ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024 - 9:12:36π.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 51
18
Νοεμβρίου

Το φαγητό στην τέχνη, η τέχνη του φαγητού

Κατηγορία Διάφορα

Το Σεμινάριο είναι σχεδιασμένο ώστε να εφοδιάσει τους εκπαιδευόμενους με γνώσεις

που αφορούν την αισθητική και την κουλτούρα του φαγητού, με σκοπό την ανάδειξη της επιχείρησής τους με πρωτότυπους καλλιτεχνικούς τρόπους, τη δημιουργία εταιρικής/επιχειρηματικής ταυτότητας με έμπνευση από τον χώρο της τέχνης και της μυθολογίας, και την παρουσίασή της στον ψηφιακό χώρο.

 

Τα μαθήματα προσαρμόζονται στις ανάγκες των συμμετεχόντων και εστιάζουν σε βιωματικές εφαρμογές της γνώσης για την τέχνη, μέσα από ασκήσεις, εκδρομές, δημιουργία με απλά υλικά έργων που συνδυάζουν το φαγητό και την τέχνη, και τη δυνατότητα για έκθεσή τους με το πέρας των μαθημάτων.

 

Το φαγητό στις διάφορες μορφές του, από την παραγωγή, τη συλλογή/καλλιέργεια, την επεξεργασία, την προώθηση και την κατανάλωση αποτελεί βασικό κομμάτι της ζωής μας. Ως δημιούργημα γευστικής και οπτικής απόλαυσης, ανήκει στον ευρύτερο χώρο των τεχνών .Η τέχνη μπορεί με απλό τρόπο να βοηθήσει να αναβαθμιστεί αισθητικά η επιχείρηση και τα προϊόντα διατροφής και να βελτιώσει την προώθηση και προβολή τους.

 

Με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου, οι συμμετέχοντες θα είναι σε θέση


- Να γνωρίσουν συνταγές και διατροφικά έθιμα από την αρχαία Ελλάδα και το Βυζάντιο.
- Να γνωρίσουν τον πολιτισμό άλλων λαών μέσα από την τέχνη και τη διατροφή
- Να αξιοποιούν την τέχνη για να προσδώσουν χαρακτήρα και πρωτότυπη αισθητική στα προϊόντα τους και την επιχείρησή τους
- Να οργανώνουν θεματικές εκδηλώσεις και παρουσιάσεις που να συνδυάζουν τη διατροφή και την τέχνη
- Να επιλέξουν από ένα μεγάλο εύρος αισθητικών επιλογών αυτή που εκφράζει αποτελεσματικότερα την εταιρική/επιχειρηματική τους ταυτότητα

 

Εισηγητής


Η Θέμις Βελένη, είναι ιστορικός της τέχνης με χρόνια εμπειρία στη διδασκαλία στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έχει επιμεληθεί εκθέσεις τέχνης, έχει συγγράψει άρθρα και μελέτες και έχει συμμετάσχει σε πολλά συνέδρια, ομιλίες και διαλέξεις για την τέχνη. Έχει δημοσιεύσει ένα βιβλίο με θέμα τις αισθήσεις στην τέχνη (συμπεριλαμβανομένης και της γεύσης) και ειδικεύεται στην αξιοποίηση της τέχνης ως εργαλείο εκπαίδευσης για ένα μεγάλο εύρος κοινού, ειδικού και γενικού, από το περιβάλλον του μουσείου και της διδασκαλίας στην καθημερινή ζωή, τον χώρο εργασίας, τον έντυπο κόσμο, και την ψηφιακή/επιχειρηματική ταυτότητα.


Σε ποιους απευθύνεται


- Παραγωγοί
- Επιχειρηματίες
- Ελεύθεροι Επαγγελματίες
- Κάθε ενδιαφερόμενος που επιθυμεί να γνωρίσει τον κόσμο του φαγητού και της τέχνης

 

Πληροφορίες Συμμετοχής


- Διάρκεια Σεμιναρίου: 28 εκπαιδευτικές ώρες
- Κόστος: 220 € κατ΄ άτομο που περιλαμβάνει τα μαθήματα βιωματική εκπαίδευσης, σημειώσεις, πιστοποιητικό παρακολούθησης καθώς και πρόσβαση στη βιβλιοθήκη "Δημήτρης & Αλίκη Περρωτή".

 

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

 

 

 

πηγή: semifind.gr

Διαβάστηκε 261 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα