Εκτύπωση αυτής της σελίδας
22
Μαρτίου

21 Μαρτίου 2023-Παγκόσμια ημέρα Ποίησης-Ανθρωπισμού και Πολιτισμού - Άποψη του Κωνσταντίνου Νούλα - Πικροδημήτρη

Κατηγορία Άρθρα - Απόψεις

Η ποίηση είναι πηγή έμπνευσης, όπως η παγκόσμια δημιουργία της ζωής ποιεί τα πάντα και τους πάντες με τον ίδιο τρόπο, δημιουργεί δηλαδή, ποιεί και το ήθος της ζωής των ανθρώπων.

IMG 20221123 200233

Η λέξη ποίηση σημαίνει άπειρα, απειράριθμα πράγματα εννοιών και καταστάσεων ανθρώπινης καθημερινότητας.


Δεν μπορεί να ύπαρξη ασυνεχής αλληλουχία ανθρώπινης ζώσας ζωής, αν δεν υπάρχει κοινή ποιητική ανθρώπινη ζώσα μορφή δημιουργίας…


Θα μπορούσαμε να αναφέρουμε μεταξύ πολλών άλλων, ότι το μεγαλείο της ποίησης ανέκαθεν είναι και η ακραιφνής και ολόφωτη διαυγής και κοινή ανθρώπινη και εμπράγματη δημιουργική διάθεση της ακάματης-ακατάπαυστης γραφής των ανθρώπων!


Η ανθρώπινη κατάσταση όπως ολόσωστα μας αναφέρει και η σπουδαιότατη παρελθούσα δυστυχώς χρονικά, η πολύ σπουδαία γυναίκα και μια από τις παντοδύναμες και σύγχρονες πανεπιστήμονες Υπατείες των καιρών μας, δηλαδή του 20 αιώνα Μετά Χριστόν!


Η ανθρώπινη κατάσταση βασίζεται και στην ανθρώπινη διάθεση των καθημερινών βιωμάτων, στις καθημερινές στιγμές μας και όχι απλά αισιόδοξη ζωή μας!
Η συνδεσιμότητα των παραπάνω προαναφερθέντων πολυποίκιλων μορφών και αίτιων, ανάλυσης της ποιητικής ζώσας δύναμης της ποίησης είναι και το εφαλτήριο όπως και το ακατάπαυστο πανανθρώπινο δικαίωμα, για την ίδια την δικαίωση της ανθρώπινης ζωής μας.


Η πανανθρώπινη και πάντα παγκόσμια εφευρετική ικανότητα των ανθρώπων, δεν μπορεί ποτέ να μη δημιουργεί ζώσα και ακάματη ποιητική δημιουργική γραφή.


Συμπερασματικά, η ποίηση είναι και μια μορφή όχι σύντομης, αλλά πάρα πολύ σπουδαίας και αριστοτεχνικής δημιουργίας και παράθεσης της ιδίας μας της ζωής.


Η ποίηση γεννήθηκε όταν γεννήθηκε και ο πρώτος άνθρωπος!... είναι μια από τις αναρίθμητες μητέρες των ανθρώπινων επιστημών!... είναι η ανθρώπινη πηγή των ανθρώπων!


Η ποίηση είναι θεϊκή… πολύ ευαίσθητη και εύπλαστη μορφή δημιουργίας…


Δεν είναι καθόλου όμως εύκολη υπόθεση, το να δημιουργεί ο κάθε άνθρωπος ποίηση!


Γιατί ο κάθε άνθρωπος είναι το κτήμα Ες αεί της δημιουργίας του και ποτέ απόκτημα κανενός απάνθρωπου.


Γιατί όμως;


Επειδή όπως και η ανθρώπινη ζωή δεν είναι δεδομένη από κανένα απάνθρωπο συστημικό κατεστημένο και παγκόσμιο σύστημα , η ποίηση είναι ολότελα ελεύθερη και έτσι πρέπει να συνεχίσει να είναι….


Η απάνθρωπη ασυδοσία κάθε είδους, εναντίων όλων των παντοδύναμων ανθρώπων ,βρίσκεται δηλαδή περικυκλώνεται ανάμεσά από την ανθρώπινη ζωή και την παντοδύναμη θεϊκή πηγή της δημιουργίας των πάντων παντού!


Δηλαδή το κάθε είδος κακό και οι κάθε είδους έχθρες, δεν μπορούν ποτέ να υποσκάπτουν καμία ανθρώπινη δημιουργία, καμία γυναίκεια ύπαρξη, καμία εκμεταλλευτική μορφή απανθρωπιάς!


Οι τεράστιοι ανθρώπινοι γίγαντες στην διάρκεια του αέναου παρελθόντος, είναι οι ποιητές που στερεώνουν και αναδομούν συνεχώς με ακριβή και ακάματη συνέπεια την ανθρώπινη ζωή.


Ευχαριστώ πολύ!!

 

 

 

 

 

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΝΟΥΛΑΣ - ΠΙΚΡΟΔΗΜΗΤΡΗΣ

ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ
Απόφοιτος του Deree - The American College of Greece

Διαβάστηκε 88 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)