ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024 - 2:06:43μ.μ.
04
Ιανουαρίου

Κατάθεση πρότασης για την αλλαγή πορείας της χώρας - Άρθρο της Μαρίας Χωριανοπούλου

Κατηγορία Άρθρα - Απόψεις

Προσφάτως ο υπουργός μεταναστευτικής πολιτικής Γ. Μουζάλας ανακοίνωσε την καταβολή μετρητών σε οικογένειες μεταναστών, τόσα όσα και το Ελάχιστο Εισόδημα Αλληλεγγύης σε Έλληνες πολίτες, δηλαδή 400 ευρώ το μήνα.

xwrianopulu mariaΤο βασικό του επιχείρημα για την λήψη αυτής της απόφασης είναι για να “βάλει τέλος σε ουρές μπροστά από φορτηγά οργανώσεων που μοιράζουν φαγητό και προμήθειες σε πρόσφυγες.”

 

Με αυτήν του την απόφαση ο Γ. Μουζάλας πρωτίστως παραδέχεται εμμέσως, πλην σαφώς, ότι το κράτος δεν λειτουργεί στην Ελλάδα αφού δεν είναι σε θέση να ελέγξει τις αγνώστου προέλευσης ΜΚΟ που έχουν κατακλύσει την χώρα μας και έχουν αναλάβει εργολαβικά και με το αζημίωτο την «φιλανθρωπία» έναντι των λαθρομεταναστών.

 

Ας έλθουμε όμως στην ουσία του θέματος. Αυτή η ξεδιάντροπη απόφαση του υπουργού θα προσελκύσει κάθε κακοποιό στοιχείο στην Ελλάδα, από κάθε χώρα του κόσμου, γιατί απλούστατα… θα μάθουν ότι στην Ελλάδα μοιράζουν λεφτά χωρίς να χρειαστεί να εργάζονται…!!

 

Εκτός από τα καταλύματα, το νερό, το ηλεκτρικό, την περίθαλψη κτλ. που τους προσφέρονται δωρεάν, θα έχουν και το μισθό τους των 400 ευρώ, ίσο με αυτό των Ελλήνων ανέργων που όμως πληρώνουν και ηλεκτρικό και νερό και ενοίκιο και κοινόχρηστα και φόρους! Αλλά και ίσο με αυτό που λαμβάνουν οι περισσότεροι εργαζόμενοι Έλληνες με μειωμένο ωράριο!

 

Δεν μοιράζουμε μόνο λεφτά εδώ στην Ελλάδα, αλλά τα μοιράζουμε χωρίς έλεγχο. Χωρίς προηγουμένως να έχουμε ελέγξει την προέλευση, το ποινικό μητρώο, την κατάσταση υγείας του κάθε μετανάστη που λαθραίως και παρανόμως εισβάλλει στην ελληνική επικράτεια.

 

Και επειδή ο πόλεμος τελειώνει στην Συρία και οι γενναίοι και αληθινοί πατριώτες Σύριοι έμειναν στην χώρα τους και υπερασπίστηκαν μέχρι την τελευταία στιγμή την πατρίδα τους, τώρα ποια θα είναι η επίσημη δικαιολογία για την δήθεν ανθρωπιστική πολιτική της Ελλάδας να δεχόμαστε και να κρατάμε στην Ελλάδα τους λαθρομετανάστες; Αρκεί να σκεφτούμε ότι οι προσφυγικές ροές από την Συρία αντιστοιχούσαν μόνο σε σχετικά μικρό ποσοστό αυτών που έμπαιναν στην Ελλάδα και τώρα κι αυτός ο αριθμός θα συρρικνωθεί σημαντικά.

 

Όπως φαίνεται, ένας πρωτάκουστος και ανελέητος ρατσισμός μαίνεται εναντίον των Ελλήνων.

 

Εμείς οι Έλληνες θα πρέπει να δουλεύουμε σκληρά και να καταβάλλουμε αιματηρούς φόρους για να πληρώνουμε τα έξοδα των μεταναστών που δεν εργάζονται, που δεν θα κάνουν φορολογική δήλωση, που δεν θα πληρώσουν ούτε ένα ευρώ φόρου, που θα χρησιμοποιούν τα σχολεία και τα νοσοκομεία μας δωρεάν και θα προσεύχονται σε τζαμιά που με δικές μας οικονομικές θυσίες θα έχουν ανεγερθεί.

 

Και αναρωτιόμαστε.

 

Γιατί αυτά τα χρήματα δεν δίνονται σε Έλληνες που πραγματικά τα έχουν ανάγκη; Γιατί δεν δίνονται σε Έλληνες άστεγους, σε Έλληνες που ζουν χωρίς ρεύμα, γιατί δεν χρησιμοποιούνται για την επιμόρφωση μακροχρονίως ανέργων, γιατί δεν δίνονται στις πολύτεκνες οικογένειες, γιατί δεν προσφέρονται ως επίδομα σε νέα ζευγάρια με προτροπή να τεκνοποιήσουν, γιατί δεν δίνονται ως ενίσχυση σε νέους επιχειρηματίες έως 35 ετών για να αρχίσουν την επαγγελματική τους σταδιοδρομία στην Ελλάδα, γιατί να μην επιδοτήσουμε νέα μεταπτυχιακά στα πανεπιστήμια στην αγγλική γλώσσα, για να προσελκύσουμε φοιτητές από το εξωτερικό αλλά και για να αποτρέψουμε την φυγή των νέων μας, γιατί δεν μειώνεται η φοροεπιδρομή που έχει υποσκάψει την υπόσταση της μεσαίας τάξης, γιατί…γιατί…γιατί, τόσα πολλά γιατί…

 

Και βεβαίως δεν αντέδρασαν τα κόμματα του λεγόμενου «συνταγματικού» τόξου. Συμπεριφέρονται ωσάν να μην άκουσαν την εξωφρενική ανακοίνωση, γιατί απλούστατα συμμετέχουν στην ταφή της ελληνικής μεσαίας τάξης.

 

Μόνο μία απάντηση μπορώ να βρω σε μία τέτοια πολιτική αδιαφορίας από το πολιτικό προσωπικό της χώρας. Το πολιτικό, καταδυναστευτικό, κομματικό σύστημα μάς εκδικείται, σαν το γενίτσαρο, που στρέφεται εναντίον αυτών που το εξέθρεψαν.

 

Εμείς οι Έλληνες εκθρέψαμε αυτό το τέρας της κομματοκρατίας και το αφήσαμε να γιγαντωθεί. Εμείς οι Έλληνες χρόνια τώρα ζητάμε και χαρίζουμε την ψήφο μας σε αυτούς που χαιδεύουν τα αυτιά μας, ικανοποιούν τα ρουσφέτια μας και μας δίνουν υποσχέσεις που εξαρχής γνωρίζουμε ότι δεν μπορούν να ικανοποιηθούν.

 

Και τώρα αυτό το προκλητικό κομματικό σύστημα που απομύζησε επί χρόνια όλη την ικμάδα της χώρας, κλείνοντας βιομηχανίες, τερματίζοντας παραγωγικές διαδικασίες, στέλνοντας ιδιωτικές επιχειρήσεις σε γειτονικά κράτη, επιβάλλοντας αβάσταχτους φόρους σε όσες υγιείς επιχειρήσεις κατάφεραν να απομείνουν ζωντανές αλλά και σε όποιον έχει ακόμα την δύναμη να πληρώνει, χωρίς να παθαίνει ξαφνικό θάνατο και από την άλλη μεριά, αυξάνοντας υπερβολικά την εκλογική τους πελατεία επιβαρύνοντας αβάσταχτα τον δημόσιο τομέα με συνεχώς νέες προσλήψεις, τώρα αυτό το κομματικό σύστημα μάς προκαλεί με αυθάδεια. Μάς λέει ότι είμαστε ένας κακομαθημένος λαός που το μόνο που ξέρει είναι να φοροδιαφεύγει ενώ αυτοί έχουν την συνταγή για να μας συμμορφώσουν.

 

Με τα μέτρα που παίρνουν όμως, σίγουρα η φοροδιαφυγή θα γίνει πραγματικά τώρα το εθνικό σπορ των Ελλήνων.

 

Κύριοι βουλευτές, εάν δεν οδηγήσετε τη χώρα στην πραγματική ανάπτυξη με όσα μέσα μάς απέμειναν και απαιτώντας από τους εταίρους μας δανειστές να μάς αφήσουν, επιτέλους, να οδηγηθούμε σε ανάπτυξη, η χώρα θα οδηγηθεί στο χάος και κανένας κυβερνήτης, νέος ή παλιός δεν θα μπορεί να την σώσει.

 

Πιστεύουμε ότι μόνο μία περίπτωση ελπίδας μπορεί να υπάρξει μπροστά σε όλο αυτό το αδηφάγο, εθνομηδενιστικό κύμα.

 

Η δημιουργία μία κίνησης, ενός Πατριωτικού Κινήματος, με το όνομα «Πατριωτική Ένωση» που θα ενώσει όλους τους Έλληνες, όποιο κόμμα κι άν έχουν υποστηρίξει στο παρελθόν, σε όποια ιδεολογική απόχρωση κι αν ανήκουν. Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι οι χαρακτηρισμοί δεξιός, αριστερός, μπλε, κόκκινος, πράσινος, δημιουργήθηκαν για να μας διχάσουν.

 

Τα τελευταία χρόνια λόγω των επώδυνων μνημονίων και της αντεθνικής πολιτικής των κυβερνώντων κομμάτων, έχουν δημιουργηθεί σαν αντίσταση δεκάδες κόμματα έντιμων ανθρώπων. Όλοι αυτοί οι έντιμοι, πατριώτες Έλληνες πρέπει να ενωθούν κάτω από μία στέγη. Αυτό το κόμμα δεν θα έχει αρχικά αρχηγό αλλά τοπικούς επικεφαλής ανά πόλη, ανά περιφέρεια, ώστε να φτιαχτεί η μαγιά και να δημιουργηθεί η κρίσιμη μάζα ύστερα από ενδελεχή και επίπονη ενημέρωση. Σε αυτόν τον καινούριο σχηματισμό δεν θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής οι νυν και πρώην βουλευτές.

 

Τα πρώτα βασικά σημεία αρχών αυτού του Πατριωτικού κινήματος είναι τα εξής:

— η ανάγκη διακυβέρνησης της χώρας με πατριωτικό πρόσημο.

— η ανάγκη πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής, ανάλογα κάθε φορά με τα συμφέροντα της χώρας.

— η ανάγκη διακυβέρνησης της χώρας με άμεση συμμετοχή των πολιτών, ηλεκτρονικές ψηφοφορίες για όλες τις σημαντικές αποφάσεις

— η επιστροφή στο εθνικό νόμισμα

— μείωση της φορολογίας επιχειρήσεων στο 10% ώστε να στραφούν επενδυτές στην Ελλάδα και να έρθει πραγματικά η ανάπτυξη.

— παραγωγή ελληνικών προϊόντων – ενημέρωση για τις πολιτικές στραγγαλισμού της ιδιωτικής πρωτοβουλίας από τις προηγούμενες κυβερνήσεις και το αδηφάγο δημόσιο, γραφειοκρατικό τέρας.

— ενίσχυση του θεσμού της οικογένειας, των οικογενειών που έχουν τουλάχιστον τρία παιδιά και των νέων ζευγαριών ώστε να τεκνοποιήσουν.

— πλήρης μηχανογράφηση όλων των δημόσιων υπηρεσιών ώστε να εκλείψει παντελώς το ρουσφέτι και να χάσει τους πελάτες του το κομματικό σύστημα.

— ενημέρωση των πολιτών για την ανάγκη διατήρησης της εθνικής περιουσίας και τις ολέθριες συνέπειες που έχει το ξεπούλημά της.

— εκτεταμένη αξιοποίηση νέων μορφών ενέργειας, αιολική και ηλιακή.

— ανακήρυξη της ΑΟΖ.

— υιοθέτηση της εθνικής παιδείας στα σχολεία, εκτεταμένα και σε βάθος μαθήματα Ιστορίας, αρχαίων ελληνικών, γλώσσας και ελληνικής παράδοσης (έθιμα, μουσική). Θεσμοθέτηση λειτουργίας ιδιωτικών πανεπιστημίων.

— διεκδίκηση γερμανικών αποζημιώσεων

— ουσιαστική προσέγγιση της ομογένειας και δημιουργία υπουργείου Αποδήμων Ελλήνων. Δημιουργία μητρώου αποδήμων Ελλήνων ώστε να συμμετέχουν στα κοινά.

— δραστικός περιορισμός των προνομίων των Βουλευτών και των συνδικαλιστών. Μείωση του αριθμού των βουλευτών σε 200.

— περιορισμός των προνομίων των δημοσίων υπαλλήλων, ετήσια αξιολόγηση και μετακίνηση σε θέσεις που είναι κενές ανάλογα με τις ανάγκες του κράτους. Κατάργηση της μονιμότητας και άμεση απόλυση εκείνων που προσελήφθησαν με πλαστά δικαιολογητικά.

 

Το μεγάλο ερώτημα είναι γιατί οι τελευταίες κυβερνήσεις δεν κάνουν τίποτα από όλα αυτά τα αυτονόητα. Μήπως άραγε περιμένουν να ξεπουληθεί στους ξένους και το τελευταίο ασημικό της χώρας, ώστε όταν θα αρχίσει η ανάπτυξη, τα οφέλη να τα καρπωθούν μόνο οι ξένοι;

 

Το σημαντικό να πιστέψουμε είναι ότι δεν πρέπει να περιμένουμε τον έναν και μοναδικό ηγέτη που θα έρθει να μάς σώσει. Εμείς οι πολίτες θα αποτελέσουμε την κρίσιμη και καθοριστική δύναμη για να πάρουμε τις τύχες της Πατρίδας μας στα χέρια μας. Πρέπει να πιστέψουμε στη διαχρονική δύναμη του Ελληνισμού και να φέρουμε στην επιφάνεια τον καλύτερο εαυτό μας. Όλα αυτά απαιτούν επίπονες και αιματηρές θυσίες. Ήρθε ο καιρός να ξεχάσουμε την αναζήτηση «σωτήρων» και να φροντίσουμε οι ίδιοι για την σωτηρία μας…

 

 * Οι παραπάνω προτάσεις αποτελούν μία πρώτη καταγραφή. Θα περιμένουμε την συμμετοχή σας στην κατάθεση περισσότερων προτάσεων και θέσεων αλλά και τρόπων διάδοσής τους.

 

 

 

 

 

 

 

 

Μαρία Χωριανοπούλου
Δημιουργός - Διαχειριστής iThesis.gr

Διαβάστηκε 259 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα