ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Σάββατο, 20 Απριλίου 2024 - 2:11:28μ.μ.
15
Ιανουαρίου

Άδειες εργασίας σε Σύρους πρόσφυγες από το τουρκικό κράτος

Κατηγορία Νέα από τον κόσμο

Η τουρκική κυβέρνηση αποφάσισε να χορηγήσει -υπό όρους- άδειες εργασίας σε Σύρους πρόσφυγες για να βελτιώσει τις συνθήκες της ζωής τους στην Τουρκία, σε μια προσπάθεια να ανακόψει το μεταναστευτικό κύμα προς τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο πλαίσιο της πρόσφατης συμφωνίας της με τις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με διάταγμα που δημοσιεύτηκε σήμερα στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, οι άνθρωποι που «τίθενται υπό καθεστώς προσωρινής προστασίας», όπως ονομάζονται επισήμως οι πρόσφυγες, θα μπορούν να επωφεληθούν από μια άδεια εργασίας διάρκειας 6 μηνών μετά την επίσημη καταχώρησή τους ως πρόσφυγες από τις υπηρεσίες μετανάστευσης. Στο ίδιο διάταγμα διευκρινίζεται ότι το ποσοστό των προσφύγων με άδεια εργασίας που θα απασχολείται σε κάποια τουρκική επιχείρηση δεν θα μπορεί να ξεπερνάει το 10% του εργατικού της δυναμικού.

 

«Οι άδειες εργασίας που θα δοθούν σε Σύρους δεν θα εκδοθούν σε βάρος της απασχόλησης των Τούρκων πολιτών» διαβεβαίωσε τη Δευτέρα ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Νουμάν Κουρτουλμούς, παρουσιάζοντας σε δημοσιογράφους το σχέδιο διατάγματος που συζητούσε το υπουργικό συμβούλιο.

 

Η χορήγηση αδειών εργασίας στους πρόσφυγες έχει αναφερθεί πολλές φορές στην Τουρκία, αλλά μέχρι σήμερα δεν είχε εφαρμοστεί. Πλέον, επανήλθε στο προσκήνιο μετά τη συμφωνία που υπεγράφη τον Νοέμβριο μεταξύ της Τουρκίας και της Ε.Ε. με στόχο να μειωθούν οι προσφυγικές ροές προς την Ευρώπη.

 

 

πηγή: zougla.gr

Διαβάστηκε 250 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα