ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 - 8:47:43π.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 51
19
Νοεμβρίου

Διαψεύδει τα περί ύπαρξης πολιτικών κρατουμένων η Κίνα

Κατηγορία Νέα από τον κόσμο

Τις αναφορές περί ύπαρξης πολιτικών κρατουμένων στις φυλακές

διέψευσε την Τετάρτη αντιπροσωπεία της κυβέρνησης της Κίνας, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της Επιτροπής του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών Κατά των Βασανιστηρίων.

 

Η κινεζική αντιπροσωπεία υποστήριξε ότι το Πεκίνο διώκει οποιονδήποτε κρατικό λειτουργό επιδίδεται σε βασανιστήρια.

 

Στο κλείσιμο της συζήτησης για τις επιδόσεις της Κίνας στο πεδίο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων η οποία διεξήχθη επί δύο ημέρες, οι Κινέζοι αξιωματούχοι απέφυγαν τις ερωτήσεις σχετικά με τον αριθμό των αστυνομικών ή των σωφρονιστικών υπαλλήλων που διώκονται για βασανισμούς ή τη σκληρή μεταχείριση κρατουμένων, πολλοί εκ των οποίων πέθαναν κατά τη διάρκεια της κράτησής τους.

 

«Η κινεζική κυβέρνηση απαγορεύει τα βασανιστήρια και διώκει οποιονδήποτε κρατικό λειτουργό που επιδίδεται σε βασανιστήρια» δήλωσε ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής του Τμήματος Νομικών Υποθέσεων στο Υπουργείο Δημόσιας Ασφάλειας, Λι Γουενσένγκ, μιλώντας ενώπιον της Επιτροπής του ΟΗΕ Κατά των Βασανιστηρίων.

 

«Υπάρχουν πολλές υποθέσεις, περιλαμβανομένων και διώξεων προσώπων που έχουν διαπράξει βασανιστήρια» πρόσθεσε, χωρίς να παρουσιάσει στοιχεία, όπως επανειλημμένως έχουν ζητήσει 10 ανεξάρτητοι ειδικοί που εποπτεύουν τη συμμόρφωση της Κίνας στη Σύμβαση του ΟΗΕ Κατά των Βασανιστηρίων, την οποία έχει επικυρώσει το Πεκίνο.

 

Οι ειδικοί του ΟΗΕ πίεσαν τους Κινέζους αξιωματούχους να δώσουν απαντήσεις στις καταγγελίες ότι είναι γενικευμένα τα βασανιστήρια σε αστυνομικά τμήματα και φυλακές της Κίνας, ιδιαίτερα ενάντια σε πολιτικούς κρατουμένους, μιλώντας παράλληλα και για θανάτους ανθρώπων κατά τη διάρκεια κράτησής τους.

 

«Δεν υπάρχουν υποθέσεις πολιτικών κρατουμένων» δήλωσε ο Τζιν Τσουνζί από την κρατική επιτροπή μειονοτικών υποθέσεων της Κίνας. «Οι καταγγελίες περί απάνθρωπης μεταχείρισης ύποπτων μελών μειονοτικών ομάδων είναι ανυπόστατες» υποστήριξε.

 

«Με κατάπληξη άκουσα ότι η απομόνωση είναι ένα "εργαλείο διαχείρισης"» της συμπεριφοράς των κρατουμένων, επεσήμανε από τη μεριά του ο πρόεδρος της Επιτροπής του ΟΗΕ Κλαούντιο Γκρόσμαν στη σύνοψή του, ζητώντας διευκρινίσεις.

 

Οι ειδικοί διατύπωσαν επίσης ερωτήματα για τη χρήση ηλεκτροσόκ και τον εξαναγκασμό κρατουμένων να παραμένουν για μεγάλα διαστήματα ακίνητοι σε στάσεις που προκαλούν σωματικό πόνο ή τη χρήση άκαμπτων καθισμάτων.

 

Οι ειδικοί της Επιτροπής του ΟΗΕ, οι οποίοι ζήτησαν επίσης από αξιωματούχους του Χονγκ Κονγκ στοιχεία για τη δυσανάλογη χρήση βίας στην καταστολή του αποκαλούμενου κινήματος «Ομπρέλα» τον περασμένο χρόνο, είναι προγραμματισμένο να δημοσιεύσουν τα πορίσματά τους σε έκθεση που θα δώσουν στη δημοσιότητα την 9η Δεκεμβρίου.

 

 

 

πηγή: zougla.gr

Διαβάστηκε 200 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα