ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Πέμπτη, 8 Ιουνίου 2023 - 11:00:24μ.μ.

banner468x60

23
Φεβρουαρίου

Αμετακίνητοι στις θέσεις τους για το Κυπριακό έμειναν Χριστοδουλίδης και Τατάρ

Κατηγορία Νέα από τον κόσμο

Η συνάντηση του νέου προέδρου της Μεγαλονήσου με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη είχε καθαρά εθιμοτυπικό χαρακτήρα

 

Περισσότερο εθιμοτυπική παρά ουσίας ήταν η συνάντηση που είχε σήμερα ο νέος πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ερσίν Τατάρ, αφού και οι δύο έδειξαν αμετακίνητοι στις θέσεις τους έναντι του κυπριακού προβλήματος.

 

Ο κ. Χριστοδουλίδης είπε πως ο ίδιος, αναγνωρίζοντας τις διαφορετικές προσεγγίσεις και κάποιες βασικές διαφωνίες, εξέφρασε την ετοιμότητά του να πράξει ό,τι είναι δυνατόν για να σπάσει το αδιέξοδο στο Κυπριακό, πάντα μέσα στο συμφωνημένο πλαίσιο του Ο.Η.Ε. όπως καθορίζεται στα ψηφίσματα του διεθνούς οργανισμού αλλά και με την Ευρωπαϊκή Ένωση να έχει ένα πρωταγωνιστικό ρόλο.

 

Ο Κύπριος πρόεδρος χαρακτήρισε πάντως τη συνάντηση «πολύ καλή», προσθέτοντας ότι «ήταν μια συνάντηση γνωριμίας κατά τη διάρκεια της οποίας ανταλλάχθηκαν απόψεις για αριθμό θεμάτων, όπως αυτό των σεισμών».

 

Τόνισε παράλληλα ότι απάντησε στην εισήγηση του κ. Τατάρ για συνεργασία σε περίπτωση σεισμού. «Η πρόταση αυτή μπορεί να συζητηθεί μέσα στο πλαίσιο της τεχνικής επιτροπής για τη διαχείριση κρίσεων. Υπάρχουν παραδείγματα όπως έγινε προηγουμένως με το θέμα των καταστροφικών φωτιών» σημείωσε χαρακτηριστικά.

 

Εισηγήθηκε επίσης να σταλεί και κάποιο κοινό μήνυμα από τις δύο πλευρές για το θέμα των αγνοουμένων και ανέφερε ότι κατά τη γνώμη του σύντομα θα υπάρξει και νέα συνάντηση τόσο μεταξύ τους όσο και με τις συζύγους τους μαζί.

 

 

 

 

 

 

Πηγή:newsbeast.gr

Διαβάστηκε 13 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα