ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Πέμπτη, 13 Αυγούστου 2020 - 11:00:07π.μ.

banner468x60

30
Μαρτίου

ΜΕΘΟΔΟΙ ΑΠΑΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΡΟΠΟΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

Κατηγορία Πληροφορικής

Σε ποιους απευθύνεται: Σε στελέχη επιχειρήσεων και επιχειρηματίες, για να αποκτήσουν τις απαραίτητες γνώσεις ώστε να μπορούν να αντιμετωπίσουν με επιτυχία περιπτώσεις απάτης και ηλεκτρονικού εγκλήματος. Επίσης σε στελέχη τραπεζών, τηλεπικοινωνιακών εταιρειών, σε προϊσταμένους δημοσίων υπηρεσιών,

υπευθύνους ασφαλείας εταιρειών, στελέχη ασφαλιστικών εταιρειών, Ιδιωτικούς αστυνομικούς, δικηγόρους, δικαστικούς, στελέχη των ενόπλων δυνάμεων και της αστυνομίας. Τέλος στον μέσο πολίτη που θέλει να προστατευθεί από το Ηλεκτρονικό Έγκλημα.


Κατηγορία: Πληροφορική, ISO/Haccp/OHSAS, Information Security / Πληροφορική Advanced, Πληροφορική / Ασφάλεια Πληροφοριών


Εισηγητής: Μαβής Μιχάλης: Διετέλεσε ιδρυτής και πρώτος Πρόεδρος του Hellenic Fraud Forum (ΕΦΤΑ). Σπούδασε Φυσικός και έλαβε δύο Masters στην Ηλεκτρονική & Ραδιοηλεκτρολογία και στον Ηλεκτρονικό Αυτοματισμό από το Πανεπιστήμιο Αθηνών. Είναι μόνιμος εμπειρογνώμων της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών & Πειραιά σε θέματα Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και εκπαιδευτής σε πολλά μέρη του κόσμου.


Σκοπός:
Οι νέες τεχνολογίες, που χρησιμοποιούμε καθημερινά κάνουν τη ζωή μας πιο εύκολη, αλλά ταυτοχρόνως υποκρύπτουν παγίδες. Το ηλεκτρονικό έγκλημα είναι γύρω μας.


Πέρα από τους ειδικούς οι οποίοι ασχολούνται με τον εντοπισμό και την καταπολέμηση του ηλεκτρονικού εγκλήματος, ο καθένας πρέπει να είναι ενημερωμένος για τους τρόπους που χρησιμοποιούν διάφοροι εγκληματίες για να διαπράξουν πλαστοπροσωπίες, να υποκλέψουν προσωπικά στοιχεία, να χρεώσουν πιστωτικές κάρτες, να πάρουν δάνεια ή κινητά τηλέφωνα στο όνομά μας, να διαπράξουν τραπεζική, τηλεπικοινωνιακή, ή/και ασφαλιστική απάτη.


Πώς γίνονται οι επιθέσεις δικτυοπειρατείας και πώς μπορεί να προστατευθούμε από υποκλοπές σε σταθερά & κινητά τηλέφωνα, πώς εντοπίζεται ο χρήστης ενός κινητού και ποια είναι τα συνήθη λάθη που μας εκθέτουν σε κίνδυνο, όταν χρησιμοποιούμε τα Κοινωνικά Δίκτυα (π.χ. το FaceBook);


Στο σεμινάριο αυτό οι συμμετέχοντες, θα ενημερωθούν με πολλά παραδείγματα (business cases) για τους τρόπους με τους οποίους πραγματοποιούνται διάφοροι τύποι ηλεκτρονικού εγκλήματος και απάτης και πώς να προστατέψουν την επιχείρηση/οργανισμό για τον οποίο εργάζονται, αλλά και την προσωπική τους ζωή.

 


ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ


Μοντέρνες μέθοδοι διείσδυσης στα υπολο­γι­στικά και τηλεπικοινωνιακά συστήματα εταιρειών με στόχο τη διάπραξη απάτης και βιομηχανική κατασκοπία.


Χρήση Κοινωνικών Δικτύων και επιθέσεις στα Ιδιωτικά Τηλεφωνικά Κέντρα Εταιρειών και Οργανισμών, υποκλοπές (εμπιστευτικών πληροφοριών, δεδομένων, ομιλίας, θέσης, εικόνας και video – geolocation/metadata).


Τραπεζική Απάτη (επιθέσεις σε ΑΤΜ, υπολογιστικά συστήματα τραπεζών, mobile & e-banking, ηλεκτρονικό εμπόριο). Ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.


Πλαστοπροσωπία, ένα ταχέως αναπτυσσόμενο έγκλημα. Μέθοδοι διάπραξης, εντοπισμός και τρόποι αντιμετώπισης. Η πλαστοπροσωπία στις τηλεπικοινωνιακές εταιρείες, στον τραπεζικό τομέα στις ασφαλιστικές υπηρεσίες.


Ασφαλιστική Απάτη (πώς γίνεται, πώς εντοπίζεται). Ανάλυση μεθόδων ασφαλιστικής απάτης και τρόπων εντοπισμού με χρήση ειδικών συστημάτων και κοινωνικών δικτύων.


Επιθέσεις σε υπολογιστικά συστήματα (hacking attacks). Πώς γίνονται, πώς αντιμετωπίζονται
Εντοπισμός εξαφανισμένων ατόμων μετά από διάπραξη απάτης ή εγκλήματος. Μέθοδοι που χρησιμοποιούνται από διάφορους εγκληματίες. Ποιος κρύβεται πίσω από τηλεφωνήματα με απόκρυψη και ανώνυμα emails. Χρήση metadata για εντοπισμό ατόμων που προβαίνουν σε εκβιασμούς μέσω διαδικτύου, cyber bulling.
Κοινωνικά Δίκτυα (ευκαιρίες και κίνδυνοι). Πώς χρησιμοποιούν τα κοινωνικά δίκτυα οι διάφορες κατηγορίες αναλυτών (ντετέκτιβς, δικηγόροι, αρχές ασφαλείας, δημόσιες και ιδιωτικές αρχές). Ποιοι οι κίνδυνοι από τη χρήση των Κοινωνικών Δικτύων.


Περιγραφή περιπτώσεων εκβιασμών μέσω διαδικτύου (πώς γίνονται, πώς αντιμετωπίζονται). YouTube, cyberbullying


Ποιος κρύβεται πίσω από τηλεφωνήματα με απόκρυψη και emails με απειλητικό περιεχόμενο. Πώς εντοπίζεται ο δράστης. Οι κρυμμένες πληροφορίες στα headers του email.
Προστασία από επιθέσεις Ηλεκτρονικού Εγκλήματος (τρόποι αντιμετώπισης)

 

Πληροφορίες Συμμετοχής:
ΠΑΡΟΧΕΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

 

Εγχειρίδιο «Μέθοδοι απάτης ηλεκτρονικού εγκλήματος και τρόποι προστασίας»
Όλη η παρουσίαση του σεμιναρίου σε ηλεκτρονική μορφή


Δωρεάν υποστήριξη μέσω επεξηγηματικών πληροφοριών πάνω σε θέματα του σεμιναρίου
Το σεμινάριο επιδοτείται από το πρόγραμμα ΛΑΕΚ 0,45% του Ο.Α.Ε.Δ.


H εταιρεία μας μπορεί να βοηθήσει στην ηλεκτρονική καταχώρηση της αίτησής σας στο πρόγραμμα.
Λήξη προθεσμίας ηλεκτρονικής υποβολής των δικαιολογητικών στον Ο.Α.Ε.Δ: Τρίτη 21 Απριλίου 2015.

 

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος

 

 

πηγή: semifind.gr

Διαβάστηκε 94 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα