ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Δευτέρα, 26 Ιουλίου 2021 - 4:03:58π.μ.

banner468x60

13
Σεπτεμβρίου

Ε.Ε.: Να εκλεγούν νέοι δήμαρχοι στην Τουρκία

Κατηγορία Νέα από τον κόσμο

Την ανάγκη να τοποθετηθούν στις θέσεις των αποπεμφέντων δημάρχων, και πάλι εκλεγμένοι άρχοντες τόνισε η Ύπατη Εκπρόσωπος της Ε.Ε. για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής, Φεντερίκα Μογκερίνι, σχολιάζοντας τις τελευταίες εξελίξεις στην Τουρκία.

Ερωτηθείσα στις Βρυξέλλες σχετικά με την απόφαση της τουρκικής κυβέρνησης να αποπέμψει, στη βάση της νέας αντιτρομοκρατικής νομοθεσίας, 28 εκλεγμένους δημάρχους περιοχών που κατοικούνται κυρίως από Κούρδους, η Ευρωπαία αξιωματούχος επισήμανε πρωτίστως τη θέση της Ευρωπαϊκής Ένωσης πως αναγνωρίζει το κουρδικό PKK ως «τρομοκρατική οργάνωση».

 

Επιπλέον, τόνισε την ανάγκη να επιτευχθεί πλήρης παύση της βίας και των «τρομοκρατικών επιθέσεων», καθώς και «εκκίνηση της πολιτικής διαδικασίας στο κουρδικό ζήτημα». Αναφερόμενη συγκεκριμένα στην αντικατάσταση των 28 δημάρχων από αξιωματούχους που διόρισε η κυβέρνηση, εξέφρασε την προσδοκία της Ε.Ε. ότι οι πολίτες αυτών των δήμων θα είναι σε θέση να εκλέξουν νέους δημάρχους «σύντομα και σύμφωνα με την τουρκική νομοθεσία».

 

«Περιμένουμε ότι όλα τα βήματα θα προχωρήσουν με σεβασμό στο κράτος δικαίου, όπως συζητήσαμε με τις τουρκικές αρχές, λίγες μέρες πριν», κατέληξε η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής διπλωματίας, παραπέμποντας και στην πρόσφατη επίσκεψή της στην Άγκυρα την περασμένη Παρασκευή.

 

 

πηγή: newsbeast.gr

Διαβάστηκε 156 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα