ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 - 5:02:10μ.μ.
30
Δεκεμβρίου

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΓΡΑΦΗ ΓΙΑ ΣΥΓΓΡΑΦΗ ΘΕΑΤΡΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ

Κατηγορία Λογοτεχνικά

Το εργαστήριο θεατρικής γραφής απευθύνεται σε όσους επιθυμούν να εμπλακούν σε ένα ουσιαστικό παιχνίδι με τη δραματική τέχνη μέσα από τη συγγραφή διαλόγων και το χτίσιμο ρόλων που θα ζωντανέψουν επί σκηνής.

 

Συντονιστής: Ερρίκος Μπελιές

 

Διάρκεια: 3 μήνες, 12 συναντήσεις δίωρες, 21:00 – 23:00 κάθε Πέμπτη από Φεβρουάριο 2015.

 

Ο Στόχος του εργαστηρίου είναι η εξάσκηση των συμμετεχόντων στη Δημιουργική Γραφή μέσα από το πλάσιμο σκηνών και ηρώων που δρουν εντός τους με «δραματικό» τόπο.

 

Πρακτικά οι άξονες είναι να εμπνευστούν όλοι οι συμμετέχοντες ώστε να γίνουν παραγωγικοί και να πλουτίζονται οι συναντήσεις μας με την ανάγνωση και τον σχολιασμό σε βάθος των σκηνών, τόσο των μονολόγων όσο και των μονόπρακτων, που θα γράφουν κάθε φορά οι συμμετέχοντες.

 

Η «Ύλη» του Εργαστηρίου:

 

  • Τα προσωπικά μονοπάτια της έμπνευσης
  • Ο Χώρος και ο Χρόνος
  • Το «χτίσιμο» ενός χαρακτήρα και ο Λόγος του
  • Η διαδρομή από την αφηγηματική πλοκή στην σκηνική δράση
  • Η σύνταξη διαλόγων
  • Η «κρίσιμη σκηνή» και η Κορύφωση
  • Η αρχή και το τέλος του έργου μας
  • Η προφορικότητα στον θεατρικό λόγο

 

Η κεντρική στόχευση του εργαστηρίου είναι, στο τέλος των συναντήσεων, καθένας από τους συμμετέχοντες να έχει στα χέρια του δικά του ολοκληρωμένα, αυτοτελή μονόπρακτα. Ως εκ τούτου το εργαστήριο δεν είναι θεωρητικό και η συμμετοχή τους στο εργαστήριο είναι καλό να συνοδεύεται από τη διάθεση και τη διαθεσιμότητά τους να γράψουν.

 

Οι προσωπικές κατευθύνσεις και οι ασκήσεις - που θα δίνονται κάθε φορά - θα αποτελούν μια επιπλέον αφορμή για να αγγίξουμε και να θίξουμε σοβαρά δραματουργικά ζητήματα στο Σύγχρονο Θέατρο σε παγκόσμιο επίπεδο.

 

 

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος

 

 

πηγή: mikropolytexneio.gr

Διαβάστηκε 329 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα