ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Σάββατο, 16 Οκτωμβρίου 2021 - 6:33:28μ.μ.

banner468x60

24
Μαΐου

Μεσογειακά Τρόφιμα: Διατροφικά Οφέλη και Αξίες τους (MedFood2017)

Κατηγορία Διάφορα

Με μεγάλη μας χαρά σας προσκαλούμε στο νέο Θερινό Σχολείο με τίτλο “Μεσογειακά Τρόφιμα: Διατροφικά Οφέλη και Αξίες τους (MedFood2017)” που διοργανώνεται στη Μύρινα Λήμνου

στο διάστημα 25-30 Ιουνίου 2017, από το Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

20170515045718 5 2

 

 Το Θερινό Σχολείο αποσκοπεί στην ανάδειξη των πολύπλευρων συνιστωσών που συνδιαμορφώνουν τη διατροφική αξία των μεσογειακών τροφίμων.

 

 

 Ένα πλήθος από διακριτές ή/και ετερόκλητες παραμέτρους (μεσογειακός χώρος, βιοποικιλότητα, τοπικά προϊόντα και παραγωγική διαδικασία, μεσογειακή διατροφή και υγεία του ανθρώπου)  αποτελούν κομμάτια ενός διεπιστημονικού “παζλ” το οποίο στην πράξη προσδίδει μοναδική ποιότητα στα προϊόντα της Μεσογείου.

 

 

 Αποτελεί συνέχεια δύο προηγούμενων Θερινών Σχολείων του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής, των (α) Μεσογειακά Τρόφιμα και Διατροφική Αξία: Σύγχρονες Τάσεις στην Επιστήμη  Τροφίμων και Διατροφής (MedFood 2012) και (β) Διατροφή και Βιοποικιλότητα ως εργαλεία του Ευ Ζην (NuBioEYZHN 2015) σε συνεργασία με το Τμήμα Περιβάλλοντος.

 

 

 Στο Θερινό Σχολείο θα διδάξουν πλήθος διεθνώς καταξιωμένοι επιστήμονες από Πανεπιστήμια της Ελλάδας και του Εξωτερικού, εστιάζοντας σε 4 κύριες θεματικές ενότητες:

 

- Βιοτικοί Πόροι: Χρήσεις και Αξίες

- Αγροτική Ανάπτυξη και Επιχειρηματικότητα

- Διατροφική Αξία των Μεσογειακών Τροφίμων

- Η Διατροφή στην Υπηρεσία της Υγείας του Ανθρώπου

 

 Λεπτομέρειες για το πρόγραμμα και τους εισηγητές του Θερινού Σχολείου είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα του: https://summer-schools.aegean.gr/el/MedFood2017

 

 Για τους συμμετέχοντες του Θερινού Σχολείου, πέρα από το εκπαιδευτικό υλικό, την εκδρομή και την πιστοποίηση παρακολούθησης (4 ECTS),τους παρέχεται:

  πλήρης διατροφή (δωρεάν πρωινό, μεσημεριανό και βραδινό)

  ιδιαίτερα οικονομική διαμονή (δίπλα στο χώρο διδασκαλίας)

 

Περισσότερες πληροφορίες στο: https://summer-schools.aegean.gr/MedFood2017/Facilities-Venue

 

Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Θερινού Σχολείου: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

(λήξη των εγγραφών: 31/05/2017) Με ιδιαίτερη εκτίμηση, Οργανωτική Επιτροπή MedFood2017

Διαβάστηκε 426 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα