Εκτύπωση αυτής της σελίδας
09
Μαρτίου

Ατύχημα σε ορυχείο στην Ισπανία: Αγωνία για την τύχη των 3 εργατών που έχουν εγκλωβιστεί σε βάθος 900 μέτρων

Κατηγορία Νέα από τον κόσμο

Πληροφορίες αναφέρουν πως έχουν πεθάνει

 

Μεγάλη ανησυχία επικρατεί γύρω από την τύχη των τριών ανθρώπων που εγκλωβίστηκαν σήμερα σε βάθος 900 μέτρων σε ορυχείο ποτάσας στην Καταλωνία, στη βορειοανατολική Ισπανία, μετά την κατάρρευση στοάς.

 

«Τρεις άνθρωποι έχουν παγιδευτεί σε βάθος περίπου 900 μέτρων και βρισκόμαστε στο στάδιο της μελέτης, μαζί με την επιχείρηση στην οποία ανήκει το ορυχείο αυτό που βρίσκεται στη Σούρια, για το πώς να προχωρήσουμε στη διάσωση», δήλωσε εκπρόσωπος της πυροσβεστικής υπηρεσίας της Καταλονίας.

 

Η περιφερειακή καταλανική κυβέρνηση, που διοικεί την αστυνομία, την πυροσβεστική υπηρεσία και τις υπηρεσίες διάσωσης της περιοχής, επιβεβαίωσε τον θάνατό τους με ανάρτησή της στο Twitter, την οποία στη συνέχεια έσβησε. «Λυπούμαστε βαθύτατα για τον θάνατο τριών εργατών στο δυστύχημα στο ορυχείο της Σούρια» , ανέφερε ο περιφερειακός πρόεδρος Πέρε Αραγονές στο Twitter, σε μήνυμα το οποίο έσβησε μερικά λεπτά αργότερα. Την ίδια ώρα και το συνδικάτο USOC ανακοίνωσε ότι οι 3 εργάτες, που έχουν παγιδευτεί στο ορυχείο, έχασαν τη ζωή τους και ότι απέστειλε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειές τους. Πολλά ισπανικά μέσα ενημέρωσης, που επικαλέστηκαν πηγές των σωστικών συνεργείων που επιχειρούν στο σημείο, μετέδωσαν επίσης ότι οι τρεις εργάτες είναι νεκροί.

 

Απαντώντας σε ερώτηση του AFP, εκπρόσωπος της περιφερειακής αστυνομίας δήλωσε από την πλευρά του ότι “η επίσημη επιβεβαίωση (του θανάτου τους) δεν θα έρθει έως ότου οι γιατροί φτάσουν στο επίπεδό τους, βεβαιώσουν ότι είναι νεκροί και ενημερώσουν τις οικογένειές τους”.

 

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, οι τρεις εργάτες έχουν «παγιδευτεί σε βάθος περίπου 900 μέτρων».

 

Το ατύχημα σημειώθηκε πριν από τις 09:00 (10:00 ώρα Ελλάδος) από κατάρρευση που σημειώθηκε σε στοά του ορυχείου, διευκρίνισε η περιφερειακή αστυνομία η οποία ανέπτυξε ειδικές ομάδες για να μετάσχουν στην επιχείρηση διάσωσης, μεταξύ των οποίων και μία με εκπαιδευμένους σκύλους.

 

Οι υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών είχαν επίσης αποστείλει στο σημείο δύο ελικόπτερα-ασθενοφόρα και ομάδα ψυχολόγων. Κάνοντας λόγο για μια «τραγική είδηση», η υπουργός Εργασίας Γιολάντα Ντίαθ εξέφρασε τη συμπαράστασή της «στις οικογένειες και τους συναδέλφους των εργαζομένων που έπεσαν θύματα κατάρρευσης στο ορυχείο της Σούρια» μεταδίδει το ΑΠΕ -ΜΠΕ.

 

Το ορυχείο αυτό ποτάσας ανήκει στην ICL Iberia, ισπανική θυγατρική της ισραηλινής εταιρείας ICL.

 

 

 

 

 

 

Πηγή:newsbeast.gr

Διαβάστηκε 32 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)