ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 - 2:27:44μ.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 49
26
Νοεμβρίου

Curating - Εισαγωγή στην επιμέλεια εκθέσεων

Κατηγορία Λογοτεχνικά

Περιγραφή: Μέσα σε είκοσι συναρπαστικές ώρες, o ιστορικός τέχνης και επιμελητής Χριστόφορος Μαρίνος θα διδάξει τη μεθοδολογία της επιμέλειας εκθέσεων, εστιάζοντας στα βασικά χαρακτηριστικά και τις κυριότερες κατευθύνσεις αυτής της πολυδιάστατης επαγγελματικής ενασχόλησης.

Θα συζητηθούν αναλυτικά οι απαιτήσεις και οι προκλήσεις για τη δημιουργία μιας έκθεσης (από τη σύλληψη της ιδέας μέχρι την υλοποίησή της αλλά και τη σημασία ενός απραγματοποίητου πρότζεκτ), τα γνωστικά εργαλεία που πρέπει να έχει στη διάθεσή του ένας επιμελητής, το εύρος των δραστηριοτήτων του (συγγραφή κειμένων, αρχισυνταξία σε ένα περιοδικό τέχνης, επιμέλεια εκδόσεων, συνεργασία με μουσεία και ιδρύματα, συνεργασία με καλλιτέχνες και καλλιτεχνικές ομάδες), τις συνθήκες της εργασίας του και το γενικότερο πλαίσιο στο οποίο καλείται να λειτουργήσει ως επαγγελματίας.

 

Το σεμινάριο πλαισιώνεται από επισκέψεις σε δύο σημαντικές εκθέσεις σύγχρονης τέχνης που πραγματοποιούνται εκείνη την περίοδο στην Αθήνα. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν με τους επιμελητές αυτών των εκθέσεων για το σκεπτικό και τα συμπεράσματα της έρευνάς τους, αλλά και τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν στην υλοποίηση της έκθεσής τους.

 

 

Κατηγορία: Τέχνη & Πολιτισμός, Τέχνη
Εισηγητής: Χριστόφορος Μαρίνος, Ιστορικός Τέχνης – Επιμελητής Εκθέσεων


Ο Χριστόφορος Μαρίνος είναι ιστορικός τέχνης και επιμελητής εκθέσεων. Είναι εκδότης του διαδικτυακού περιοδικού τέχνης kaput.gr και πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Τεχνοκριτικών AICA ΕΛΛΑΣ. Ανάμεσα στις εκθέσεις που έχει επιμεληθεί είναι οι «Λάζαρος Ζήκος: Ζωγραφιές του φθινοπώρου», 14ο Διεθνές Φεστιβάλ Κόμικς Αθήνας, Διπλάρειος Σχολή, Αθήνα 2012• «Méditerranée», Κέντρο Ευαγόρα Λανίτη, Λεμεσός, Κύπρος 2012• «Μιχάλης Κατζουράκης: Site Specific Works», Βίλα Καπαντζή, Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης, Θεσσαλονίκη 2012• «Ο Μαγικός Κύκλος», με την Λωραίνη Αλιμαντίρη, γκαλερί Loraini Alimantiri / Gazonrouge, Αθήνα 2012• «Μανώλης Μπαμπούσης: Σκελετοί»,Μουσείο Μπενάκη της οδού Πειραιώς, Αθήνα 2010• «Προθήκες θαυμάτων», με την Πολύνα Κοσμαδάκη, Zone D / γκαλερί Ζουμπουλάκη, Αθήνα 2010• «Mixed & Mastered: Greek Video Art from the 2000s», με την Ξένια Καλπακτσόγλου, Centre for Visual Introspection, Βουκουρέστι 2010• «Πόσοι άγγελοι μπορούν να χορέψουν στο κεφάλι μιας καρφίτσας;», Heaven, 2η Μπιενάλε της Αθήνας Heaven, 2009• «Μίμοι», Kalfayan Galleries, Αθήνα 2009• «Joel Meyerowitz: Out of the Ordinary 1970-1980», Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης, 2008• «Meatspace», Πεδίο Δράσης Κόδρα, Δήμος Καλαμαριάς, Θεσσαλονίκη, 2007. Έχει επιμεληθεί τις εκδόσεις Πιθανότητες: Συνεντεύξεις με νέους Έλληνες καλλιτέχνες (futura, Αθήνα 2006), Meatspace: Art in a State of Emergency (meatspaceart.org) και Το έργο της επιμέλειας (AICA ΕΛΛΑΣ, Αθήνα 2011). Την περίοδο 2005-2007 είχε την αρχισυνταξία (με την Ξένια Καλπακτσόγλου) της στήλης για τα εικαστικά στο μηνιαίο περιοδικό Velvet. Από το 2007 είναι ανταποκριτής του περιοδικού Flash Art International.

 

 

Ώρες Διδασκαλίας: 20

 

Πληροφορίες Συμμετοχής:


• Παρέχεται Βεβαίωση Παρακολούθησης. Πιστοποίηση από τον ΕΟΠΠΕΠ ως Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Επιπέδου 2 (Κ.Δ.Β.Μ.Ε.2)
• Ελεύθερη χρήση Βιβλιοθηκών
• Ελεύθερη χρήση Internet
• Ειδικές τιμές για φοιτητές και ανέργους
• Πληροφορίες: κ. Εύη Μαυρογιώργου (2105230130)

 

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος

 

 

πηγή: semifind.gr

Διαβάστηκε 319 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα