×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 299
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
06
Ιουλίου

Κινηματογραφοθεραπεία (Cinematherapy)

Κατηγορία Διάφορα

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Κινηματογραφοθεραπεία (Cinematotherapy)» έχει ως στόχο την κατανόηση του θεωρητικού υποβάθρου των συνθηκών πρόσληψης των οπτικοακουστικών ερεθισμάτων από τις ταινίες, αλλά και την εκμάθηση

κινηματογραφοθεραπευτικών τεχνικών που μπορούν να εφαρμοστούν επικουρικά σε κάθε μορφή ψυχοθεραπείας. Για τον πάροχο υπηρεσιών ψυχικής υγείας, ο κινηματογράφος αποτελεί ένα νέο μέσο για την ψυχοθεραπεία, που συνδυάζει την ψυχαγωγία με την επιστημονικότητα.

 

Ο κινηματογράφος συντελεί σημαντικά στη διαδικασία μεταβίβασης/αντιμεταβίβασης, μιας και τη διευκολύνει και την επισπεύδει. Παράλληλα, η υποστασιοποίηση ψυχικών διεργασιών στην κινηματογραφική ατμόσφαιρα, τις φιγούρες ή τα σύμβολα της ταινίας, υποστηρίζει την περαιτέρω αποκωδικοποίηση των ψυχικών δρώμενων. Επιπλέον, λόγω του αυξημένου ανταγωνισμού στο χώρο της ψυχοθεραπείας, η κινηματογραφοθεραπεία βοηθά τους επαγγελματίες ψυχικής υγείας να κάνουν τη διαφορά στην αγορά βασιζόμενοι στην πρωτοτυπία και δημιουργικότητα του συγκεκριμένου εργαλείου.

 

Επιμορφωτικό e-learning Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

 

Προθεσμία Υποβολής Αιτήσεων: 24/9/2017 – Έναρξη Μαθημάτων: 2/10/2017

 

Early Entry για αιτήσεις έως 4/9/2017 με έκπτωση 15% στα δίδακτρα. Ειδικές εκπτώσεις για Ανέργους (30%), Πολύτεκνους (20%), ΑΜΕΑ (20%), κατόχους Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων (30%), κ.α.

 

Λεπτομέρειες προγράμματος

 

Αίτηση συμμετοχής

Διαβάστηκε 495 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)