ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024 - 5:59:11μ.μ.
12
Σεπτεμβρίου

To Εργαστήριο: Θεατρική Γραφή Για Pocket Theatre, με άξονα το 10λεπτο θεατρικό έργο προετοιμάζει ενδιαφερομένους για το σημαντικότερο διαγωνισμό θεατρικής γραφής, το 8ο διαγωνιστικό Pocket Theatre Festival.

Περιγραφή Σεμιναρίου

 

Λίγα Λόγια για το Εργαστήριο: Θεατρική Γραφή Για Pocket Theatre

 

Οι βασικές αρχές του θεατρικού έργου, γνωριμία με την θεατρική σκηνή και την σκηνοθεσία, το ύφος και την γραφή ενός μικρού θεατρικού έργου. Το μικρό θεατρικό έργο (μονόπρακτο) αποτελεί την καλύτερη είσοδο στο χώρο της θεατρικής γραφής.

 

Περισσότερα αναμένονται σύντομα…

 

Εισηγητής


Θράσος Καμινάκης


Ο Θράσος Καμινάκης γεννήθηκε και σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες & Νομικά στην Αθήνα, Φιλοσοφία, Ιστορική Νοσολογία, Εγκληματολογία και Κινηματογράφο στο Παρίσι. Συνεργάστηκε με σημαντικούς Γάλλους θεωρητικούς και κινηματογραφιστές όπως ο Marc Ferro, ο Eric Romer, και άλλοι. Το 1984 βραβεύτηκε με το 1ο βραβείο από την εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» για το διήγημά του «Λεμονανθοί στις Καγκελόπορτες» που μια δεκαετία μετά ανέβηκε στο θέατρο Φούρνος θεατροποιημένο υπό τον τίτλο «Ένα Κομμάτι Θάνατο Όλοι Πάιρνουν Μαζί τους για το Δρόμο». Συνεργάστηκε με ελληνικά περιοδικά ως ανταποκριτής σε διεθνή φεστιβάλ κινηματογράφου, δούλεψε αρκετά χρόνια στο χώρο της Διαφήμισης και έγραψε στίχους για τραγούδια. Έγραψε, σκηνοθέτησε ή έκανε την παραγωγή σε πολλές παραστάσεις στο θέατρο («Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΚΙΣΣΟΥ», «+ΧΣΕΙΣ του Alan Ayckbourn», «ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΠΑΡΚΟΥ του Φώτη Βλαστού», «12 ΜΗΝΕΣ, 13 ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ + ΕΝΑ ΦΕΓΓΑΡΙ», «ΦΕΓΓΑΡΟΒΔΟΜΑΔΑ», «ΒΙΒΛΙΟΦΑΓΟΣ», «ΤΟ ΦΕΓΓΑΡΙ ΣΤΟΝ ΥΠΕΡΣΥΝΤΕΛΙΚΟ», «ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΒΟΥΛΙΜΙΚΟΥ ΛΟΓΟΥ», «ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΠΟΥ ΟΙ ΑΝΤΡΕΣ ΤΟΥΣ ΛΕΙΠΟΥΝ», «ΣΑΒΒΑΤΟ ΒΡΑΔΥ, ΚΥΡΙΑΚΗ ΠΡΩΙ», «3 ΜΥΣΤΙΚΑ ΚΑΙ 3000 ΨΕΜΑΤΑ» «BLITZ ή ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΩΝ ΔΥΟ ΦΥΛΩΝ» (σε συνεργασία με τη Γωγώ Τσούρου) «ΤΑ ΦΤΕΡΩΤΑ ΧΤΑΠΟΔΙΑ της Σοφίας Φιλιππίδου» και πολλά άλλα. Συνέβαλλε στην ίδρυση της Πειραματικής Σκηνής της Μήλου σκηνοθετώντας δύο έργα («ΔΟΝ ΚΑΜΙΛΛΟ», «Η ΕΠΕΤΕΙΟΣ & Η ΑΡΚΟΥΔΑ του Anton Chekhov») και διοργάνωσε στο νησί το «1ο Μουσικό Ταξίδι στη Μήλο», με συνεργάτες Συγκροτήματα όπως οι ΧΑΪΝΗΔΕΣ, οι «APURIMAC» κ.α. Έγραψε για το Παιδικό Θέατρο την παράσταση «ΤΟ ΤΣΙΡΚΟ ΠΕΤΑΕΙ» (σε συνεργασία με την Ελένη Κονιδάρη) και τα μουσικά παραμύθια «LOSTLOVESTORIES», για το συγκρότημα LSD που εκδόθηκαν και παίχτηκαν στο θέατρο για 3 συνεχείς χρονιές. Ίδρυσε στην Αθήνα το Pocket Theatre και διοργάνωσε το ομώνυμο φεστιβάλ, καθώς και το πολύ επιτυχημένο StoryTellingFestival. Από το 2003 διευθύνει το Μικρό Πολυτεχνείο. Διοργανώνει κάθε χρόνο (από το 2009) το κινητό αιγαιοπελαγίτικο φεστιβάλ «ΝΥΧΤΕΣ ΑΝΟΙΧΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ», με συνεργάτες Συγκροτήματα όπως τα «ΥΠΟΓΕΙΑ ΡΕΥΜΑΤΑ», οι «ΑΝΕΜΟΣ» κ.α. Το 2011 συνδιοργάνωσε στο Μόλυβο της Λέσβου το «FOOL MOON FESTIVAL». Διδάσκει επί σειρά ετών στιχουργική, δημιουργική και αυτοματική γραφή.

 

Πληροφορίες Συμμετοχής

 

    Πρόγραμμα: Κάθε Δευτέρα, ώρα: 18:00 – 20:30.


    Διάρκεια: 10 μαθήματα συνολικής διάρκειας 25 ωρών.

 

Για κάθε ένα από τα εργαστήρια ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος και απατείται έγκαιρη κράτηση (210.3252998). Τηρείται αυστηρά σειρά προτεραιότητας.

 

ΠΟΛΗ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ     ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ                                     ΕΝΑΡΞΗ          ΔΙΑΡΚΕΙΑ / ΩΡΕΣ


ΑΘΗΝΑ                    Πλατεία Αγίων Ασωμάτων 7, Θησείο    19/09/2016        25 ώρες

 

 

ΦΟΡΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

 

 

πηγή: semifind.gr

Διαβάστηκε 249 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα