ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024 - 5:33:04μ.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 51
06
Απριλίου

H ιδιωτικότητα στη Νέα Ψηφιακή Εποχή

Κατηγορία Πληροφορικής

Βάσει του ορισμού του Alan F. Westin η ιδιωτικότητα (privacy)

ορίζεται ως: “Η αξίωση των ατόμων, των ομάδων και των ιδρυμάτων να αποφασίζουν για τον εαυτό τους πότε, πώς και σε ποιο ακριβώς βαθμό οι πληροφορίες για τα άτομά τους γνωστοποιούνται στους υπόλοιπους με τους οποίους επικοινωνούν”.


Η προστασία της ιδιωτικότητας αναγνωρίστηκε ως θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα στη Διακήρυξητων Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των Ηνωμένων Εθνών, στη Διεθνή Σύμβαση για τα Πολιτικά Δικαιώματα, εντάχθηκε στα Θεμελιώδη Δικαιώματα των πολιτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και σε σειρά άλλων κειμένων και διεθνών συμβάσεων.


Από το 2012 η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εισηγήθηκε μια σημαντική αναθεώρηση των κανόνων για την προστασία των δεδομένων που είχαν δημιουργηθεί το 1995. Οι νέοι – αναθεωρημένοι κανόνες θα ενδυναμώσουν τα δικαιώματα για την ιδιωτικότητα στο διαδίκτυο και θα ενισχύσουν την ψηφιακή οικονομία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο νόμος του 1995 μέχρι σήμερα εφαρμοζόταν από τις χώρες μέλη με διαφορετικό τρόπο, μέσω εθνικών κανονισμών και νόμων. Πλέον, με την πρόταση αυτή θα υπάρχει ένας νόμος, ο οποίος θα προβλέπει ένα κοινό τρόπο αντιμετώπισης σ’ ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ θα βοηθήσει την ενίσχυση της εμπιστοσύνης στις διαδικτυακές υπηρεσίες.


Η αύξηση της χρήσης του διαδικτύου αλλά και η αλλαγή του είδους της χρήσης (e-commerce, cloud services κ.α.) καθιστά την εφαρμογή κανόνων για την προστασία της ιδιωτικότητας υποχρεωτική.


To εισαγωγικό αυτό σεμινάριο διδάσκει τις βασικές αρχές και έννοιες ιδιωτικότητας όπως εμφανίζονται στους σχετικούς Ευρωπαϊκούς και Εθνικούς κανονισμούς και οδηγίες.


Κατά τη διάρκεια του εκπαιδευτικού προγράμματος, ο συμμετέχων θα έχει την δυνατότητα να γνωρίσει το νέο περιβάλλον που έχει διαμορφωθεί σε σχέση με την ιδιωτικότητα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, μέσω:


• Της αναθεώρησηςτης Data Protection Directive του 1995


• Των κανόνων για το «Right to be Forgotten» καθώς επίσης και μέσω των σχετικών προτύπων που έχουν εκδοθεί ή βρίσκονται υπό έκδοση:


• ISO/IEC 29100:2011, Information technology -- Security techniques -- Privacy framework


• ISO 22307:2008, Financial services – Privacy impact assessment


• ISO/IEC 27018:2014, Information technology -- Security techniques -- Code of practice for protection of personally identifiable information (PII) in public clouds acting as PII processors


• BS 10012:2009, Data protection. Specification for a personal information management system


• NIST SP 800-122, Guide to Protecting the Confidentiality of Personally Identifiable Information (PII)


• NIST SP 800-144, Guidelines on Security and Privacy in Public Cloud Computing.

 

Η Διδασκαλία γίνεται από εισηγητή με εμπειρία σε θέματα ασφάλειας και ιδιωτικότητας. Το σεμινάριο είναι διαδραστικό και επιδιώκει την συμμετοχή των εκπαιδευομένων, την ανταλλαγή εμπειριών αλλά και προβληματισμών στοχεύοντας στην ανάληψη δράσεων-ενεργειών βελτίωσης την επόμενη ημέρα.


Το εκπαιδευτικό υλικό και η διδασκαλία γίνεται στην Ελληνική.

 

Σε ποιους απευθύνεται


Απευθύνεται σε οποιονδήποτε ενδιαφέρεται να ενημερωθεί σχετικά με το πλαίσιο που δημιουργείται για την Ιδιωτικότητα αλλά και τα μέτρα που θα κληθούν οι οργανισμοί να εφαρμόσουν για να προασπίσουν την ιδιωτικότητα των πελατών τους.

 

Με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου χορηγείται Πιστοποιητικό Παρακολούθησης από την TUV ACADEMY.

 

ΦΟΡΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

 

 

 

πηγή: semifind.gr

Διαβάστηκε 651 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα