Εκτύπωση αυτής της σελίδας
26
Μαΐου

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το σεμινάριο για Γονείς με θέμα: «Φροντίζομαι για να μπορώ να φροντίζω στο γονεϊκό μου ρόλο»

Κατηγορία Διάφορα

Στις 10 Μαΐου 2017 ολοκληρώθηκε η απογευματινή ομάδα γονέων, που συμβολικά ξεκίνησε στη «γιορτή της γυναίκας»  με θέμα «Φροντίζομαι για να μπορώ να Φροντίζω στο Γονεϊκό μου Ρόλο».

Το σεμινάριο είχε διάρκεια 8 δίωρες συναντήσεις και συμμετείχαν 15 γονείς.  Συντονίστρια της ομάδας ήταν η κα Διονυσία Γιαννοπούλου, Κοινωνική Λειτουργός & Ψυχοθεραπεύτρια Ζεύγους και Οικογένειας.  Στόχος του σεμιναρίου ήταν να μάθουν να φροντίζουν οι γονείς τον εαυτό τους, για να ενδυναμωθούν και υποστηριχθούν στο γονεϊκό τους ρόλο.
 

Τα θέματα που αναλύθηκαν στο σεμινάριο ήταν τα παρακάτω:

1) Αναγνωρίζω και Ικανοποιώ τις Προσωπικές μου Ανάγκες και έτσι είμαι πιο αποτελεσματικός στην αναγνώριση και στη φροντίδα των αναγκών των παιδιών

2) Ανακαλύπτω τα αποθέματα φροντίδας στο σεντούκι του θησαυρού μου που έχω κληρονομήσει από τις προηγούμενες γενιές

3) Ενίσχυση της αυτοεκτίμησης γονέων και παιδιών

4) Εκμάθηση νέων τεχνικών αποτελεσματικής επικοινωνίας μέσα στην οικογένεια
 

5) Ονειρεύομαι και Υλοποιώ την ιδανική μορφή επικοινωνίας μεταξύ των μελών της οικογένειάς μου.
  

Στην τελική αξιολόγηση, οι γονείς που παρακολούθησαν το σεμινάριο είπαν ότι το σεμινάριο τους “έθρεψε”, τους χαλάρωσε και τους βοήθησε να δημιουργήσουν ένα πιο ήρεμο κλίμα μέσα στην οικογένειά τους.

 

Άρχισαν να βάζουν όρια στο σύντροφο και στα παιδιά τους, να φροντίζουν και τις δικές τους ανάγκες και να μην έχουν προτεραιότητα μόνο τις ανάγκες των παιδιών τους. Βρήκαν νέες μεθόδους πιο αποτελεσματικής επικοινωνίας και τεχνικές ενίσχυσης  της προσωπικής τους αυτοεκτίμησης αλλά και των παιδιών τους.
  

Καινούρια σεμινάρια για γονείς θα ξεκινήσουν το Φθινόπωρο του 2017. Ενημερωθείτε από το site www.pronoi.org.gr του Κ.Π Προνόη.

Διαβάστηκε 492 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)