ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Τετάρτη, 17 Απριλίου 2024 - 2:16:03π.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 299
21
Ιουνίου

Διαψεύδει ο ΟΗΕ τα περί κατάργησης της Συνθήκης Εγκαθίδρυσης της Κυπριακής Δημοκρατίας

Κατηγορία Νέα από τον κόσμο

Μετά την κυπριακή κυβέρνηση και τα Ηνωμένα Έθνη διέψευσαν τη σημερινή πρωτοσέλιδη είδηση του «Φιλελεύθερου» ότι ετοιμάζεται έγγραφο από τον Έσπεν Μπαρθ Άιντε

που εισηγείται κατάργηση της Συνθήκης Εγκαθίδρυσης της Κυπριακής Δημοκρατίας.

 

Ο εκπρόσωπος Τύπου των ΗΕ στην Κύπρο Αλίμ Σιντίκ δήλωσε ότι η εικασία ότι τα Ηνωμένα Έθνη εισηγούνται στο κοινό έγγραφο για την ασφάλεια και τις εγγυήσεις μια νέα Συνθήκη Εγκαθίδρυσης που θα καταργεί την Κυπριακή Δημοκρατία είναι αβάσιμη και θεμελιωδώς λανθασμένη.

 

Ο κ. Σιντίκ υπογράμμισε πως το έγγραφο βασίζεται σε θέσεις που έχουν διατυπωθεί από όλους τους συμμετέχοντες «και στοχεύει μόνο στην καθοδήγηση της συζήτησης για την ασφάλεια και τις εγγυήσεις, στο Κραν-Μοντάνα».

 

«Ενώ ο σκοπός του εγγράφου είναι να διασφαλίσει μια συζήτηση που να προσανατολίζεται στην επίτευξη αποτελεσμάτων, δεν κάνει οποιεσδήποτε εισηγήσεις για συγκεκριμένα αποτελέσματα, όπως έχει συμφωνηθεί με όλες τις πλευρές», προσέθεσε.

 

«Οι διαπραγματεύσεις θα λάβουν χώρα στο Κραν -Μοντάνα, όχι πριν», κατέληξε ο κ. Σιντίκ.

 

 

πηγή: newsbeast.gr

Διαβάστηκε 294 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα