους φοιτητές στις τεχνικές πτυχές της επιμελητικής εργασίας, καθώς και τις ηθικές προεκτάσεις αυτών των πτυχών.
Το σεμινάριο ερευνά τις μεθόδους, δεξιότητες και τους πόρους σε τρεις τομείς της επιμελητικής εργασίας: οργανωτική διαχείριση, ερμηνεία και αξιολόγηση. Τα θέματα περιλαμβάνουν σχέδιο προϋπολογισμού, περιεχόμενο έκθεσης, διαφήμιση έκθεσης, σχεδιασμό έκθεσης, επιλογή σχεδιασμού, εγκατάσταση έκθεσης, οπτικά βοηθήματα και κείμενα τοίχου, χαρακτήρας έκθεσης, τεκμηρίωση έκθεσης, εγκαίνια και αξιολόγηση.
Οι σπουδαστές εξοικειώνονται με βιβλιογραφία του σεμιναρίου, συμμετέχουν σε συζήτησεις στην τάξη, ενσωματώνοντας τις προερχόμενες ιδέες από τις αναγνώσεις
τους, ενώ παράλληλα ολοκληρώνουν μία ερευνητική εργασία 1000 λέξεων που παρουσιάζει μία ενδιαφέρουσα και συνεκτική επιχειρηματολογία.

 

Θεματικές Ενότητες
1. Εισαγωγή στην Εκθεσιακή Επιμέλεια
Σύλληψη της ιδέας. αναλογισμός των αναγκαιοτήτων. Διατύπωση της εκθεσιακής πρότασης. Δέσμευση του χώρου.
2. Σχέδιο Προϋπολογισμού
έντοπισμός των αναγκαίων υλικών και των απαιτήσεων στελέχωσης. απόσπαση εκτιμήσεων. Προσδιορισμός των ενδεχομένων χορηγών. Διατύπωση της χορηγικής επιστολογραφίας.
3. Περιεχόμενο Έκθεσης
Κατανόηση των έργων τέχνης. αντίληψη των πιθανών σχέσεών τους. αφήγηση ιστοριών. Υπολογισμός των υλικών τους.
4. Διαφήμιση Έκθεσης
Σύνταξη του Δελτίου Τύπου. Προβολή στο διαδίκτυο.
5. Σχεδιασμός Έκθεσης
χρήση την κάτοψης. Κατανόηση της κλίμακας του χώρου. έπίγνωση των όριων του και υπολογισμος των δυνατοτήτων του. έκτίμηση των θεμάτων προσβασιμότητας.
6. Επιλογή Σχεδιασμού
έκτίμηση διάφορων σχεδιασμών έκθεσης. αξιολόγηση της κάτοψη προς επιλογή.
7. Εγκατάσταση Έκθεσης
χειρισμός έργων τέχνης και διαδικασίες εκθεσιακής εγκατάστασης.
8. Οπτικά Βοηθήματα και Κείμενα Τοίχου (λεζάντες)
έντοπισμός της κατάλληλης γραμματοσειράς κειμένου. έπικοινωνία του κειμένου με σαφήνεια.
9. Χαρακτήρας Έκθεσης
Υπολογισμός του καταλλήλου χρωματισμού τοίχου/ων. έκτίμηση του κατάλληλου φωτιστικού εξοπλισμού και της τεχνικής φωτισμού.
10. Τεκμηρίωση Έκθεσης
Φωτογράφιση των εκθεσιακών απόψεων.
11. Εγκαίνια Έκθεσης
Προσφώνηση στο κοινό. Ξενάγηση στον κόσμο.
12. Αξιολόγηση Έκθεσης
Σύνταξη εκθεσιακής αναφοράς.

 

Πληροφορίες Συμμετοχής:
Ημερομηνίες συναντήσεων:
Δευτέρα, 19 Μαΐου 2014/ 18:00 - 21:00
Τετάρτη, 21 Μαΐου 2014/ 18:00 - 21:00
Δευτέρα, 26 Μαΐου 2014/ 18:00 - 21:00
Τετάρτη, 28 Μαΐου 2014/ 18:00 - 21:00
Σύνολο Ωρών: 12
Κόστος: 130€

 

Έναρξη: 19/05/2014

Λήξη: 28/05/2014

Πόλη: AΘΗΝΑ

Τόπος: 3ης Σεπτεμβρίου 24

 

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος

 

 

Διαβάστηκε 456 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα