ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024 - 5:18:12μ.μ.
30
Δεκεμβρίου

Βιωματικό εργαστήριο με αφορμή το βιβλίο Ο πρίγκιπας Μισός, της Κατερίνας Ανωγιαννάκη

Κατηγορία Διάφορα

Ο ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΜΙΣΟΣ: Ολόκληρος ή διαφορετικός

Τέχνη, μαθηματικά και διαφορετικότητα στην προσχολική αγωγή


Βιωματικό εργαστήριο για νηπιαγωγούς και παιδαγωγούς προσχολικής αγωγής

 

Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου 2016, στις 7 μ.μ.,
στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
(Ιπποκράτους 118, ΑΘΗΝΑ)

 

0010393 195Ένας πρίγκιπας γεννιέται σε ένα βασίλειο. Οι γονείς του, ο βασιλιάς και η βασίλισσα, ελπίζουν ότι το παιδί τους θα είναι το πιο τέλειο απ’ όλα! Κι όμως...
Ο πρίγκιπας είναι μεν όμορφος, ψηλός και δυνατός, όπως κάθε κλασικός πρίγκιπας των παραμυθιών, αλλά με μια πολύ σημαντική διαφορά: θέλει να κάνει τα πάντα ΜΙΣΑ! Και τι γίνεται όταν ανακοινώνει ότι δεν θέλει να γίνει βασιλιάς;


Ένα βιβλίο, Ο πρίγκιπας Μισός της Κατερίνας Ανωγιαννάκη, με θέμα τη διαφορετικότητα γίνεται η αφορμή για ένα βιωματικό εργαστήριο για νηπιαγωγούς και παιδαγωγούς προσχολικής αγωγής. Στόχος του εργαστηρίου είναι οι συμμετέχοντες να ανακαλύψουν μεθόδους και τεχνικές που θα τους οδηγήσουν στην ανάπτυξη σχεδίων εργασίας στην τάξη του παιδικού σταθμού ή του νηπιαγωγείου, με θεματικές που σχετίζονται με τα μαθηματικά και τη διαφορετικότητα.


Το εργαστήριο που εμψυχώνει η παιδαγωγός προσχολικής αγωγής Κατερίνα Ανωγιαννάκη χωρίζεται σε δύο ενότητες: Η πρώτη αφορά δράσεις που σχετίζονται με μαθηματικές έννοιες όπως το ΜΙΣΟ και το ΟΛΟΚΛΗΡΟ, και πώς μπορεί η τέχνη της ζωγραφικής σε συνδυασμό με το παραμύθι να μας ωθήσει στην ανάπτυξη ανάλογων θεματικών, ενώ στη δεύτερη ενότητα οι εικόνες και οι λέξεις γίνονται αφορμή για δράσεις που σχετίζονται με τη διαφορετικότητα.


Σε όλες τις παραπάνω δράσεις του εργαστηρίου, το θεατρικό παιχνίδι και οι τεχνικές του αποτελούν το κύριο εργαλείο προσέγγισης και για το λόγο αυτό οι συμμετέχοντες παρακαλούνται να φοράνε άνετα ρούχα.

 

Προϋπόθεση για τη συμμετοχή στο εργαστήριο είναι η αγορά του βιβλίου Ο πρίγκιπας Μισός (λιανική τιμή: 6,57 €) από τον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ κατά την προσέλευση των συμμετεχόντων.

 

Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟΣ
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
ΘΑ ΤΗΡΗΘΕΙ ΣΕΙΡΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ

 

Όσοι ενδιαφέρεστε να παρακολουθήσετε, δηλώστε συμμετοχή στο e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., σημειώνοντας τα προσωπικά σας στοιχεία (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνα επικοινωνίας, e-mail) και την ένδειξη ΕΠΙΘΥΜΩ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΩ ΣΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ «Ο ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΜΙΣΟΣ». Όσοι ειδοποιηθούν ηλεκτρονικά για τη συμμετοχή τους θα πρέπει να μας επιβεβαιώσουν την κράτηση της θέσης έως την ημερομηνία που θα τους ανακοινωθεί. Στο τέλος του εργαστηρίου θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης στους εκπαιδευτικούς, εφόσον ζητηθεί κατά τη δήλωση συμμετοχής.

 

 

πηγή: metaixmio.gr

Διαβάστηκε 232 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα