Εκτύπωση αυτής της σελίδας
20
Νοεμβρίου

Διάλογο με τον Τραμπ θέλει ο πρόεδρος του Μεξικού

Κατηγορία Νέα από τον κόσμο

Διάλογο για τη διαμόρφωση «νέας ατζέντας» με τον νέο πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε πως θέλει ο πρόεδρος του Μεξικού Ενρίκε Πένια Νιέτο, με φόντο τις δηλώσεις του μεγιστάνα υπέρ της επιβολής αυστηρότερων μέτρων σε βάρος του Μεξικού για να προστατεύσει τις θέσεις απασχόλησης στη χώρα του.

«Απέναντι στις θέσεις του προέδρου Τραμπ, το βέβαιο είναι ότι βρισκόμαστε σε μια φάση όπου θέλουμε να δώσουμε προτεραιότητα στον διάλογο για να οικοδομήσουμε μια νέα ατζέντα», είπε ο Μεξικανός πρόεδρος που συμμετέχει στην ετήσια σύνοδο του APEC (Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας Ασίας-Ειρηνικού) στη Λίμα του Περού.

 

Το Μεξικό θα παραμείνει ένθερμος υποστηρικτής του ανοίγματος στον κόσμο, πρόσθεσε ο Πένια Νιέτο, ο οποίος υπερασπίστηκε επίσης τη βορειοαμερικανική συμφωνία ελευθέρου εμπορίου του 1994 μεταξύ του Καναδά, του Μεξικού και των ΗΠΑ. Ο Τραμπ έχει επιτεθεί με σφοδρότητα στη συμφωνία αυτή και κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του απείλησε ότι θα την ακυρώσει.

 

Μεταξύ άλλων, ο Τραμπ έχει προειδοποιήσει ότι θα λάβει μέτρα προστατευτισμού όπως ότι θα επιβάλει υψηλούς τελωνειακούς δασμούς στα κινεζικά προϊόντα και σε όσα κατασκευάζονται από αμερικανικές εταιρείες σε τρίτες χώρες προκειμένου να εισαχθούν κατόπιν στις ΗΠΑ.

 

«Δεν θα επιτρέψουμε να αποκλίνουμε από τον δρόμο μας εξαιτίας αυτού του προστατευτισμού που αρχίζει να αναδύεται σε διάφορες περιοχές του κόσμου. Πιστεύω ότι η παγκοσμιοποίηση έφερε περισσότερα οφέλη παρά ζημίες», πρόσθεσε ο Πένια Νιέτο υπογραμμίζοντας τους στενούς δεσμούς του Μεξικού με τις ΗΠΑ.

 


Πηγή: newsbeast.gr

Διαβάστηκε 167 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)