ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2024 - 10:21:00μ.μ.
16
Ιουλίου

Η αξία της κάθε ζωής - Άρθρο της Μαρίας Κλ. Χατζηνικολάου

Κατηγορία Άρθρα - Απόψεις

"Γεννιόμαστε και πεθαίνουμε μια φορά μόνο..." μου έλεγε πάντα η μητέρα μου.


20170307 191033

Η ζωή είναι το υπέρτατο αγαθό και η ανώτατη αξία!


Δεν ανταλάσεται, δεν κοστολογείται δεν υποβιβάζεται και δεν συμψηφίζεται.


Η κάθε ανθρώπινη ζωή αποτελεί απόλυτη αυταξία.


Και το φλέγον θέμα είναι να γίνεται αυτό αντιληπτό και από τα δύο φύλλα δηλαδή και από τους άντρες , που σκέφτονται περισσότερο βίαια και από τις γυναίκες που σκέφτονται περισσότερο ορθολογικά.


Περιοχή Σκαγιοπολυείου της Πάτρας (16-7-2023) 25 χρονη γυναίκα μαχαιρώθηκε από τον σύντροφό της, Βόρεια Μακεδονία, περιοχή Χανιώτη στην Χαλκιδική(16-7-2023) 39χρονος δολοφονήθηκε "ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΘΑΝΑΤΟΥ", περιοχή Τριάδα της Εύβοιας 50 χρονη γυναίκα εντοπίστηκε νεκρή μέσα στο σπίτι της(14-6-2023).


Πόσα ακόμα τέτοια περιστατικά συμβαίνουν καθημερινά τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα...


Προκαλεί δέος , οδύνη και αγανάκτηση το γεγονός της ραγδαίας αύξησης της εγκληματικότητας , αλλά και της καταπάτησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων...


Πολίτες δεν προστατεύονται, εξαπατούνται, σκοτώνονται και γίνονται εκτελέσεις μεταξύ των μελών της ελληνικής η ξένης μαφίας που δρα στη χώρα μας.


Δυστυχώς τάσεις ανόδου εμφανίζουν οι δολοφονίες γυναικών, τα αδικήματα σεξουαλικής εκμετάλλευσης και το λαθρεμπόριο.


Όσοι δεν έχουν ισχυρές ηθικές αντιστάσεις εξωθούνται οι ίδιοι η εξωθούν άλλους πιο αδύναμους σε παραβατικές ενέργειες, όπου ανθρώπινες ζωές χάνονται ταχύτατα...


Αλήθεια, "πόσο κάνει" μια ανθρώπινη ζωή; ...η πόσο αξίζουν 100.000 ζωές;


Η "αξία της στατιστικής ζωής" για την Ελλάδα είναι , λέει , μικρότερη από ότι για της ΗΠΑ (πράγμα περίεργο!) και εκτιμάται στα 3,2 εκατομμύρια ευρώ, οπότε 100.000 ζωές θεωρητικά "αξίζουν" μέτρα ύψους 320 δισ!!!


Τα παραπάνω για όλους όσους θέλουν στοιχεία ότι η σωτηρία της ανθρώπινης ζωής δικαιολογείται , ακόμη κι αν σημαίνει αδιανόητες οικονομικές θυσίες.


Πρέπει επειγόντος να υπάρξουν βελτιώσεις στο σύστημα της Αστυνομίας , της δικαιοσύνης και του σωφρονισμού, όσα χρήματα και αν χρειάζονται από τη νέα κυβέρνηση Μητσοτάκη, ώστε να γίνει δίωξη κατά του εγκλήματος, απλού η οργανωμένου !

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Μαρία Κλ. Χατζηνικολάου
Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΌΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΤΟΥ MCNEWS.GR
Ιδρυτής του Πολιτιστικού Σωματείου ΟΙ ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ

Διαβάστηκε 274 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr μετά από δέκα χρόνια συνεχούς λειτουργίας είναι ένα site που βοηθάει, ενημερώνει, ψυχαγωγεί και συναρπάζει τους αναγνώστες του παγκοσμίως.

Διαβάστε περισσότερα