ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 - 12:02:12μ.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 51
02
Δεκεμβρίου

Δημοσκόπηση: Λίγοι Σύροι θα επέλεγαν να εγκαταλείψουν τη χώρα τους για τη Βόρεια Αμερική

Κατηγορία Νέα από τον κόσμο

Μιά νέα δημοσκόπηση δείχνει ότι λίγοι Σύροι θέλουν να αφήσουν τη χώρα τους για τη Βόρεια Αμερική, όπου οι συντηρητικοί υποψήφιοι για την προεδρία έχουν ζητήσει μειώσεις στους αριθμούς των προσφύγων που θα υποδεχθεί η χώρα.

Από τους Σύρους που απάντησαν στη δημοσκόπηση επί τόπου στη Συρία, μόνο 6% διάλεξαν τις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά ως τόπους που θα επέλεγαν να ζήσουν, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση από την εταιρεία Γκάλοπ, που έχει την έδρα της στην Ουάσινγκτον. Από αυτούς, λιγότεροι από τους μισούς επέλεξαν τις ΗΠΑ.

 

Η πιο δημοφιλής περιοχή ήταν η Ευρώπη, με 39%, μετά η Μέση Ανατολή και η Βόρεια Αφρική, με 35%.

 

Ερωτήθηκαν 1.002 άτομα αυτοπροσώπως στη Συρία τον Ιανουάριο, με περιθώριο λάθους συν ή πλην 3,5 ποσοστιαίες μονάδες.

 

Τον περασμένο μήνα, ο ρεπουμπλικανός υποψήφιος Ντόναλντ Τραμπ είπε ότι όταν αρχίζουν να έρχονται οι Σύριοι "σε κύματα στη χώρα, δεν (θα) ξέρουμε αν είναι (μέλη του) Ισλαμικού Κράτους, δεν [θα] ξέρουμε αν είναι ένα τρωικό άλογο." Οι επίσης ρεμπουμπλικανοί υποψήφιοι Κρις Κρίστι και Μπεν Κάρσον έχουν επίσης εκφράσει ενδοιασμούς για την ασφάλεια της Αμερικής αν η χώρα επιτρέψει την είσοδο σε πρόσφυγες από τη Συρία.

 

Η κυβέρνηση του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα έχει δηλώσει ότι θα δεχθεί 10.000 Σύρους πρόσφυγες την επόμενη χρονιά. Μια πρόσφατη δημοσκόπηση έδειξε ότι 60% των Αμερικανών είναι εναντίον του σχεδίου αυτού. Ο Καναδάς έχει δηλώσει ότι θα δεχθεί 25.000 Σύρους πρόσφυγες μέχρι το τέλος του Φεβρουαρίου 2016.

 

Η δημοσκόπηση αποκάλυψε επίσης ότι 46% των Σύρων γενικά θα εγκατέλειπαν τη χώρα αν μπορούσαν. Κάτοικοι σε ορισμένες περιοχές της Συρίας δεν ερωτήθηκαν για λόγους ασφάλειας - αυτοί αντιπροσωπεύουν περίπου το ένα τρίτο του συνολικού πληθυσμού.

 

 

πηγή: news247.gr

Διαβάστηκε 173 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα